Winactie/ product review

Creative flow; 365 dagen mindfulness

Creative flow, 365 dagen mindfulness, flow, review, winnen, creatief dagboek, elke dag creatief, elke dag mindfulness, aandacht, zijn, joycelyn de kwantIk sloeg net de laatste bladzijde van Leva, minder stress meer genieten dicht toen ik een mailtje ontving of ik ‘creative flow’ wilde ontvangen. En dat leek me nou mooi op elkaar aansluiten. Ik had nog niet eens hardop gedacht dat ik er meer aandacht aan wilde schenken en het komt mijn kant al op 😉 Hoe toevallig kan het leven lopen. Een paar dagen later plofte het boekje op mijn deurmat en ik moet zeggen dat ik iets heel anders had verwacht te ontvangen, meer een soort paper flow boek zoals ik van flow gewend was. Maar dat is het dus niet. Dit is zo leuk. Spoiler, ik mag er twee weggeven onderaan dit bericht 🙂

Creatief bezig zijn

Oh ik houd zo van creatief bezig zijn en mijn plan was zoals ik al schreef een goede poging te doen meer aandacht aan het nu te geven en laat dat nou net zijn wat hiervan de bedoeling is. Allemaal kleine opdrachtjes waarbij je weer eens goed moet opmerken, voelen, kijken, ruiken… Ik zeg wel creatief maar je hoeft helemaal niet creatief te zijn. Wie zegt dat wat jij in jouw boekje doet of daarbuiten, je altijd maar direct online moet gooien om aan de hele wereld te tonen.

Je hebt dus je volle concentratie nodig

en de bedoeling is dat je dus even niet denkt aan welke boodschappen er nog op je lijstje zouden moeten staan of dat je die ene afspraak niet moet vergeten in de agenda te noteren. Trap op die rem.

Lange tijd vond ik dat nogal nutteloos voelen en stiekem is dat het natuurlijk ook maar dat zegt zoveel over mij. Nutteloos. Tis niet dat je echt bijdraagt aan de maatschappij als je wolkenfiguurtjes in de lucht aan het ontdekken bent terwijl je met je blote tenen door het frisse gras friemelt. Maar van wie moet je dan altijd nuttig zijn?

Het zou moeten bijdragen aan je gevoel van tevredenheid en geluk. Als je dat altijd moeten van je af weet te schudden en de kleine dingen wat meer weet te waarderen in deze enorm snelle maatschappij tegenwoordig.

Wat langzamer leven, wat minder online vertoeven

minder alleen maar consumeren. En in die zin ben ik ervan overtuigd dat gelukkige mensen wel degelijk bijdragen aan de maatschappij. Hoe fijner je je voelt in je lijf en hoofd, hoe minder stress je zal ervaren. Met minder stress hangen een hoop gezondheidsvoordelen samen. Bovendien, multitasken schijnt je juist minder productief te maken en een uitgerust brein (joh, je brein heeft ook wel eens gewoon niks doen nodig he) is juist veel productiever. En bovendien zijn tevreden mensen veel leuker voor hun omgeving.

Alsjeblieft, vijf leuke opdrachtjes om alvast mee te beginnen:

 1. Schrijf een brief aan je jongere ik.
 2. Maak met stoepkrijt een mooie tekening of boodschap voor je deur.
 3. Ben je linkshandig? Teken dan met je rechterhand een zelfportret
 4. Maak een ‘niet doen’ lijst van dingen die je normaal wel doet maar helemaal niet wilt. Zet ze op de lijst en doe ze simpelweg een keertje niet. Geniet ervan.
 5. Maak een lijstje van de complimentjes die je krijgt, inclusief schouderklopjes en goedkeurende blikken en schrijf daarbij van wie je ze hebt gehad.

Creative flow, 365 dagen mindfulness, flow, review, winnen, creatief dagboek, elke dag creatief, elke dag mindfulness, aandacht, zijn, joycelyn de kwantCreative flow, 365 dagen mindfulness

Meer van dit? Dit zijn misschien net de iets meer intensievere opdrachtjes omdat je er een hele berg gewoon direct in het boekje uitvoert. In de ‘creative flow’ staan 365 mindfulness opdrachtjes. Soms kleinere, soms iets grotere. De bedoeling is om elke dag iets met je volledige aandacht te doen en daardoor het jachtige leven even on hold te zetten een klein ogenblik.

Facebook, instagram, pinterestmijn nieuwsbrief

creatief dagboek, mindfulness, creative flow, doeboek, ontspannen

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Noraly
  28 februari, 2018 at 13:14

  Wat klinkt dat leuk! En ook hier perfecte timing… Ik doe grrag mee! ?

 • Reply
  Kirsten
  28 februari, 2018 at 13:45

  Superleuk! Ik doe heel graag mee! Ik kan met drie kids en een parttime baan wel wat mindfullness gebruiken!

 • Reply
  Marjan
  28 februari, 2018 at 14:07

  Wat een leuk boekje! Helemaal goed zo aan het begin van de lente, klaar voor een nieuw seizoen. Ik doe graag mee!

 • Reply
  Karen Rutten-Herrebrugh
  28 februari, 2018 at 14:07

  Over timing gesproken, gisteren mijn laatste dag gehad op mijn werk. Na een jaar ploeteren met een burn-out nu de grote stap gezet. Het lukte me niet meer om terug te komen in mijn functie. Nu doe ik dus even ‘niets’ meer, behalve zorgen voor mezelf en mijn gezin, huishouden enzovoort. Ik ben benieuwd of dit boekje mij kan helpen stil te staan. Ik maak dus graag kans op dit boekje.

 • Reply
  Susanne Neele Bennis
  28 februari, 2018 at 16:40

  In alle drukte van de dag van een heerlijk gezin, zou ik elke dag wel een momentje vrij willen maken voor mezelf en hier bewust mee bezig te zijn. Om zo stil te staan bij de kleine en mooie dingen van het leven.

 • Reply
  Laura
  28 februari, 2018 at 17:57

  Wat leuk zeg! Ik doe graag mee. ?❤

 • Reply
  Marieke
  1 maart, 2018 at 10:18

  Wat leuk, ik doe graag mee! Ik kan wel een dosis mindfulness gebruiken. Ons pasgeboren zoontje is erg onrustig en huilt de hele dag. Hij heeft al 4 weken in het ziekenhuis gelegen, waaronder alle feestdagen. Een grijze wolk voor dit nieuwbakken gezinnetje, waarbij we het vooral moeten hebben van de kleine momentjes, een lief lachje. Hmm dat is precies waar mindfulness over gaat, toch?

  • Reply
   MamaMaai
   6 maart, 2018 at 09:41

   Hoi Marieke, Er gaat er eentje naar je toekomen. Wil je je adres aan mij doormailen via mijn contact formulier? Liefs en veel plezier ermee 🙂

 • Reply
  Jo-Lynn
  1 maart, 2018 at 19:07

  Wat een heerlijk boekje lijkt me dat! De ideale ontspanning na een dag werken … ik waag graag mijn kans!

 • Leave a Reply