Mama Maai

Creatieve Tag

mamamaai

Op creatief vlak doe ik zo ontzettend veel verschillende dingen. Ik kreeg hierover een vragenlijst toegestuurd en vulde die in.

Wat maak je vooral?

Eigenlijk maak ik gewoon heel graag van alles. Ik vind het vaak zonde om dingen te kopen waarvan ik denk dat ik het prima zelf kan en soms nog wel mooier. Ik werk net zo graag met touw als met hout, als papier als taartmix, het maakt me eigenlijk niet uit. Enige probleem daarvan is dat ik steeds weer nieuwe toffe dingen vind en alles graag uitprobeer en ik behalve enorme tijd te kort heb elke hobby behoorlijk uit te voeren ook plaats gebrek krijg in het huis.

Ik haak heel graag maar al een behoorlijke poos veel te weinig. Ergens heb ik het idee dat we zat gehaakte dekens in huis hebben. Gehaakte kussens had ik ook een stapel maar daar ben ik op uitgekeken, dus wie weet komen die in een andere vorm nog eens terug. En verder vraag ik me stiekem toch wel af wat ik met al die gehaakte meuk moet. Iemand een tof idee?

xxl wol, lintwol, chuncky knit blanket

Verder houd ik al een tijd een bujo bij en ik vind dat echt heerlijk om te doen en is ook nog eens een fijne herinnering voor als de kinderen straks wat groter zijn of tijdens vakanties enzo. Want eerlijk is eerlijk, de tijd vliegt met drie, stras vier kleintjes zo enorm snel voorbij dat het fijn is sommige dingen even neer te pennen. Mocht ik de kindjes zoals ze nu zijn in een doosje hebben kunnen stoppen, had ik dat natuurlijk direct gedaan.

Nog meer creatief ben ik vooral in knutselen met de kinderen. Ik zeg het al vaak en blijf het zeggen, ik doe dat ook al echt veel te weinig.

Eigenlijk maak ik gewoon heel graag van alles. Ik vind het vaak zonde om dingen te kopen waarvan ik denk dat ik het prima zelf kan en soms nog wel mooier. Ik werk net zo graag met touw als met hout, als papier als taartmix, het maakt me eigenlijk niet uit. Enige probleem daarvan is dat ik steeds weer nieuwe toffe dingen vind en alles graag uitprobeer en ik behalve enorme tijd te kort heb elke hobby behoorlijk uit te voeren ook plaats gebrek krijg in het huis.

Hoelang ben je al creatief bezig?

Zolang als ik me kan herinneren ben ik creatief bezig. Toen ik klein was samen met mijn moeder, toen ook al tekende ik graag. En er was een periode dat ik me er voor schaamde dat ik graag creatief was, vraag me niet waarom. Gelukkig voor mij en mijn zelfvertrouwen is creatief zijn tegenwoordig enorm hip.

Waar haal ik inspiratie vandaan

Inspiratie haal ik werkelijk overal vandaan. Nu ik weer een klein meisje in mijn buik heb, zie ik allerlei toffe babyspulletjes maar stiekem denk ik dat ik zo veel best zelf zou kunnen als ik maar zeeën extra tijd had.

Soms willen de kinderen graag knutselen en ontstaan er terplekke leuke ideeën met de spullen die we toevallig in huis heb en andere ideeën snor ik op op het wereldwijde web. I love pinterest.

Grote projecten of kleine werkjes?

Tot nu toe haakte ik bij elke vorige kind een enorme deken waar ik weken mee bezig was en echt moest doorzetten om ze op tijd af te krijgen en überhaupt af te krijgen. Deze zwangerschap ben ik daar niet aan begonnen. In huis vind ik wat grotere projectjes super leuk, ik zou liefst elk jaar wel een nieuwe kinderkamer maken als het kon. Maar op freubelvlak hou ik het tegenwoordig toch liever bij wat behapbare werkjes. Als het te lang gaat duren ga ik er tegenaan lopen hikken en verdwijnt de lol.

Precies de reden dat ik nooit in opdracht werk, hoe lief al die aanvragen ook zijn. Jullie strelen mijn zelfvertrouwen. Als ik dingen vaker dan 1 of 2 keer maak is voor mij de lol eraf.

omslag sjaal meisje, gratis patroon omslag doek kind haken

Zelf bedacht of goed gejat?

Uiteraard is het het allertofst om zelf een origineel idee uit te werken maar ik moet toegeven dat een idee vaak eerder ontstaat uit een tof idee van iets wat al bestaat. Überhaupt is echt helemaal origineel zijn vreselijk lastig.

Pinterest.nl of welke.nl?

Een echte pinterestaholic hier. Ik heb echt geen idee of welke.nl interessant zou zijn en pinterest voorziet al van veel en veel te veel inspiratie, daar hoeft wat mij betreft niet nog meer inspiratie bij.

Een project per keer of alles door elkaar?

Als ik aan het haken ben zal ik niet snel een ander haak project beginnen. Maar een ander project starten met ander materiaal kan prima.

pottenzakje, warmte zakje, speelzakje, klein kruikje

Welk materiaal gebruik ik het liefste

 • Ali, action of merk? De action loop ik het liefste voorbij of ik moet echt heel dringend stikkers nodig hebben. Wat mij betreft mis ik de Action liefde, ik vind het een vreselijke altijd veel te drukke troeperige winkel. Ali heb ik werkelijk nog nooit wat besteld en dat ben ik ook niet van plan. Ali is vreselijk voor vele (creatieve) ondernemers.
 • Sale of presale? Als ik iets wil maken en ik heb troep nodig dan haal ik het 😉
 • Potlood of stift? Stift
 • Lijm of dubbelzijdig tape? lijm
 • Knippen of snijden? knippen

Hoe ziet je werkplek eruit?

 • Georganiseerd of chaos? We hebben hier in huis een redelijk georganiseerde ruimte waar al mijn knutselspullen staan.
 • Eigen kamer of gezamenlijke ruimte?Ongeveer een jaar of twee geleden besloten we dat de kleinste kamer hier in huis dienst ging doen als kledinghok en hobbyruimte. Het idee was leuk maar ik blijk het toch fijner te vinden beneden in de huiskamer te hobbyen dus versleep ik altijd mijn spullen heen en weer.
 • Genoeg plek of te krap? Altijd te weinig ruimte.

Nog wat overige vragen:

 • Creatieve wens? Een hele goede fotografe worden, een boek schrijven, mijn fotoboeken up to date hebben.
 • Creatieve blunder? Zat, er gaat net zo vaak wat fout als dat het goed gaat maar die zullen niet snel online verschijnen, behalve onze slijmfail en bruisballenmislukking.
 • Creatieve tip? Gewoon doen. Ik krijg zo enorm vaak de vraag waar ik de tijd vandaan haal of in een wat bottere denigrerendere variant… Het enige wat ik daarop kan zeggen is dat ik echt niet meer uren in een dag heb dan wie dan ook maar dat bezig zijn met wat je leuk vind gewoon soms prioriteit moet hebben.

Deze creatieve tag is bedacht door Laura van www.lauras-life.nl. Ik kreeg deze tag toegestuurd door Fleur van Mizflurry. Een hele creatieve bloggende mama met een blog vol creatieve ideeën.

MamaMaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Naomi
  4 maart, 2019 at 14:49

  Leuk om te lezen. En inderdaad, vroeger schaamde je je bijna als je als volwassene nog creatief was, maar nu ‘mag’ het gelukkig weer. Grappig dat je altijd al creatief was. Ik ontdekte mijn creativiteit pas op m’n dertigste. Misschien ook wel door de aanstekelijke dingen die ik bij anderen zag. Beter laat dan nooit, moet je maar denken.

 • Reply
  Fleur | MizFlurry
  18 maart, 2019 at 10:21

  Leuk om te lezen 🙂 Ik zou ook nog wel wat beter willen worden in het maken van foto’s 🙂

 • Reply
  Saskia
  4 mei, 2019 at 12:05

  Erg leuk om te lezen! Ik plaats hem maandag 13-5 ook op mijn blog 🙂 (met vermelding dat ik hem hier heb gevonden)
  Super leuk ik raakte er helemaal geïnspireerd van!

  • Reply
   MamaMaai
   6 mei, 2019 at 08:23

   Wat lief, ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden 🙂

  Leave a Reply