Mama Maai

Diary: druk druk druk

collage weekMensen, wat is deze week anders verlopen dan we van te voren hadden bedacht. Lekker naïef ook hoor, dachten we wel even een weekje te kunnen bij tanken. Echt, als er iets nodig is, dan dat. Ik zal niet gaan zitten klagen over de toenemende momenten dat ik liever het dekbed ver over me heen trek en zou willen dat de wereld even een dagje doordraait zonder mij en dat ik aan Merijn ook kan zien dat het best goed zou zijn even pas op de plaatst te doen. Maar nu deed ik het dus toch.

In plaatst daarvan dus hebben we niet 1 dag in de vakantie lekker aan ons zelf gedacht. HOE. DOM. IS DAT??? Dom. Dank u, dank u. Sterker nog, ik geloof dat we elkaar minder zagen dan in een gewone school week.

We hebben zo lang gewacht op het nieuwe seizoen van vikings maar de opgenomen eerste aflevering staat nog te wachten. Wel begonnen we vast aan de eerste aflevering van House of cards seizoen 4. Volgens mij is Merijn er wel een beetje klaar mee maar ik ben echt verslaafd. En… ik was op het nippertje thuis zaterdag op de finale van Wie is de mol te zien, dat is toch echt leuker dan per ongeluk voorbij zien komen op Facebook.

klussen Merijn is echt druk bezig geweest. Was het niet met irritante zaken thuis, huishouden redden van een volle wc-rol die door Melle door de wc getrokken werd, een stukke wasmachine, ik noem maar wat….Dan wel met de verhuizing van mijn ouders. Hij tufte af en toe zelfs s avonds die kant op terwijl ik het avond ritueel van de kinderen op mij nam. En als hij daar niet was dan reed hij met of zonder zooitje kinderen naar zijn eigen moeder die alle aandacht wel even kan gebruiken op het moment. Dingen die we met alle liefde doen natuurlijk, maar die een hoop van je energie vragen. En nah ja, verhuizen en herstellen na een operatie zijn niet dingen die in een paar dagen geregeld zijn,  dus we zijn er voorlopig nog wel even druk mee.

fotootjes die ik krijg van Merijn als ik niet thuis ben #hartje

fotootjes die ik krijg van Merijn als ik niet thuis ben #hartje

Ondertussen probeerde ik een soort van te socializen met de kinderen bij een vriendin en haar kinderen. Merijn had Melle graag willen mee nemen, maar klussen in een tuin die nog verre van kindvriendelijk is leek mij niet zo opschieten. Het nadeel van druk zijn, is dat je de onrust ook aan je kindjes overbrengt. We hebben dus heel ongezellig, hysterisch daar op de bank gezeten. Gelukkig zijn er mensen die dat niet zo erg vinden. Pfff.

Een tof jippiejajee momentje toen ik het beloofde pakketje binnen kreeg wat ik won naar aanleiding van de international best mom blog awards. Ik won niet maar zo zo zo tof dat ik überhaupt tussen de genomineerden stond, dat had ik echt never nooit kunnen bedenken en heb ik allemaal aan jullie te danken natuurlijk. Ik heb de leukste lezers ever #hartje. Het pakket bestond uit een enorme lading stoffen, speciaal voor mij samengesteld en een persoonlijke brief. Ik vind dat bijzonder, dat zo’n enorm bedrijf de moeite neemt mijn blog te bezoeken en bekijkt wat bij mij past. Leuk toch?

oppassenEr stond ook een dagje oppassen op de agenda. Lana en Nina, de kindjes van mijn zus zouden een dagje bij ons vertoeven. Heel gezellig natuurlijk. De dag afsluiten met pannenkoeken eten en filosoferen over hoe we nog meer kindjes aan onze keukentafel zouden krijgen. We hebben de oplossing bedacht. Er moeten nog een stel neefjes en nichtjes bijkomen. Sorry Sem (die mijn blog niet leest) 😉

Zaterdag tufte ik in mijn eentje naar Vleuten waar ik een dagje toernooi zou spelen. Ik moet toegeven dat als ik de deur achter me dichttrek ik me aan de ene kant heerlijk voel, even een paar uurtjes zonder gezin, en aan de andere kant een beetje schuldig naar Merijn dat ik hem laat zitten met drie kindjes, waarvan eentje met koorts. Merijn redt dat prima, vindt dat ook echt niet erg en gunt mij mijn zeldzame dagjes weg. Maar ik weet dat dat lange dagen voor hem zijn.

...In die rit terug in de auto heb ik vooral zitten nadenken. Het moet anders. We moeten maar eens wat actiever aan ons zelf gaan denken. Het wordt wel eens tijd dat we weer wat lekkerder en fitter in ons vel komen te zitten. We gaan eens nadenken hoe we dat kunnen aanpakken. Hebben jullie goede tips?

En natuurlijk, de top 3 beste berichten die ik schreef in Februari:

Hoe was jullie week? Kunnen genieten van de vakantie? Of waren jullie al weer hard aan het werk?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Inge
  7 maart, 2016 at 16:05

  Haha hoe jullie nog meer kindjes aan tafel kunnen krijgen. Jullie zijn gek. Voor even is het leuk maar niet voor ieder moment mag ik hopen.
  Ik ben het wel met je eens dat Sem nu aan de beurt is;)

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 maart, 2016 at 11:36

  Herkenbaar. Ik denk soms ook dat ik een rustige week krijg, en dan gaat het compleet anders!

 • Leave a Reply