Gemaakt door mij

Bullet journal update; na een paar maanden

bullet journal, bujo, maandblad oktober, agenda, bullet journal update

Doet pijn he, zo’n grote fout 🙁

Update update! Ik ben inmiddels braaf al  een paar maanden bezig met mijn bullet journal. Waar ik eerst heel hard twijfelde of het wel iets voor mij is vind ik het inmiddels echt een uitkomst. Bye bye slingerende lijstjes die vervolgens weer zoekraken onder een enorme stapel schoolwerkjes van de dochter die weer eens haar laadje van school moest legen van de juf… Ik hou nog net zoveel lijstjes bij maar doe dat braaf op de plek die daar nu vast voor gereserveerd is met een fatsoenlijk zoek systeem waardoor ik alles direct makkelijk terug kan vinden. Enorm fijn.

De kinderen hoeven dus niet elke week opnieuw een lijstje te maken van wat ze allemaal wensen voor Sinterklaas bijvoorbeeld. Ook al willen ze op het moment met de rond slingerende speelgoedgidsen werkelijk alles wat in hun blikveld verschijnt, ik hield al veel eerder wensjes bij van dingen waar ik ze echt vaak over hoor. Als ze iets graag willen hebben schrijf ik dat direct neer op het sintwensen lijstje en hoef ik niet keihard na te denken in die periode, of vlak voor een verjaardag.

Er moet nu eigenlijk nog een lijstje komen met wat we allemaal al weer voor wie hebben aangeschaft zodat het nog een beetje eerlijk en leuk blijft allemaal. Overdrijven is af en toe zo makkelijk he, zeker als je al van te voren gaat inslaan en niet direct meer in je hoofd hebt wat er allemaal in die ene lade ligt te stapelen. En het mag uit mijn mond komen dat ik het ook best sneu vind als de een met 1 pakje moet doen omdat dat nou eenmaal onbetaalbaar was en de ander 10 pakjes mag uitpakken. Lijstjes lijstjes lijstjes dus. Nee echt, ik vind het geniaal.

bullet journal, bujo, sinterklaaslijstjes, lijstjes, agenda, journalling, bullet journal update

Die ene uitspatting… 😉

Bullet journal update; Niet meer zo creatief

Er is wel wat verandert. Ken je dat, dat je een nieuwe schone agenda hebt aangeschaft? Die eerste bladzijde waarop je je gegevens gaat invullen. Hoe erg is het als je daar een fout maakt. Op die eerste bladzijde. Of een vlek. Aaargh, Juistem, verschrikkelijk. Zo begon ik ook heel mooi en netjes en jawel, met fouten en dat vond ik heel erg want mijn journal was niet meer zo mooi als ik hem graag had gezien.

Maar, zoals dat gaat met nieuwe agenda’s, of in ieder geval die van mij, Inmiddels stoor ik me er totaal niet meer aan, na een paar weken schrijf ik gewoon op wat ik op moet schrijven zonder daarbij na te denken of het nog netjes is. Leesbaar, dat moet het vooral zijn. En er wordt ook vooral wat gestreept en gecirkeld want het een is nog belangrijker dan het ander en moet vooral opvallen in de chaos. Zei ik al dat een bullet journal handig was?

bullet journal, bujo, journalling, handletteren, lijstjes, agenda, bullet journal update

Mijn dag versimpelde naar dit…

Ik maakte dus bijvoorbeeld eerst nog een soort mooie vlaggetjes voor de dagen van de week of gebruikte speciaal daarvoor aangeschafte Crayola stiften om de datum te kunnen handletteren. Super leuk, super mooi, zeker wel veel fijner om naar te kijken en ik wilde graag oefenen maar de dagindeling met to do lijst blijkt daarvoor niet de juiste plek. Vond het veel te veel werk waardoor ik het ging laten. Inmiddels schrijf ik gewoon in blokletters de dag van de week plus de datum neer en met de zelfde kleur pen, NEE, jawel, de to do list om af te vinken. Niks niet pinterest waardig maar wel super praktisch en dat was nou precies net wat ik nodig had.

Oke. Ik bedoel dus, ik ben allang niet meer zo creatief en leuk bezig met mooi versierde pagina’s zoals in het begin. Af en toe krijg ik ineens de geest, en dat moet kunnen. Dan ineens vloeit er een leuk plaatje uit mijn vingers. Vind ik leuk, echt maar ik bewaar die ingevingen op het moment liever voor andere creatieve projecten waar ik mee bezig ben.

Happylijstjes bij houden is niet mijn ding ben ik achter. Snel mee gestopt, ofwel nooit echt mee begonnen. Ik maakte eerst nog braaf het menu een week vooruit maar het koste me enorme moeite de inhoud van de koelkast vervolgens weg te werken. Dat werkt voor ons dus niet met alle speeldates en trainingen en clubjes.

Ik vond voor mijzelf een systeem wat werkt

Ja ja, ik herorganiseer mijn leven 😉 Maar maak er geen vrolijke kadertjes om heen. Ik gebruik een soort onzichtbare dagindeling zoals de dag ook loopt. Dus de avonden vinden we onderaan en de ochtenden bovenaan.

Ik gebruik nog steeds wel mijn familieagenda van relaxte moeders maar ik overweeg serieus gewoon volgend jaar geen nieuwe agenda aan te gaan schaffen. Nu gebruik ik hem vooral om vooruit te plannen maaaaanden ver. Maar bedacht al hoe ik dat ga oplossen, later meer daarover. Ik merk ook dat ik nu ik mijn agenda gewoon nog heb liggen, het nut van een maand overzicht eigenlijk niet zie. Oftewel, ik heb nog steeds 3 systemen naast elkaar en wil daar uiteindelijk gewoon 1 van maken.

Op dit moment maak ik elk weekend een nieuwe week aan in mijn bullet journal en plan vast de dingen in die ik uit mijn agenda haal en waar ik aan moet denken. De avond van te voren maak ik een to do list die ik de dag er na netjes kan afwerken.

bullet journal, bujo, journalling, agenda, lijstjes, bullet journal update

En uiteindelijk is het nu zo

Het notitieboek heeft van te voren geen vaste indeling

Heel fijn vind ik. Alles kan, alles mag, jij bent de baas. Moet ik iets onthouden waar ik nog geen vast ander plekje voor heb, dan schrijf ik het gewoon op de eerst volgende lege bladzijde en schrijf het bladzijde nummer in mijn index zodat ik het weer terug vind.

Ik heb trouwens deze mooie van MUS  –> Bullet journal MUS. Heel fijn ding, de bladzijdes drukken niet door. Het enige nadeel wat ik op het moment ondervind? Hij is te groot voor in mijn tas. Het liefst zou mijn volgende exemplaar een maatje kleiner zijn zodat ik hem ook makkelijk met mij mee kan slepen. En ik schafte voor ik begon het boek ‘Bullet journal de handleiding’ van Kelly Derimaeker aan –> Bullet journal de handleiding. Zij legt op een makkelijke manier de basis principes uit over hoe je een Bullet journal voor je kan laten werken. Op haar blog schreef ze er zelfs nog meer over, mocht je nog niet helemaal overtuigt zijn 😉

Nee, ik bel nog steeds niet de tandarts of de verzekering. Issues mensen 😉 Dat vakje blijft gek genoeg nog steeds open en schuift zo nu en dan weer wat dagen op. Blijkbaar geeft mijn bujo me niet dat zetje dat ik nodig heb, ook al is het feit dat man ziet dat ik het telkens weer opnieuw en opnieuw opschrijf redelijk confronterend…

Het feit dat ik het kan opschrijven überhaupt en weet dat ik morgen dat briefje niet weer kwijt ben scheelt wat ruimte in mijn hoofd. Het staat daar tenslotte en ook al doe ik het niet direct, ik hoef er niet de hele dag ruimte voor in mijn hoofd voor op te offeren. Het scheelt dus wel tijd en nog fijner, het is allemaal zo lekker overzichtelijk. Het enige lijstje wat op het moment nog slingert is het boodschappenlijstje.

Nuttige bullet journal lijstjes die inmiddels bij mij zijn terug te vinden:

  • (verjaardags) wensen lijstjes voor de kinderen
  • zakgeld afvink lijst
  • mijn badmintonwedstrijden
  • Sinterklaaswensenlijst en lijst wat er al is aangeschaft
  • blogideeen
  • blog to do’s
  • project huis (wat moet er allemaal nog een keer)
  • maandtracker waarin ik vanalles bijhoudt (trainen/stappen/hoofdpijn/menstruatie/….)

Vind je het leuk Mamamaai te volgen? Dat kan via de facebookpagina of instagram. Ik ben ook te vinden via Pinterest.

Deze post bevat affiliatielinks. Bestel je wat via deze linkjes dan krijg ik daar een minivergoeding voor, daar betaal jij uiteraard niks extra’s voor 🙂

Bullet journal, organisatie systeem, bujo

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply