Mama Maai

De eerste keer: avondje weg

Ik ben al een tijdje onrustig. Ik zit niet helemaal lekker in mijn vel. Hoe het komt? Geen idee. Het zal vast te maken hebben met de snotvirussen die hier het huis binnen drongen en de goede nachten direct weer omver bliezen. Ja, dat konden we natuurlijk net lekker gebruiken, we waren nog aan het bijslapen. Dan is het humeur overdag ook niet wat het zou moeten zijn en verloopt de vakantie niet helemaal zoals gepland.

Liefdes weekje:
Merijn en maya

En dat allemaal terwijl we zo’n feestelijk weekje in zouden gaan. Ons eigenste liefdes weekje. Niet dat we dat normaal gesproken echt vieren, maar het is leuk om er even bij stil te staan. Eindeloos ‘weet je nog dat…’ tegen elkaar roepen. De eerste date aanhalen… waarom we elkaar ook al weer leuk vonden… Onze eerste date zes jaar geleden, onze eerste kus drie dagen later en een half jaar getrouwd. Mijlpaal.

Eerste avondjes samen weg:
En als verassing had Merijn een tafeltje gereserveerd. We zouden uit eten gaan. Een dag van te voren moest hij toch even checken of ik dat zag zitten. Opa en oma zouden komen oppassen. Zij zouden het in bed leggen voor hun rekening nemen. Dat zou de eerste keer worden dat wij dat niet zelf zouden doen. Sowieso de eerste keer sinds de geboorte van de kleine man zouden we eens wat met z’n tweeën gaan doen. Eén keertje eerder sinds de geboorte van kleine meid gingen we uit eten. Eén keer eerder.

Dat vond ik stiekem toch wel spannend. Maar tuurlijk, het was er ook wel eens tijd voor. Even een avondje samen weg. En dat was heerlijk. We aten sushi, dronken wijn en kletsen de hele avond vol. Het was gezellig, het was fijn. Thuis liep alles op rolletjes. De kinderen hebben genoten, opa en oma ook.

Ik voel me direct wat beter. We hebben heel even de tijd voor elkaar gehad. De virussen lijken meteen ook wat minder aanwezig. Ik ben minder onrustig. Het was goed.

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  marlies
  27 februari, 2014 at 16:08

  moet je meer doen maai! Super toch als opa en oma kunnen oppassen? Ik laad er altijd helemaal van op als mijn man en ik (heel eventjes) een restaurantje gaan doen. Want thuis is er altijd wel een reden om niet met elkaar te kunnen praten…

  • Reply
   MamaMaai
   27 februari, 2014 at 16:10

   Absoluut, dat gaan we zeker nog vaker doen. Af en toe moet je even opladen inderdaad. En tijd voor elkaar is ook niet verkeerd 🙂

 • Reply
  Syl
  27 februari, 2014 at 16:42

  Ow heerlijk zo even samen weg. Wij doen dat ook te weinig. Toevallig gaan we met z’n 2 naar Cirque du Soleil (voor manlief is het ook nog een soort van werken daar, zijn gasten ontvangen terwijl ik alvast aan de aperetiefjes ga). Maar ja… ik heb nog altijd geen oppas gevonden. Is wel een ding hier. Geen opa’s en oma’s meer, zuslief kan niet. Nou hoor! Ik zie het er nog van komen dat het hele feestje voor mij niet doorgaat. Oh en sushi mjammie, daar mag je me voor wakker maken!

 • Reply
  Sterre
  27 februari, 2014 at 16:44

  Hai Maya! Superfijn toch af en toe er even uit met z’n tweetjes. Kids zijn in goede handen en dan kan je met een gerust hart weg. Joost en ik hebben dat al zo vaak gedaan ( weekendjes weg, uit eten ook met goede vrienden) dat ik de tel kwijt ben. En echt wel dat onze kleine meid van haar logeerpartijtje bij een vd oma’s geniet of pret heeft met de oppas. Gewoon doen dus! Maar tuurlijk moet jij daar zelf ook een goed gevoel bij hebben. Ik laad er zelf ook altijd van op. Maar we prikken binnenkort ook wel een speeldate met kids erbij hoor 🙂 Ook gezellig!
  Liefs Ster

 • Reply
  Linda
  27 februari, 2014 at 17:34

  Oh heerlijk, en vooral als je dan iets leuks mag doen. Lang leve opa’s en oma’s. Mocht zelf afgelopen weekend voor het eerst een dag zonder twee kinderen weg. Vond het toch wel lastig en was blij toen ze weer thuis gebracht werden. Op naar de volgende date?

 • Reply
  Stephanie
  27 februari, 2014 at 17:47

  Klinkt heerlijk. Het is goed om af en toe wat leuks te doen samen! Ik heb dat nog niet als student, maar ik kan het me wel goed voorstellen haha.

 • Reply
  merula
  27 februari, 2014 at 17:53

  win win situatie voor alle partijen!

 • Reply
  Sonja
  27 februari, 2014 at 18:22

  Wat goed dat jullie dat doen! Wij zijn dit jaar 19 jaar getrouwd en we gaan elk jaar, in het weekend voor onze trouwdag een weekend samen weg. Het uitje varieert van Terschelling, Zeeland tot Wenen. Elk jaar komt mn moeder op de kinderen passen en is het echt een traditie geworden in ons hectische werk/zwem leventje, heerlijk!!

  Lekker volhouden hoor!

 • Reply
  Maris
  28 februari, 2014 at 13:18

  O meid wat goed van je. Die tijd samen heb je ECHT nodig af en toe. Gewoon opa en oma ermee opzadelen, niks ergs aan! Hele lieve foto ook! Knuffel

 • Reply
  Bee
  28 februari, 2014 at 13:25

  Goed gedaan!!

 • Reply
  Petra
  4 maart, 2014 at 15:11

  Oh wat heerlijk, soms is dat gewoon even nodig hè?

 • Reply
  Trui
  4 maart, 2014 at 22:32

  Tijd voor elkaar … zoooo broodnodig! Fijn dat jullie ervan genoten hebben!

 • Leave a Reply