Gemaakt door mij

Bulletjournal; eindelijk een hp sprocket

bulletjournal, bujo, creative journal dagboek, hp sprocket

Van de week was ik jarig! En eindelijk kwam er na heel lang zeuren een Hp sprocket, een minifotoprinter mijn kant op. Ik hou al tijden een bulletjournal bij, soms wat fanatieker dan anders maar dat is oke. Het is vooralsnog een blijvende hobby. En nu ik het eerste boekje zo goed als helemaal vol herinneringen en gedachtes heb geschreven, wilde ik heel graag fotootjes kunnen bijplakken. Dat maakt het gewoon nog veel mooier. Vind ik.

Wie wel eens mijn huis binnen loopt weet dat ik een enorme fotovoorliefde heb. Niet alleen foto’s schieten is een grote hobby, ook foto’s bekijken ben ik enorm fan van. Ik omring me het liefste met allemaal mooie momenten.

Ik heb nog net mijn muren niet behangen. Al zo lang als ik me kan herinneren. Als klein meisje op mijn tienerkamer deed ik dat gewoon wel, dat muren behangen met foto’s. Geen idee of mijn papa dat nou echt een geslaagd plan vond, al die punaises in mijn muur, Merijn zou het er waarschijnlijk spaansbenauwd van krijgen.

Voor mij was zo’n hp sprocket dus een heel logische keus. Voor Merijn wat minder. We waren maanden geleden al eens gaan kijken en toen Merijn het formaat zag met de bijbehorende prijs, ging het feest niet door en droop ik met hangende pootjes af. Hij heeft gelijk. Het ding is niet gratis en de navulverpakkingen natuurlijk ook niet. Het is dan wel weer zo’n hobby waarvoor je blijft aanschaffen he.

En bovendien ben ik iemand met hele bergen hobby’s dus was het toentertijd ook nog eens de kunst vraag het vol en bij te houden allemaal. Inmiddels weten we beter 🙂 En gelukkig begon hij in te zien dat een herinnering in de vorm van een bulletjournal ook wel heel erg waardevol is. En of ik dan ook even kan opschieten met de fotoboeken he. Zucht… Yes sirrr….

Maar goed, volhouden heeft wel degelijk zin mensen. Ik heb hem 🙂 En nog een mooie uitgave ook. Stiekem had ik mijn voorkeur voor de roze, maar gek genoeg was die 20 euro duurder dan de witte. Haha ja, ben zelf gekke henkie ook niet.

En ik ben er super blij mee. Ik las in de recensies al dat er best wat wordt geschreven over de kwaliteit van de fotootjes. En dat klopt, als je zoekt naar een apparaat waar je hoge kwaliteit foto’s van verwacht mag je waarschijnlijk een stuk dieper in de buidel tasten. Fotografie is nou eenmaal een heul dure aangelegenheid.

Ik heb deze HP Sprocket 200 en gebruik deze stickers als navulverpakking.

Ik denk dat het ook te maken heeft met de kwaliteit van de foto zelf al. Ik merk dat als de foto die ik wil printen al een keer bewerkt zijn, ze er net wat minder mooi uitkomen. Op de app die bij je apparaat zit, kun je foto’s ook nog bewerken. Ik kan me zo voorstellen dat het ook echt wel handig is met al die bergen vriendenboekjes bijvoorbeeld of als je eens een leuke persoonlijke kaart in elkaar wil knutselen.

Ik ben er in ieder geval heel dik tevreden mee. Super leuk. Ik heb mezelf beloofd dat ik niet elke week een nieuw pakje stickers mijn mandje inklik dus moet een beetje creatief en zuinig zijn. Niet elke foto, hoe graag ik ook zou willen, hoeft uitgeprint te worden, tenslotte is het idee nog steeds dat de fotoboeken er gaan komen en vervang ik eens per jaar de fotocollage op de muur. We doen aan mijlpalen en hoogtepunten. Net handig met Elin 😉

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest


You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Naomi
  5 juli, 2019 at 16:31

  Prachtige pagina’s! Ik print foto’s voor in m’n journal nog met de gewone printer, maar die heeft behoorlijk kuren. Toch heb ik me nog niet aan een sprocket gewaagd. De prijs houdt me tegen.

  • Reply
   MamaMaai
   6 juli, 2019 at 13:14

   Ja ik zit er aan te denken om alsnog met de printer te gaan werken… te combineren. Maar vooralsnog ben ik er super blij mee 🙂 En dank je wel natuurlijk!

  Leave a Reply