Mama Maai

Bye bye zomervakantie 2015

Ja hoor, de zomervakantie is voorbij en daarmee ook maar direct de zomer. De plantjes hadden ook eigenlijk best wel wat dorst na de afgelopen hete dagen. Wat dat betreft wel weer eens fijn dat er wat water naar beneden viel de hele dag. Of laten we het een verfrissende moesson noemen. Ik vind het wel even prima. Even afkoelen. Beetje resetten. Ik hou echt van ‘warm, vrolijke, luchtige kleding’ weer maar ik hou een stuk minder van ‘ik drijf uit mijn eigen lijf’ weer. Tot een graadje of 26 vind ik het goed vertoeven, daarboven hoeft van mij niet heel perse. Ja ja, altijd wat te zeiken inderdaad.

vakantie lijstje

Maar goed. Met de eerste dag school weer achter de rug, vond ik het nodig even terug te blikken op onze zomervakantie. Hoe zijn wij deze op een voor ons vrij ongebruikelijke manier doorgekomen?

 • Meteen de eerste zaterdag stonden we vroeg op. Alle stress achter ons laten om neer te strijken in onze stacaravan voor een weekje Terschelling, laat de vakantie maar beginnen. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik een grote liefde voor de eilanden heb. Het was al niet de eerste keer, het gaat absoluut niet de laatste keer zijn. Man mag me ten alle tijden wakker maken met de mededeling dat er een huisje of wat ergens aan het strand op een eiland op ons staat te wachten. I luv it. Zo’n weekje gaat dan uiteraard ook veel te snel voorbij. Het plan was eigenlijk om nog ergens een weekje kamperen te boeken maar we besloten dat er thuis nog zat te doen was.
 • We zagen de afgelopen zes weken meer artsen dan we in die vijf jaar ouderschap bij elkaar hebben gezien. Voor ons gezin bedoel ik, werk gerelateerd niet mee gerekend, smart ass ;). Eerst werden we voor Siem van het kastje naar de muur gestuurd tot we uiteindelijk het etiketje ‘ koemelk allergie’ opgeplakt kregen en daarna vond Fenne het nodig een infectie aan haar arm op te lopen. Jeetje, wij gaan in de komende jaren met onze rauwdouwers vrees ik nog heel wat de eerste hulp zien. Het is een wonder dat er tot nu toe nog geen botten gebroken zijn. Dit zei ik dus niet he.
 • En zo stond een deel van de vakantie dus in het teken van medicijnen. Was het niet de kat, dan was het wel het kind. Die laatste deed het overigens voortreffelijk, ze wist dondersgoed dat ze niet een nachtje of een weekje in het ziekenhuis wilde logeren. Schatje.
 • We zaten ook ongeveer elke week dus bij de dierenarts met de kat. Ernstig, als ik bel met mijn meisjes naam weten ze gewoon uit hun hoofd de achternaam van de kat. Jawel, katten hebben gewoon ook een achternaam. Die van hun baasje. Gek genoeg is die gewoon mee verandert na ons trouwen, is toch wat. Het arme beest. Weten gewoon nog steeds niet wat hem mankeert, behalve dat hij echt ziek is. Er staat van de week een afspraak bij een specialistische dierenkliniek, dan gaan we het na ruim twee maanden eens horen hoop ik. Echt een nadeel van huisdieren nemen vind ik. Jak. En daarvan krijg ik automatisch de schuld in mijn schoeisel geschoven, aangezien ik hier alle beesten altijd aanschaf. Een punt.
 • En natuurlijk, we maakten peuter zindelijk. Of eigenlijk deden we hem gewoon geen luier meer om en deed hij de rest zelf. Vet belangrijk.

Verder deden we eigenlijk niks waarmee me ook gewoon onze weekenden zouden kunnen vullen. Beetje knutselen rondom het huis, dagje zeilen met opa en oma, heel vaak onder de sproeier, de overgroot oma’s bezoeken en knuffelen, dagjes rondlopen op de Oostvaardersplassen, heel echt heel veel spelen, stoeien, gek doen en nog meer foto’s maken. En zo tussen door had ik zowaar wat tijd om af en toe een boek uit te lezen. Ja zeker, ik heb toch de helft van mijn zomer boeken wishlist uit. Wie had dat gedacht?

In tegenstelling tot vorig jaar deden we dus eigenlijk heel weinig bijzonders. En eigenlijk was dat ook best wel lekker. We hebben gewoon eens rustig aan gedaan. Per dag bekeken wat we gingen doen en weinig gepland. Gewoon goed.

Zijn jullie al weer begonnen of mogen jullie nog een week uitslapen?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Denise
  17 augustus, 2015 at 21:57

  Wow, wat vervelend dat je zoveel bij de dokters bent geweest! Maar verder klinkt die ‘rustige’ zomervakantie nog best wel gezellig hoor!:)

 • Reply
  Pauline
  18 augustus, 2015 at 07:52

  Balen al die dokters! Hier is het ook voorbij gevlogen… Ik kan bijna niet geloven dat het echt zes weken waren.

 • Reply
  Saskia
  18 augustus, 2015 at 10:02

  Klinkt als de perfecte vakantie op Raki na!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 augustus, 2015 at 09:18

  Bij ons beginnen ze volgende week weer. Vandaag is het trouwens wel weer mooi weer : )

 • Reply
  Puck
  20 augustus, 2015 at 12:40

  Klinkt als een goede vakantie, op al die medicijnen na. Ik heb de laatste dag vandaag. Maandag weer aan de slag.

 • Leave a Reply