Maai eet

Cupcakes met choco bananen topping

cupcakes bakken, cakejes, choco banaan topping

Ik vind het heerlijk zo’n groot gezin maar het is net zo fijn om woensdagochtend alleen tijd met de jongens te hebben. En laat ik er nou toevallig twee bezitten die liefde voor de keuken hebben. We maakten er een woensdag bakdag van en bakten cupcakes.

cakejes bakken, cupcakescupcakes, cakejes bakken,cupcakes bakken, cakejes,

Cakejes bakken mag natuurlijk altijd vooral draaien om het aflikken van de lepels en nou vooruit, het vasthouden van de mixer en het ‘uit elkaar halen van de eieren’ aldus de oudste zoon, is ook best leuk. En dan begint het wachten. En wachten. En wachten. Oh en zeuren. En zeuren. En nog veel meer zeuren. Omdat ze eerst in de oven moeten en jeetje, wat duurt dat lang, nog steeds niet klaar zijn. En dan zijn ze warm en tot overmaat van ramp besluit mama nog dat er ook wat op de top moet. En dat goedje moet dan weer afkoelen in de koelkast. Het leven van wachtende peuterkleuter lekkerbekjes gaat niet over roosjes.

Cupcakes met chocolade bananen botercreme

Laatst maakte ik al chocolade botercreme voor de Kitkat berentaart. Ik gebruikte vrijwel hetzelfde recept alleen liet ik de vanille weg en voegde twee geprakte bananen toe. En een blokje pure chocola die ik toevallig nog in de kast had liggen omdat dat gewoon leuk staat en ik daar de dochter heel erg blij mee maak. Gek kind.

Nou vooruit, nog een keertje dan:

 • 250 gr boter
 • 250 gr poedersuiker
 • 30 gr cacao poeder
 • 2 bananen

Boter moet wel lekker zacht al zijn dus haal die op tijd uit de koelkast. Mix hem tot een zachte goedje en voeg de poedersuiker en cacao bij. Twee bananen prakken en er doorheen mixen en voilà, het goedje kan in de spuitzak.

Wees gewaarschuwd, je moet wel tegen goed zoet kunnen. Maar, lekker was het!

cupcakes bakken, cakejes, choco banaan botercremecakejes bakken, cupcakescakejes bakken, cupcakes, choco banaan topping

Ps iets gezondere appelflappen

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  ella
  28 oktober, 2017 at 14:52

  Wat een geweldig goed idee. Daar moet ik eens wat tijd voor vrij maken, bedankt.

 • Reply
  Marilyn
  21 april, 2018 at 12:18

  Wat een leuk idee.. ik ga t ook maken dankjewel voor het delen♡

 • Leave a Reply