boekreview, groen leven, bewust leven, milieu, groene tips

De groene meisjes

boekreview, groen leven, bewust leven, milieu, groene tipsIk kreeg een Appje van een vriendin. Het gaat nooit lukken met de aarde redden als we nu 1 of 3 cent moeten gaan betalen voor een plastic tasje.’ Uhm nee, nu gaan er vast bergen minder verkocht worden. 1 cent? Jongens, dan moet je er dus direct 5 kopen om contant te kunnen betalen. Of pinnen? Nou doe die er dan maar bij. Wordt het bedrag afgerond, krijg je hem alsnog gratis. Serieus.

Ik kan me daar heel druk over maken. Ik snap best wel dat er een hoop mensen zijn die er misschien niet continu bij stil staan. Dat hoeft ook niet. Maar er moet wel duidelijk wat veranderen. En als er van hoger hand dit soort maatregelen wordt getroffen… Zo suf.

Goed.

Het nieuwe boek van de groene meisjes

Dus. Voor iedereen nu een leuke, blije tip. Koop, of in ieder geval, blader eens door het nieuwe boek van de groene meisjes. Daar wordt je echt instant vrolijk van, alleen al fleurt het je boekenkast op al doe je er niks mee.

boekreviewEr staan hele leuke gerechten in. Vegan en ik ga ze proberen. En nee, vegan betekent niet per definitie dat je op een wortel moet bijten. Ik vind persoonlijk vegan nogal saai en veel te gezond klinken maar ik moet zeggen dat ik met de koemelkissues van Siem nog wel eens naar vegan gerechten zoek en die kunnen best verassend zijn. Ik bedoel, aardappels met broccoli en een stuk worst, das pas saai. geef me dan een dadelchocolade taart met rode vruchten ofzo. Weet ik in ieder geval zeker dat er niks verboden in zit. Vegan taart en dikmakerij bestaat ook gewoon. Oreooooo. Ja sorry, dat heb je soms gewoon nodig he?

Vegan taart en dikmakerij bestaat ook gewoon. Dat heb je soms ook nodig toch?

Geen kookboek maar een vanalles boek

Dit is trouwens geen kookboek. Meer een vanalles boek. Wat lekker vlot weg leest. Makkelijk geschreven en foto’s om vrolijk van te worden. Ik werd er echt blij van. Niet een boek wat diep ingaat op wat er allemaal mis is in de wereld en hoe pijnlijk de dierenindustrie is, maar eentje die vooral laat zien hoe leuk groen leven kan zijn. Echt leuk. Niet met een wijzend vingertje want Merel en Jamie snappen heel goed dat elke stap best een moeilijke kan zijn.

Het is niet een boek om iedereen over te halen vegan of vegetarisch te gaan leven maar eentje waar je leuke tips uit kan halen die bij jou passen. Ik denk over sommige dingen best al een tijdje na maar echt, het is best ingewikkeld allemaal, wat is nou wel en wat nou niet goed. Vet handig als iemand gewoon wat adresjes voor je op een rijtje zet, nietwaar?

boekreviewWist jij bijvoorbeeld al dat er planten asielen bestonden? Wij hebben hier thuis een behoorlijk grote cactus staan waar we al tijden geen raad mee weten. Gewoon op de stort gooien kan ik niet met mijn tere ziel. Mietje. Ik ga dit eens opzoeken want het lijkt me een uitstekende oplossing. Ook voor alle stekjes want ik heb hier dus van die planten die maar blijven jongen… Iemand interesse?

Lees ook: Easy Peasy

En groen reizen. Als je van avontuur houdt, lijkt me dat een veel gezelligere, leukere optie dan gewoon een hotel boeken. Voor als ik straks weer wat meer me time heb, ik zou echt eens zo’n festival willen bezoeken, lekker eten ontdekken, jumm. Misschien neem ik het kroost wel mee.

Nah goed, je moet toch minstens een beetje nieuwsgierig geworden zijn toch? Hun blog volgde je natuurlijk al. Je vindt het boek hier.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “De groene meisjes”

  1. MultiVroon avatar

    Klinkt leuk, idd!

    Kun je met je stekjes geen schoolkindertjes blij maken wiens ouders geen geld hebben voor een plantje op school? Dat bedacht ik laatst als plan. Plus dat ik mijn dochter natuurlijk als eerste laat ontdekken dat je plantjes ook kunt stekken ipv kopen 😉

  2. Vlijtig Liesje avatar

    Dat boek ziet er in ieder geval heel aantrekkelijk uit. Ik ga het reserveren in de bieb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *