Geen categorie

Diary: Kampioen en taart

week van MaaiJanuari vind ik echt een lastige maand. Elk jaar merk ik dat ik extra moe ben na de feestdagen. En ik niet alleen. Ook Fenne en Melle zijn baldadig, snel moe en verdrietig. Iedereen zit elkaar een beetje in de weg. Wat mij betreft, laat de lente maar snel komen, ik heb wel een beetje last van een winterdip vrees ik elk jaar.

Het enige wat die dip eigenlijk te lijf gaat is voldoende slapen, gezond eten en lekker weg en naar buiten. Slapen schoot er volledig bij in. Siem wordt behoorlijk geplaagd door een uitbraak van alle tanden die tegelijk lijken te willen doorbreken met kapotte billen. Echt heel zielig. En natuurlijk stonden er ook deze week nog twee gaatjes in zijn benen op de planning die ik eerder al had verzet omdat ik door mijn rug was gegaan. Ook niet leuk.

babyslaapzak hakenWel leuk is de ochtend wakker worden en het bericht op je telefoon lezen dat je een achternichtje hebt gekregen. Er lag al een tijdje een cadeautje voor haar klaar die op de post kon. Oei oei, als ik dan foto’s zie krijg ik de kriebels, moet ik me echt inhouden voor die vierde, zeker nu kleine Siem baby af is.

Het blijkt maar weer dat ik gewoon niet goed in plannen ben. De ene week zit ik de hele dag thuis, de andere week rij ik van hot naar her met mijn kroost in mijn kielzog gestrest alle afspraken af te lopen. Kort gezegd, het was leuk, soms niet, het was te veel. Het is ook zo lastig een balans te vinden in speeldates, school, zwemmen en alle verplichte bezigheden.

Eindelijk mocht Fenne weer rijden op Rajah. In het kader frisse lucht happen en leuke dingen doen.

diary Maai

Het is koud maar ik heb de zon een paar keer gezien deze week en ik probeer hem (een beetje wanhopig) in me op te snuiven. Ik besloot toch weer wat vaker met Melle en Siem de wagen te pakken en kleine boodschapjes te halen bij de supermarkt. Het vele lopen is een beetje aan het versloffen de afgelopen weken, ik wil mijn Jawbone weer gaan dragen maar moet hem eerst resetten ben ik bang 🙁

Diary maai2Stom om te zeggen over mijn eigen maaksels maar ik moet echt heel hard glimlachen als ik die twee gekleurde bolletjes voor me zie lopen. Zo vrolijk. Melle leeft echt op van een rondje uitlaten en Siem slaapt zo heerlijk op de frisse lucht. Heel goed voor mijn mood dan weer.

Na twee weken soort van rust nemen *ahum* om mijn rug weer een beetje te laten ontspannen, vond ik het wel weer mooi geweest. Ik gedij echt niet goed op niet sporten. Ik heb die uurtje drie keer per week heel egoistisch zo nodig voor mezelf. HOERA, het weekend werden we kampioen!!! Dinsdag trekken we de champagne open…

Diary Maai3En mijn kleine mannetje. We vierden Siem zijn eerste verjaardag, dinsdag is hij eigenlijk jarig. Gewoon klein met de familie maar ik vond het toch nodig tussen alle drukte door (I know) zelf mijn taarten te maken. Ik heb er niet uren voor in de keuken gestaan en ook niet uitgebreid mijn best op gedaan, daar was simpelweg de tijd niet voor, maar lekker waren ze absoluut. En toch bleef er natuurlijk veel te veel over en wie kan dat dan weer gaan opeten…

Al dagen lag zijn cadeau in de kast te wachten. Per ongelijk hadden Fenne en Melle al gezien wat het was en met zijn allen konden we bijna niet wachten het te geven. Crazy fords, kennen jullie dat, zo tof. Ik zal er binnenkort eens een review over schrijven. Schandalig verwent is hij weer, we kunnen er voorlopig weer tegen.

Diary4En ook ik nam me net als de rest van Nederland voor om het nieuwe jaar weer fris en gezond te starten. Beetje op je eten letten kan nooit kwaad. Ik merk echt dat ik me fitter en fijner voel als ik dagelijks de puf kan opbrengen een goed maaltje voor te zetten en voldoende fruit en groente naar binnen werk maar jeetje… Puf, kon ik maar gewoon een potje puf halen in de supermarkt. Ik deed mijn best met spinazie smoothies, maar verder… helaas een weekje niet zo gezond. Ik ga er echt weer op letten, januari is nog niet voorbij, het mag nog.

Echt, ik ben zo trots op mijn kleine grut maar stiekem heb ik af en toe toch wel buikpijn. Eén jaar alweer, het is echt ongelooflijk hoe snel het gaat.

Er ligt nog een aflevering wie is de mol op ons te wachten. Vanavond vroeg de kinderen naar bed en samen bankhangen. Kijken jullie ook?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Dina
  25 januari, 2016 at 07:29

  Best wel herkenbaar, dat uitgeputte gevoel in januari. Dit jaar heb ik er gelukkig niet echt last van, maar dat zal wel komen doordat ik niet echt veel verplichtingen heb momenteel. En jeetje, wordt Siem alweer 1 jaar, wat gaat de tijd snel.

 • Reply
  Marijke
  25 januari, 2016 at 10:30

  Gefeliciteerd met het kampioenschap! Volgend jaar een klasse hoger!

 • Reply
  liselotte
  25 januari, 2016 at 18:58

  Gisteravond ook lekker bankgehangen en ‘wie is de mol’ gekeken ? moet ik nu nog ff snel mn weekoverzichtje typen. Wordt een plog denk ik haha

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  26 januari, 2016 at 11:09

  Januari kan inderdaad wat grijs en grauw zijn. Ik zal blij zijn als het februari is.

  De taart vind ik erg mooi!

 • Reply
  Karen
  26 januari, 2016 at 16:06

  Gefeliciteerd vandaag! Wat een heerlijke kleurrijke foto’s.
  Ik heb net een recharge Detox gedaan. Dus ik ben weer helemaal vrolijk en opgeladen 🙂 Ondanks het grauwe weer.

 • Leave a Reply