Gemaakt door mij haken

Diadeem kroontje haken

diadeem, kroontje hakenHet was een tussendoor projectje. Ik wilde het eigenlijk helemaal niet online gooien. Maar man zei dat  het nou net zo’n dingetje is wat mensen willen maken. omdat het zo klein en simpel is. Daar houden we van. Misschien heeft hij gelijk. Heeft hij gelijk?

Fenne haar diadeem gaan zo snel stuk. Ze worden stuk voor stuk door een van de broers gekrakt als ze ze laat slingeren, dat gebeurd helaas nog al eens en ik en de Sint blijven maar nieuwe aanschaffen. Frustrerend maar stiekem ook best leuk. En als de broers niet de oorzaak zijn, dan laat de slechte kwaliteit wel te wensen over.

diadeem, kroontje hakenDe stof laat los, steentjes vallen er af, strikjes kwijt, noem maar op. En om zo’n lelijk ding dan direct weg te mieteren is tegen mijn principes. Wil je een kroontje? Laten we die haarband eens een make over geven dan.

Tja, maar zoals dat dan ook weer gaat met dit soort projecten, ik doe maar gewoon wat. ik zie wel waar het schip strand. Er is niet echt duidelijk een patroon van te schrijven ofzo. Dus uhm… ik ga vertellen hoe ik het deed maar je hebt er wel een dosis eigen natte vinger werk en flexibiliteit voor nodig. Ik geef je het idee zeg maar.

diadeem, kroontje haken

Hoe haak je een kroontje diadeem?

 1. Ik haakte roze wol om de hele diadeem en schoof dit lekker strak tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat de vissengraat die je ziet boven langs loopt. Het stukje achter de oortjes liet ik vrij omdat het anders een te dikke bobbel zou worden en de wol er af zou schuiven. Bandje naar wens bedekt? Haak af en werk draad weg.
 2. Pak een kleinere haaknaald. Ik deelde het gehaakte stuk op de diadeem in vier delen. Haak de nieuwe draad aan aan het begin van het tweede deel. Zie tekening.
 3. Vervolgens haakte ik 8 halve stokjes in dezelfde steek en maakte de laatste met een halve vaste vast. (Bij het aanzetten van de puntjes heb ik niet heel duidelijk 1 of 2 steken overgeslagen. ik deed dit op gevoel zodat ik met het 3de puntje precies in het midden zou uitkomen)
 4. Herhaal dit nog 4 keer. Zorg ervoor dat het derde puntje precies in het midden van de diadeem valt.
 5. Werk de draad weg.
 6. Met glitter draad haakte ik vervolgens vaste langs het hele roze stuk om het wat feestelijker te maken.

Ai ai, ik ben echt niet goed in patronen schrijven. Ik hoop dat de tekening het een beetje duidelijk maakt. Je kan natuurlijk naar wens veel meer puntjes maken. Fenne wilde er echt super graag nog een steentje op. We kochten samen glitter knoopjes maar ik vond dit echt niet staan dus we gaan samen nog even opzoek naar een beter alternatief.

Echt, wordt niet bang van mijn warrige uitleg, het is super simpel en snel te maken.

diadeem, kroontje haken

Elk meisje wat binnen komt en hem ziet, zet hem op haar hoofd 🙂

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Sanderijn
  16 januari, 2016 at 15:21

  Ja hoor, hij heeft zeker gelijk. Dit is inderdaad zo’n ‘even tussendoor’ projectje. En ik heb aan het idee genoeg, een uitgebreide tutorial is niet eens nodig. Dank voor de inspiratie!

 • Reply
  Dina
  16 januari, 2016 at 16:32

  Dit is zo schattig, mijn nichtje zou zo’n kroontje helemaal geweldig vinden.

 • Reply
  Mamoesjka
  16 januari, 2016 at 19:28

  Wat leuk gemaakt zeg! Ik heb 2 jongens dus ik begin er niet aan… haha
  Momenteel al 2 weken met een zwaan bezig (vilten)

 • Leave a Reply