Gelezen

De leuke boeken die ik in 2015 las

leuke boeken tipsHet is halverwege december. Oké bijna. Ik vind dat ik al mag beginnen met terugblikken, het jaar is tenslotte bijna op zijn eind.

Mijn voornemen was om wat vaker een boek te pakken. Dat deed ik, ik had er heel wat in mijn hand, schafte er heel wat aan tijdens shoppen en klikte er nog wat meer digitaal ons huis in. Boeken zijn een van de weinige dingen die ik gewoon echt niet kan laten liggen, loop ik er langs. Ik heb nogal wat plannen met mezelf. Wil me graag elke avond verliezen in een spannend verhaal omdat ik weet dat ik dan echt veel beter in slaap kom. Alsof ik dan even ontsnap aan mijn eigen werkelijkheid.

Maar ik las veel en veel minder dan ik van plan was. Al mijn goede voornemens liggen nog stof te happen op een plank ergens in huis en de tv haalt bij lange na zijn doel niet wat slapen betreft, helaas en toch wint hij het keer op keer. Hoe. Kan. Dat?

Dus. Hierbij het eerste voornemen wat mee gaat naar 2016.

Meer lezen, mezelf verliezen en beter slapen.

Ik las dan niet perse het aantal wat ik wilde lezen, ik verslond er wel degelijk een aantal waar ik zeer over te spreken was. Goede tips voor iedereen die hetzelfde voornemen als ik meeneemt of zich verveelt in de kerstvakantie *Ahum*.

Mijn leuke boeken tips:

(Klik op titel voor de review)

 • Leuke boeken tip 6. De koffer van mevrouw Sinclair – Louise Walters
  Indrukwekkend boek. Lezen als je graag boeken over het leven tijdens de oorlog leest.
 • Leuk boeken tip 5. Schrijven Kreng – Lisette Jonkman
  Het boek waar ik kei hard om moest lachen en er voor zorgde dat ik begon aan het schrijven van mijn eigen boek. Misschien lees ik het nog eens komend jaar zodat ik een schop onder mijn kont en inspiratie krijg voor hoofdstuk twee. Wie zal het zeggen.
 • Leuke boeken tip 4. Geen gezeur, meer wijn – Mieke Kosters & Yvanka van der Zwaan
  Zo grappig, een must read voor elke mama!
 • Leuke boeken tip 3. Het meisje in de trein – Paula Hawkins
   Spannend en verassend.
 • Leuke boeken tip 2. Lieve mama – Esther Verhoef
   Ik had nogal hoge verwachtingen van dit boek, die zeer moeilijk te halen waren maar absoluut een spannend boek wat je gelezen moet hebben. Ik kan niet wachten tot ik de volgende Esther Verhoef zal zien liggen.
 • Leuke boeken tip 1. Paaz – Myrthe vd Meer
  Niet zozeer spannend maar het indrukwekkendste boek wat ik las het afgelopen jaar en voor komend jaar staat het vervolg op mijn lijstje. Een aanrader voor eigenlijk iedereen maar absoluut verplichte kost voor mensen die te maken hebben met psychische aandoeningen of werken in de zorg.

Zes boeken, ernstig, wat een tegenvaller zeg. Het goede nieuws? Dat zijn er alweer 4! meer dan vorig jaar en moet te overtreffen zijn. Wil ik mijn DZP doel halen, hoef ik er nog maar 42 😉

Wat was jullie beste boek 2015?

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  wilma
  18 december, 2015 at 09:01

  Het meisje in de trein heb ik ook gelezen. Erg mooi. Op het moment lees ik elke avond even voor het slapen gaan. Zodra het boek uit is gooi ik hem van mijn e-reader af, want die raakt anders zo vol. Het boek ” je bent een verschrikkelijk kind” over een moeder met proxy by munchhausen heeft erg veel indruk achtergelaten.

 • Reply
  liselotte
  18 december, 2015 at 14:26

  Owh ik moet ook echt meer lezen, kan me er maar één herinneren (te erg). Maar dat boek was wel gelijk super! Het heet ‘wat odette niet vertelde (maar James allang wist)’, wat mij betreft een aanrader!

  • Reply
   MamaMaai
   19 december, 2015 at 10:28

   Daar heb ik over gehoord, wil ook ook wel lezen, ooit als ik er aan toe kom

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 december, 2015 at 15:33

  Leuk om je lijstje te zien. Ik vond Het Meisje in de trein ook mooi, maar Lieve mama van Esther Verhoef viel me erg tegen.

  • Reply
   MamaMaai
   19 december, 2015 at 10:27

   Echt niet? Zo zie je maar, iedereen een andere mening 🙂

 • Reply
  Tamara
  18 december, 2015 at 22:40

  Ik heb het afgelopen jaar ook niet veel gelezen volgens mij. Aanrader vind ik Onvoorwaardelijk
  https://crazygreatlife.wordpress.com/2015/07/24/gelezen-onvoorwaardelijk/

  • Reply
   MamaMaai
   19 december, 2015 at 10:27

   Jammer toch? Ik ga hem op mijn lijstje zetten, klinkt goed!

  Leave a Reply