Gemaakt door mij

Afscheid van een fanTAStische juf

tas maken, totebag, juffendag, moederdag, vaderdag, valentijn, kleine cadeautjes, naaien, simpel naaiprojectie, afscheid groep 2, afscheid jufHet was weer tijd voor een cadeautje voor de juf de afgelopen laatste week voor de vakantie. Ik heb echt heel veel moeite met afscheid nemen, ik vind het heel leuk om nieuwe dingen te gaan ervaren maar ik hou alles toch wel graag zoals het is. Melle gaat volgend jaar starten in de middenbouw, waar hij echt heel erg aan toe is maar dat betekend ook dat hij afscheid moest nemen van zijn juf. Zijn juf waar hij het zo zo naar zijn zin had, die hem in alle rust op zijn eigen tempo liet kennismaken en hem tegelijkertijd zo ontzettend warm opving en heeft begeleid de afgelopen twee jaar.

Dat zeker heeft er aan bijgedragen dat hij van die enorme grote sprongen heeft gemaakt, dat hij nu zo lekker in zijn velletje zit. Echt afscheid voor ons wordt het niet want volgend jaar gaat Siem bij haar starten, super leuk. Maar een beetje extra uitpakken om de juf dankzij Melle maar ook dankzij de hele groep twee, zo’n leuk groepje kinderen, eens in het zonnetje te zetten, was wel op zijn plaats.

Er ging een mailtje uit. Wie er een leuk idee had. Samen met een groepje ouders brainstormden we en speurden pinterest af naar originele en toffe ideeën. Weetje, het is wat kortdag, maar ik wel eigenlijk best –> zo’n leuke tas <– maken voor deze fanTAStische juf. En als we dat dan een deel met effen stof doen, kan de hele groep twee zich daar even op uitleven met textielstiften. Super persoonlijk, super vrolijk en bovendien ook nog bruikbaar.

We sprokkelde stof bij elkaar en er werd een avondje achter de naaimachine gezeten. Vrij snel was het kale exemplaar klaar om volgeschreven en getekend te worden met lieve persoonlijke berichtjes van de oudste kleuters. Dat kon op twee kanten. En is ze de lieve vrolijke tekeningen en teksten even zat dan kan hij eventueel nog binnenste buiten want hij is omkeerbaar.

Ze hebben met z’n allen enorm hun best gedaan. Hij is echt heel tof geworden.

Ben je op zoek naar een ander cadeautje voor de juf:

Vind je het leuk MamaMaai te volgen, dat kan via de facebookpagina of op instagram. Vind ik leuk 🙂

tas maken, totebag, juffendag, moederdag, vaderdag, valentijn, kleine cadeautjes, naaien, simpel naaiprojectie, afscheid groep 2, afscheid juf, cadeautje voor de juf

afscheid juf, juffencadeautje, totebag, DIY tas, bedankt juf, bedankje, klein cadeautje

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sheila
  20 augustus, 2018 at 22:38

  Wat ben je toch crea. Ik vind dit een super leuk idee. Lijkt me één van de leukste dingen aan leraar zijn. De lieve en persoonlijke attenties die je krijgt als waardering.

  • Reply
   MamaMaai
   21 augustus, 2018 at 09:03

   Wat lief, ja dat lijkt mij ook leuk, dan voel je je toch een beetje gewaardeerd lijkt me 🙂

  Leave a Reply