Duurzaam

De groene mama – handboek voor groen ouderschap

Review De groene mama Kari van der Heide

‘De groene mama – handboek voor groen ouderschap’ van Kari van der Heide ligt op dit moment voor mijn neus. De afgelopen weken heb ik me heerlijk ondergedompeld in duurzaam leven met een gezin. Sowieso een onderwerp wat me echt aan het hart gaat. Waar valt bij ons thuis, in ons gezin met vier kinderen, nog grote winst voor een beter milieu en een beter toekomst te behalen? Want dat is ook onze missie.

Milieubewust leven, waar moet je beginnen?

Ik maak me best wel eens heel veel zorgen over hoe we deze planeet gaan achter laten voor onze kinderen. De berichten rondom hoe het er nu echt voor staat zijn niet mals, ze raken me diep en ik kan er intens verdrietig van worden. Er moet wel degelijk heel snel wat gebeuren om de toekomstige generaties, waaronder onze eigen liefste mensjes en hun kindjes straks niet met heel vervelende gevolgen op te zadelen.

De liefde voor onze planeet en het milieu zit bij mij, bij ons in het gezin ook, heel diep. We voeden onze kinderen op met de gedachte, of tenminste, dat is ons streven, dat je goed voor elkaar, alles wat leeft en je omgeving moet zorgen. En we zien dat terug, zo fijn. Duurzaam leven met kinderen is echt heel leuk.

Maar poeh, de zoektocht naar een duurzaam leven, een groene opvoeding voor je kinderen, is niet makkelijk als je geen idee hebt waar je moet beginnen. Er is zo ontzettend veel tegenstrijdige informatie te vinden, het is nogal behoorlijk wat waar je allemaal op moet letten als je het zo goed mogelijk wil doen en je je goed wil blijven voelen bij alle stappen die je zet. Ik geef toe dat ik nog al eens verwart raakte van deze zoektocht die oh zo goed bedoeld is. Waar begin je in je milieubewuste avontuur?

De groene mama – handboek voor groen ouderschap

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van Kari zelf. De schrijver van ‘De groene mama – handboek voor groen ouderschap.‘ Of ik het leuk vond haar boek te ontvangen en er een review over te schrijven. Ja zeker. JA ZEKER! JA JA JA.

De groene mama handboek voor groen ouderschap

Stiekem maak ik me druk om het schrijven van deze review. Omdat ik niet wil over komen als een hysterisch verkooppraatje maar wel mijn oprechte enthousiasme wil overbrengen, want oprecht heel erg enthousiast ben ik. Ik gun het Kari met haar groene missie ontzettend. Het is wel degelijk een prachtig boek om in handen te hebben. Of cadeau te geven. Wat een mooi kraam cadeau voor een toekomstig gezin zou dit zijn.

De groene mama is een heel uitgebreid handboek voor ouders (to be) dat je laat zien dat je in elk aspect van de opvoeding en binnen je gezin groenere en milieubewustere keuzes kan maken. In dit handboek maakt ze een reis door de opvoeding vanaf de zwangerschap en daar vandaan verder. Weet je niet waar je moet beginnen met je groene avontuur, ik raad je De groen mama aan.

Er komt aan bod; Groene keuzes maken tijdens de verzorging, opvoeding en het groter worden van je kindjes maar ook in je huishouden, je lichamelijke verzorging, je kleding, de manier waarop je feestviert… Naast heel veel praktische en makkelijk leesbare informatie, zitten er ook heel veel tips, weetjes en DIY projectjes in. Een hele lijst aan fijne groene winkels EN een uitgewerkt groen plan wat je zou kunnen volgen of je in ieder geval een mooie stap op weg helpt.

Een fijne planeet voor onze kinderen

Ik heb super veel bewondering voor hoe respectvol naar iedereen Kari De groene mama heeft geschreven. Ze laat bovendien heel mooi zien dat groenere keuzes maken niet per definitie stoffig is. Het is niet een boek wat je doorleest en dan weg zet. Het is een boek wat je als naslag werk kunt gebruiken.

Ik deel deze missie van Kari zo erg, om de planeet zo goed mogelijk voor onze kinderen en alle generaties na ons te houden. Alleen is Kari met haar gezin zo heel veel stappen verder dan ik en leeft ze deze boodschap zo mooi en al veel meer na. Ik gun Kari, maar vooral ook onze kinderen dat De groene mama een ontzettende mooie plek in heel veel huiskamers mag krijgen.

De groene mama in jouw boekenkast

Ik mag 2 exemplaren van De groene mama – handboek voor groen ouderschap van Kari van der Heide weggeven. Win je een exemplaar dan win je precies het perspakket wat ik kreeg. En ik kan je nu al zeggen dat je daar blij van wordt. Word je dus ook nog eens in de watten gelegd met extra verassingen van Weleda en Dr. Haschka voor jou en je kindje. Om alvast een mooie groene stap te zetten.

Wil je hier aan mee doen? Reageer dan onder de post op Facebook. Volgende week dinsdag 3 November 2020 trek ik 2 winnaars waarmee ik contact zal opnemen.

De groene mama – handboek voor groen ouderschap van Kari van der Heide is te koop bij bol.

Kari heeft naast haar boek een blog wat helemaal gaat over groene keuzes maken binnen een gezin. Haar missie is zo sterk. Door het volgen van haar blog heb ik al heel veel groene stappen weten te zetten, die vaak naast beter voor het milieu en minder afval, helemaal geen moeite kosten en regelmatig nog goedkoper uitpakken ook. Ook is ze fanatiek actief op instagram waar ze dagelijks tips plaatst en een feed vol prachtige foto’s heeft.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply