Gelezen

De boeken van Januari

Ik heb weer een stapeltje leuke boeken uit en ga ze delen. Fijne thrillers en romans om in weg te duiken en wat mama me time op te nemen s avonds op de bank. Heerlijk toch?

Merijn roept het elke avond als ik weer eens achter mijn ereader verscholen zit, ja inderdaad, het is echt de beste aankoop in tijden geweest. Als er iets als zijn geld heeft opgebracht in die hele korte tijd is dat het wel, ik ben er zo onwijs blij mee. Ik lees als ik de kinderen nog even hun beentjes kriebel als we ze in bed leggen, ik lees tijdens de zwemles, ik lees voor ik zelf ga slapen om moe te worden, niks werkt voor mij beter dan dat. Even mijn eigen sores vergeten.

review ereader Kobo Clara

Ofwel, ik lees echt enorm veel voor mijn doen, echt veel meer dan ik ooit deed, zelfs meer dan toen ik nog dagelijks op en neer reed naar Amsterdam in de trein. Ik stel mezelf geen doel want lezen tegen mijn zin in werkt dan weer voor mij helemaal niet. Ik las toch wel in Januari alweer 5 boeken, wow! Ik las nog nooit eerder boeken met (hoofd)persoon Maya maar ben inmiddels aan de derde bezig achter elkaar en nog helemaal toevallig, zo gek, maf toch. Twee daarvan staan in deze lijst.

Deze keer allemaal thrillers en er zitten er een paar tussen die echt echt echt lekker om te lezen zijn.

achter gesloten deuren, B.A. Paris, thriller, gelezen, boeken, review

Achter gesloten deuren – B.A.Paris

Grace en Jack zijn perfect, iedereen zou jaloers op ze kunnen zijn. Eigenlijk hebben ze alles, een enorm mooi huis, ze zijn een prachtig elegant stel om te zien samen, Jack is de ideale echtgenoot, Grace heeft het perfecte uiterlijk. Ze zorgen samen voor het verstandelijk gehandicapte zusje van Grace wat Jack liefdevol in hun huis opneemt. Hoe mooi kan het zijn?

Wat niemand weet is dat Jack misschien niet de ideale echtgenoot is die hij lijkt.

Meer moet ik er niet over zeggen, je moet hem gewoon lezen. Het is het eerste boek van deze schrijver die ik gelezen heb, ik wil ze allemaal. Zo goed, weer eentje die in mijn hoofd gaat blijven hangen.

Nieuwsgierig? Je koopt hem hier –> Achter gesloten deuren

de verbeelding, harlan coxen, thriller, review, gelezen, boeken

De verbeelding – Harlan Coben

Joe, de man van Maya word doodgeschoten terwijl zij er naast staat. Maya leidt aan ernstige PTSS vanuit de oorlog. Maar als ze dan de nanny cam terug kijkt ziet ze haar man naast haar dochtertje op de bank zitten. Iemand wil haar laten geloven dat Joe nog leeft.

Ze duikt in het verleden en probeert er achter te komen wie de dader is.

Ook een boek wat ik razendsnel uit had. Harlan Coben is eigenlijk altijd wel een goed idee als ik een fijn spannend boek zoek.

Nieuwsgierig? Je koopt hem hier –> De verbeelding

heks, camilla läckberg, thriller, boeken, gelezen, review

Heks – Camilla Läckberg

Er is een meisje van vier verdwenen van een boerderij waar dertig jaar geleden ook al een meisje van vier verdween van dezelfde boerderij. Twee tieners hebben destijds de moord op het meisje dertig jaar geleden bekend en weer ingetrokken en hebben hun straf uitgezeten. Beide zijn inmiddels terug in het dorp. Is dat toeval?

Ondertussen speelt er nog een verhaal lijn lang geleden in de zeventiende eeuw. In die tijd worden net alle heksen opgespoord en veroordeeld.

Die verhaallijnen, heel ingewikkeld vond ik in het begin. Moest er echt even doorheen lezen. Maar toen zat ik er in en kon ik niet meer stoppen.

Nieuwsgierig? Je koopt hem hier –> Heks

naar bed naar bed, M.J. Arlidge, Helen Grace, thriller, review, gelezen, boeken

Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

Er wordt een lijk gevonden in een sm club en toevallig is dat een bekende van Halen Grace. Die wetenschap probeert ze zo lang mogelijk voor zich zelf te houden. Dan wordt er op gruwelijke wijze nog een lijk gevonden. Weer een SM master en weer een bekende van Helen. Is dat toeval?

Deel 5 alweer van de Helen Grace serie en wie net zo gek is op thrillers als ik moet deze serie echt aan zijn lijstje toevoegen. En zeker eigenlijk bij het eerste deel beginnen. Ik kan alvast niet wachten de volgende delen aan te schaffen.

Nieuwsgierig? Je koopt hem hier –> Naar bed, naar bed

wolf, mo hayder, thriller, review, gelezen, boeken

Wolf – Mo Hayder

Een gezin verblijft deze zomer in hun zomerhuis, wat afgesloten van de bewoonde wereld. Terwijl ze aankomen ontdekken ze iets naars in hun tuin. Dat doet ze heel erg denken aan 15 jaar geleden toen er zich in de buurt een jong stelletje werd vermoord. Een van de twee was de ex van hun dochter die nog steeds met de gevolgen van het trauma zit.

Dan staan er twee agenten voor de deur die een andere zaak proberen op te lossen.

Ondertussen vindt een klein meisje in het bos een hondje met een briefje aan zijn halsband waarop staat, help ons.

Ik weet niet zeker of ik eerder iets las van deze schrijver, mijn moeder probeert hem al jaren aan te smeren en nu eindelijk ben ik om. Ik ben helemaal overtuigd. Zo goed!

Nieuwsgierig? Je koopt hem hier –> Wolf

Ik ben altijd wel groot fan geweest van de Nederlands thriller schrijvers maar die liefde blijkt een beetje te slijten. Ik heb het idee dat de Nederlandse thriller schrijvers nogal magertjes afsteken bij de namen hierboven en ik kan er nog wel een paar noemen die altijd goed zijn. En echt spannend.

Op dit moment heb ik me net vast gebeten in de nieuwe zeven zussen serie. Ik ben heel benieuwd. Wat lees jij?

NB. in deze post zijn affiliatie links verwerkt, bestel je iets via die link dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s.

Gerelateerd:
* Weer een stapel boeken gelezen
* Leuke boeken om te lezen

Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Naomi
  4 februari, 2019 at 14:26

  Heerlijk, boekentips! Dankjewel! Achter gesloten deuren vond ik een topboek. Die van Harlan Coben gaat op m’n lijstje.

  • Reply
   MamaMaai
   4 februari, 2019 at 15:57

   Ja ik wil nu ook echt eigenlijk direct een nieuwe van Paris bestellen, en van Arlidge ook eigenlijk, maar ja, heb nog een aantal boeken liggen en tis best een dure hobby dat lezen he…

 • Reply
  Gratienne
  4 februari, 2019 at 19:34

  Fijne boekentips.Heb ondertussen de drie boeken van Paris gelezen.de eerste is de beste.

  • Reply
   MamaMaai
   5 februari, 2019 at 09:30

   Oh ja dat is toch wel vaak zo vind ik, maar ga toch proberen 🙂

 • Reply
  Judith Dijkstra
  5 februari, 2019 at 11:13

  Ik heb mijn Kobo Clara sinds december en dat is voor mij ook de beste aankoop sinds tijden. Thrillers vind ik lastig sinds ik kinderen heb, maar met het Kobo Plus abonnement is er nog genoeg moois te lezen.

  • Reply
   MamaMaai
   5 februari, 2019 at 17:06

   Wat lees jij dan graag? Ik lees niet alleen thrillers hoor, nu toevallig afgelopen tijd. Heb je nog andere tips?

  Leave a Reply