Mama Maai

Diary: Een emotionele week

melleWat een week. Mag ik even heel diep zuchten? Hij is voorbij en we kijken weer vooruit.

De week begon met een gesprek op school voor Melle. Het duurt nog maar twee en een halve maand voor ik twee kleuters in huis heb. Je moest eens weten hoe druk ik me daar al weken over maak. Ik kan daar soms serieus nachten van wakker liggen. Iedereen wijst me er op dat hij het tweede kind is, dan zou ik toch minstens al een klein beetje door de wol geverfd moeten zijn. De tweede gaat altijd makkelijker. Ja vast. Ik vrees hier niet.

Maar we hebben nog tijd en we proberen het hele gebeuren al een tijdje in de week te zetten. Zo noemt hij zijn toekomstige juf al ‘mijn juf’ en is het tegenwoordig ook ‘mijn school’. Ik zeg, dat gaat de goede kant op. Ik probeer me voor te houden dat het goed komt. Want daar ben ik van overtuigd. Maar dat het tijd gaat kosten. Dus die tijd gaan we gewoon nemen. Hij is tenslotte nog lang niet leerplichtig. Ik moet toegeven dat zo’n gesprek met mensen op school die er verstand van hebben echt heel fijn is. We weten zeker dat hij in goede handen is en dat niemand het gaat forceren. Zo valt er toch een beetje zorgen weer van je schouders af.

En toen werd ik wakker. Las het berichtje van Lobke, dat ze genomineerd was in een internationale blogwedstrijd in de categorie best mom blog. (pagina 16 ;)) Dat gun ik haar zo dus ik besloot te gaan stemmen. Dus wacht wacht… voor je direct je stem uit brengt…. Zie ik daar gewoon mijn eigen kleine blogje tussen die lijst toppers Leuke wereld, mama van vijf, mme Zsa Zsa, (mijn heldinnen) staan. Waaat?!?! Ik heb serieus geen idee wat voor lijst dat is, en wat het uiteindelijke doel is, maar hoe cool is dat? Dus, mocht je nog niet gestemd hebben, wel even doen he. Uhh, op mij… 🙂

gedicht papa

De rest van de week verbleekte een beetje bij het telefoontje wat ik vrijdag kreeg. En nu weet ik hoe je leven ineens 180 graden kan draaien. Gewoon een normale niet bijzondere dag waarop ik thuis met Melle en Siem met de Lego zit te spelen, verandert ineens in een niet normale dag. Dat ene telefoontje van mijn moeder. Jeetje ik heb geloof ik nog nooit zoveel angst in iemand zijn stem gehoord, ik krijg weer de tranen in mijn ogen als ik er aan denk.

Mijn vader werd in het ziekenhuis opgenomen. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ze er super snel bij zijn geweest en dat hij er naar alle waarschijnlijkheid zonder restschade vanaf komt. Hij doet het nog en zit erbij alsof hij…. nou ja, gewoon als mijn vader. Je ziet er helemaal niks vreemds aan. Maar we zijn met z’n allen zo ontzettend geschrokken. Je krijgt niet even een seintje zodat je je voor kan bereiden, het gebeurd gewoon. Van het ene op het andere moment kan alles ineens anders zijn. En dat heeft zoveel emoties los gemaakt.

Het ene moment ben ik druk met het gezin, het huis, met niks en lijkt het alsof er helemaal niks aan de hand is. Het andere moment word ik overvallen door emoties. Er zal wel tijd overheen moeten gaan denk ik. In ieder geval heeft hij er weer vertrouwen in, de artsen zijn positief dus gaan we weer vooruit kijken. Drankje wel voor alle lieve berichtjes die ik onder mijn blog, op fb en via persoonlijke berichtjes van jullie kreeg, dat doet me goed.

Een nieuwe week ligt voor ons klaar. Wat gaan jullie doen?

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Inge
  8 februari, 2016 at 10:02

  Steeds als ik een stukje lees over vrijdag krijg ik een brok in mijn keel. Bah!
  Duimen op goede uitslagen vanmiddag.

  Benieuwd hoe Melle het gaat doen. Wanneer eerste dag?

 • Reply
  Inspinration
  8 februari, 2016 at 10:58

  Heel veel sterkte met je vader, hopelijk komen jullie allemaal de schrik snel te boven. Aangezien ik je (met neem ik aan nog een boel andere) ook nomineerde (een paar weken geleden) was op je stemmen een eitje.

  • Reply
   MamaMaai
   8 februari, 2016 at 11:14

   Huh ik heb wat gemist geloof ik, waar heb je mij genomineerd? En bedankt natuurlijk

   • Reply
    Inspinration
    8 februari, 2016 at 12:51

    Hierdoor staan er zoveel Nederlandstalige bloggen in denk ik 😉 http://bouquetofbuttons.be/blog/2016/01/13/best-sewing-blogs-awards-2016-ga-lokaal/

    • Reply
     MamaMaai
     8 februari, 2016 at 13:06

     Volgens mij zijn de meeste Belgen 😉 Maar wat super leuk, heb dit helemaal gemist, echt jammer. Maar zo tof dat ik er tussen sta, dank je wel voor je stem

     • Inspinration
      8 februari, 2016 at 14:51

      Ik heb het idee dat de Belgische blog community een stuk sterker is (dat zeggen zij dan weer over die van ons trouwens) dus ik vond dat er toch minimaal 1 Nederlandse in moest en volgens mij ben je inderdaad de enige 😉

 • Reply
  anouk
  8 februari, 2016 at 11:12

  Wat ik deze week ga doen. …behalve mijn kroost temmen die vakantie hebben…Heel veel aan jullie denken en veel geluk en sterkte jullie kant op sturen.

  • Reply
   MamaMaai
   8 februari, 2016 at 11:15

   Dank je wel Anouk en succes met de mannen. Gaat wel goed komen toch?

 • Reply
  Kim
  8 februari, 2016 at 14:15

  Een bewogen week… Dat zeker. Pfoe! Hoop dat deze week wat “stabieler” mag zijn en je weer een beetje tot rust kunt komen. Je blijft je zorgen maken, maar je schrijft dat de artsen positief zijn. Dat zijn ze niet zomaar. 🙂 Ze zitten daar niet om een mooi verhaal op te hangen als het in werkelijkheid anders zit.
  Liefs!

 • Reply
  Sasjkia
  8 februari, 2016 at 21:16

  Pffffff, wat een dagen he meidje! Gelukkig heeft deze ellende een draai gemaakt ten goede maar het telefoontje wat ik kreeg en wat jij weer van mij kreeg zal ons altijd bijblijven.
  We gaan er weer voor.

 • Reply
  Syl
  14 februari, 2016 at 16:28

  Ow jemig meisje, ik ben niet zoveel meer op de blogs (laten we zeggen privé ellende). Dus ik lees dit nu pas. Wat een schrik! Gelukkig snel hulp maar wat word je dan weer even door elkaar geschuld hè. Ik hoop dat je vader een spoedig herstel heeft en dat jullie weer fijn met z’n allen mogen genieten. Liefs van Sylvia

  • Reply
   MamaMaai
   14 februari, 2016 at 16:41

   Ik had gehoord Syl, wat naar. Dank je voor je lieve woorden 🙂

  Leave a Reply