Mama Maai

Commit2fit: week 1

Laatste dag van de vakantie. Heel mooi weer. Zacht bijna. Voor januari dan he. En ik doe mee met de nieuwe challange die de meiden van ‘girls love 2 run’ voor januari bedachten. Om het nieuwe jaar fit te beginnen. Commit2fit. 15 workouts deze maand. Appeltje eitje dacht ik en ik schreef me direct zonder nadenken in. Leuk, heb er zin in. Alles telt. Meteen wat vriendinnen activeren. Kom op meiden. Met het luie gat van de bank af. De oliebollen en kerstkransjes verbranden (of was ik de enige die me met de feestdagen zo heeft misdragen). Stuk voor stuk allemaal aan de twijfel. 15? Ja, hmm, tja, dat is wel veel. Veel? Laat me niet lachen.

Gewoon doen:
Oke, even rekenen dan maar. 31 dagen heeft Januari. Elke twee dagen dus een workout. Elke twee dagen?! Oeps, ja dat is wel veel. Ik bedoel, straks is de vakantie voorbij en zit ik hier met dat kleine grut. Een rondje om de plas met mijn bibberende schatjes is toch niet echt mijn hobby. Lopen als de avond al is gevallen of voor de zon op komt ook niet. Maar hey, ik heb me nu eenmaal ingeschreven en heb een boomstam achter de deur nodig om mezelf ook werkelijk te motiveren, dus niet panieken, gewoon doen. Gewoon doen is tegenwoordig mijn nieuwe motto en I LOVE it. Gewoon doen en we zien wel waar het schip strandt.
Downloads2Tussen kerst en oud en nieuw. Vroegtijdig starten met mijn goede voornemens.
♥ 1/15 verzopen katje, in weer en wind rennen, bikkel.
♥ 2/15 anderhalf uur badmintonnen.
♥ 3/15 vandaag.

Het gaat prima met mij:
En dus vandaag de stappers aan en gaan. Naar buiten. Rondje rennen. De longen uit mijn lijf persen, want dat is absoluut nog wat ik doe. Ik hijg als een opgejaagde stier. Om als ik iemand tegen kom, een tandje te versnellen, mijn adem in te houden en een geforceerde, zeer ontspannen ‘het gaat uiteraard prima met mij smile’ naar mijn tegenligger te werpen, die uiteraard net zo ontspannen terug groet. Veel soepeler, veel sneller, veel hipper met veel en veel hippere uitrusting (absoluut een ‘wannabe’, ja jongens ik ben absoluut een echte…) en veel minder rood aangelopen dan ik en ik hoor ook helemaal niks van gehijg. Houdt vast ook de adem in.

Vooruitgang:
Maar, hoeveel schoppen ik elke keer weer onder mijn ‘tijdens elke workout strakker wordende gat’ (echt waar) nodig heb, ik heb het toch maar weer gedaan. En… ik liep vandaag bijna een minuut sneller per kilometer dan twee dagen geleden. Een minuut! Nah. Dat verklaart het gehijg. Ik boek vooruitgang jongens.

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  merula
  5 januari, 2014 at 20:13

  hoera goed bezig! Ik zou ook wel zo’n boomstam achter de deur willen hebben, klinkt handig. Maar….. ik heb wel toen straks nieuwe gymschoenen gekocht omdat ik me morgen ga inschrijven bij sportschool. Ik had speciaal even maandje gewacht omdat ik hoopte op een januari geen inschrijfgeld aktie ofzo. En jawel die is er nu ook!
  Jij ook volhouden he bikkel!

 • Reply
  Nicky
  6 januari, 2014 at 09:35

  Wat goed dat je dit doe, doe ik je niet na. Ik heb echt niets met rennen en dergelijke. Ik doe eigenlijk helemaal niets aan sport, moet ik toch echt verandering in gaan brengen.
  Je boekt nu al resultaten, ga zo door!

 • Reply
  Rosanneke
  7 januari, 2014 at 20:26

  Supergoed! Ik heb me voorgenomen om deze week naar de sportschool te gaan, voor mijn intake..

 • Reply
  MultiVroon
  14 januari, 2014 at 12:28

  Deze had ik idd gemist. Stoer hoor!

  En wat leuk, je rondje op de foto’s 🙂 Hoe heb je dat gedaan?

  • Reply
   MamaMaai
   14 januari, 2014 at 13:24

   Dat kun je met de Nike running app op je telefoon doen

 • Reply
  Commit2fit week 3: angsthaas |
  20 januari, 2014 at 12:59

  […] hier week 1 en week 2, voor als je die gemist […]

 • Reply
  Commit2fit week 4: Kampioenen! |
  27 januari, 2014 at 13:57

  […] hier nog even week 1, week 2 en week 3 voor als je die had […]

 • Leave a Reply