Mama Maai

Crazy plantlady for life

crazy plantlady, plantjes, pilea pepperomioidus, pannenkoekenplantMan liet gisteren bij het verschonen van de kattenbak een plank van hoog naar beneden kletteren die op een haartje na zijn schedel doorboorde en in plaatst daarvan de kattenbak doormidden kliefde en een blauwe plek op zijn knie achterliet. Oef een geluk, anders hadden we de nacht een beetje anders doorgebracht. Maar nu we dus met twee halve delen kattenbak zaten dirigeerde hij mij naar het tuincentrum voor een allernieuwst exemplaar. Joehoe…

crazy plantlady, plantjes, groen in huis, kindje op moeders schootCrazy plantlady for life

Mij alleen naar het tuincentrum sturen is wellicht geen goed idee. Ik probeer mezelf nog voor te houden dat ik tenslotte met een bioloog ben getrouwd dus dat hij plantjes wel zal waarderen maar ik ben stiekem benieuwd wanneer ik zijn grens heb bereikt. Mijn plantjes jongen als konijnen en elk jong krijgt van mij zijn eigen stekjeplekje. Ik loop ook met oogkleppen de supermarkt uit omdat ze tegenwoordig overal kleine plantjes verkopen. Ik ben blijkbaar niet de enige crazy plantlady. Nah goed, ik kwam dus met een kattenbak thuis en nog wat meer en dacht man even voor te bereiden met een appje.

Ik: Je stuurde mij alleen naar het tuincentrum
Hij: Veel gekocht?
Ik: Uhhh…
Hij: begrijp het even niet
Ik: twee plantjes gekocht… Maar kattenbak is goedgekeurd (ff ander onderwerp hoor)
Hij: oke, leuk toch (Pfff…) Oké nice, kattenbak is ingekakt.

Meestal verander ik de boel een beetje en hoop ik dat hem mijn nieuwst aanwinst niet opvallen, zoals vele vrouwen hun nieuwe schoenen achter in de kast verstoppen en bij de eerste keer dragen doen alsof ze al jaaaren in hun bezit zijn. Dat. Maar dan met plantjes. Meestal lijkt dat te werken, of tenminste komen mijn nieuwe exemplaren zelden ter sprake. Als een soort gedoogbeleid denk ik.

crazy plantlady, plantjes, pilea peperomioidus, pannenkoeken plant, groen in huisplantjes, crazy plantlady, groen in huis, Aloe op rijDus tegenwoordig leven wij hier al in een soort urban jungle

en lijkt er nog weinig plek fatsoenlijk wat kwijt te kunnen maar telkens lukt het me weer de boel te herschikken. Precies als op mijn slaapkamertje vroeger waar ik extra tafeltjes voor de ruit plaatste die ramvol stekjes en kleine potjes stonden. Steeds meer rotzooi verhuisd dus naar de zolder of de kringloop en maakt plaats voor groen. Ruimt lekker op dit. I like. Nah, mensen, als ik daar toch blij van word…

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jennifer
    4 mei, 2017 at 19:42

    Haha mij kun je ook beter niet loslaten in een tuincentrum in mijn eentje. Ik moet eigenlijk nieuwe potjes halen voor mijn stekjes van de pilea, en zag toffe potjes bij Ikea die alleen met een succulent te koop zijn, dus moet ik eigenlijk daarvoor ook andere potjes erbij halen dan. En dan heb ik nog mijn moestuin die nu nog binnen staat. En mijn twee monstera’s en twee mini monstera’s. En m’n bananenplant. En ik wil nog wat hangplantjes voor op mijn plankjes. Oh en had ik al verteld dat er 4 avocadopitten op water staan waarvan ik hoop dat er uit tenminste één een boompje groeit. En ik bewaarde vandaag de pitten uit mijn appel omdat ik denk dat ik daar ook vast iets uit kan kweken. Dat deed ik laatst al met paprika’s en nu heb in paprika plantjes. Je zult ook maar zo’n plantenhobby hebben ?. Oh en zoonlief van bijna 2,5 weet van de meeste planten precies wat het is. Vind het zo leuk om dat samen met hem te doen, plantjes water geven en zaadjes zaaien, potjes vullen met aarde. ?

  • Leave a Reply