Mama Maai

Coupe Maai door de jaren heen

coupe MaaiIk weet serieus niet meer wanneer de laatste keer was dat ik naar de kapper ging, hoe ladylike jongens, hoogst waarschijnlijk had ik nog een hele dikke buik. Pssst Siem is bijna anderhalf *ahum* Als ik zwanger ben krijg ik altijd de rare dwang mijn haren af te knippen om er vervolgens veel spijt van te hebben. Vroeger had ik die drang regelmatig, was het kort dan moest het lang, was het lang dan moest het kort. Ik wilde wel krullen, geen krullen. Nooit goed. Gekheid want achteraf als ik de foto’s bekijk staat het meestal helemaal zo slecht nog niet. Uhm, sommige foto’s dan. 

Coupe Cameron Diaz

Ik heb een haat liefde verhouding met kappers. Ik moet altijd meteen douchen om de rotzooi en maffe styling eruit te spoelen. Oef, na mijn Cameron Diaz coupe was ik echt doodongelukkig. En met die neon roze lok durfde ik me eigenlijk helemaal niet op school te vertonen, maar tja…

Vroeger kocht ik van te voren eindeloos veel boekjes met hippe kapsels om vervolgens maanden lang te twijfelen welke het moest gaan worden. Ik heb wel eens met mijn toenmalige beste vriendin samen een foto van Meg Ryan (jaaa, maar die was ook echt leuk vóór haar verbouwinkjes) meegenomen en onszelf een lookalike laten aanmeten. Nah, dat was hem niet. 1. We zagen er niet uit als Meg Ryan en 2. het was veeeel te kort en veel te tuttig, oh noo.

coupe Maai

Geverfd door een vriendin. Ik was hier toen best happy mee 🙂

Verschillende stijlen

Een andere hipster die ik graag na deed was Angela Schijf. Oh man, ik was fan. Niet in de minste plaats omdat mijn opa mij op haar vond lijken. Krijg ooit nog maar eens zo’n compliment. En ik buitte dat graag uit. Nah goed, het zal geen verrassing zijn dat ook dat regelmatig op een teleurstelling uitdraaide want ik ben dus inderdaad Angela niet 😉 en Angela veranderde haar look met de snelheid van het licht. Had ik mezelf eindelijk de drempel over gehesen het eindelijk kort te laten knippen zoals zij, kwam ik haar in een ander blaadje weer tegen met lang.

Uiteindelijk heb ik heel wat verschillende stijlen, kleurtjes, kapsels gehad. Laatst stond iemand me vol ongeloof aan te kijken toen ik vertelde dat ik ooit mijn pony neon roze had laten kleuren, best jammer van die flash in mijn bleke toet, het was best geinig, en dat ik er ook tijden lang als oranje punker heb bij gelopen. Ik snap zelf ook wel dat dat niet helemaal matcht met het beeld wat mensen van mij hebben.

coupe Maai

Tegenwoordig heb ik al jaren niet meer zulke spannend uitspattingen gehad. Man roept altijd gekscherend dat vrouwen als ze moeder worden uit wanhoop ineens voor de korte coup gaan. Ik bewees het tegendeel door überhaupt geen kappers meer te bezoeken.

Coupe Maai

Het kapsel waarmee ik Merijn leerde kennen 🙂 En daarna bleef het braaf.

Wat gaat het worden?

En nu ben ik eindelijk, jaja, op dat punt dat ik vind dat het best goed is om ook eens wat tijd voor jezelf te nemen. Shocking he? Blijkbaar moet je daarvoor eerst dertig nog wat worden en drie kinderen baren. Rood (check), roze (check), krullen (check), punk (check), helemaal kort (check) wordt het dus niet. Blonderen stond altijd nog op mijn lijstje maar heb ik nooit zowaar nooit aangedurfd.

Nu is de vraag, wat wel?

En I did it – Make over

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

4 Comments

  • Reply
    Inge
    20 juni, 2016 at 19:06

    Dat rood kan ik me niet meer herinneren maar de foto is wel gaaf!
    Ik was er sowiezo niet zo mee bezig wat jij met je haar deed. Ik stond (sta nog steeds) van mode en trends af en jij had veel meer lef dan ik dus keek ik nergens van op.
    Ik ging alleen van lang naar kort en dan weer lang bij dezelfde kapper. Haha heel veilig!

    Ik ben benieuwd waar je ons mee gaat verrassen!

  • Reply
    Ellen
    20 juni, 2016 at 20:10

    Leuk om zo de foto’s te zien van de verschillende kapsels. Ik ging vroeger (ahum) ook van heel kort naar pikzwart naar rood en nog wat andere kanten op. Bij de geboorte van mijn oudste dochter knipte ik mijn langere haren af voor een korte bob. Wat een spijt had ik zeg! Nu bij de geboorte van de jongste is alles weer lang en heb ik gewoon echt geen tijd om naar de kapper te gaan. Drie weken terug ging ik dan eindelijk na ongeveer 8 maanden weer eens naar de kapper. Ik liet alleen de puntjes doen en er ging geen verf in. En eerlijk gezegd: ik vind het heerlijk zo. Lekker naturel langere lokken.

  • Reply
    Daniëlle
    21 juni, 2016 at 11:16

    Wat leuk om die foto’s te zien! Ik heb vanaf mijn 20e mijn haren altijd gepemanent. Zo blij mee, ik houd van krullen en het geeft mijn haar gewoon meer volume. Een maandje geleden heb ik mijn haar toch weer kort laten knippen, permanent er helemaal uit. Mijn haar was zo droog geworden erdoor. Nu dus weer laten groeien en dan over een poosje wel weer permanenten. Ik mis het toch wel!

  • Reply
    Karen
    22 juni, 2016 at 11:09

    Haha, ik herken dat. Ik heb ook alles gehad. Zelfs geblondeerd haar. Het leek net alsof ik ziek was. Overigens vind ik dat kort je best leuk staan. Lekker vlot!

  • Leave a Reply