groene zoektocht

Dierproefvrij in de badkamer

Ik dacht, ik ben de laatste tijd veel aan het veranderen in de badkamer als het gaat om verzorgingsproducten, dus ik ga daar eens een blogje aan wijden. Een tijdje geleden nam ik me voor om alleen nog nieuwe verzorgingsproducten aan te schaffen die niet op dieren zijn getest. Sinds ik me er namelijk wat meer in ben gaan verdiepen, kan ik het gewoon niet meer over mijn hart verkrijgen shampoo in mijn haren te smeren waarvoor verschillende dieren hebben moeten lijden. En zo moeilijk is het echt niet. Ook al vergt het nog wel het een en ander aan uitzoeken en proberen maar dat moet bij reguliere producten ook. Want zoals dat ook met reguliere producten gaat, niet elk product is even fijn. Zo begon ik namelijk met de dagcrème van ‘Yes to carrots’ die heerlijk rook en heerlijk zacht aanvoelde, maar waarvan ik na twee dagen een rood en opgezwollen gezicht kreeg. Bumer. Kan gebeuren.

dierproefvrij

Maar man moet ook nog even worden overgehaald en er moeten eerst nog wat producten opgemaakt worden. Het gaat namelijk net zo tegen mijn gevoel in om volle flessen weg te gooien. Als ik ze dan toch in huis heb, zorg ik er liever voor dat die lieve beestjes niet voor niks zijn mishandeld.

We zijn er nog lang niet maar voor mijn gevoel zetten we in ieder geval een stapje in de goede richting. Als shampoo en douchgel gebruik ik de producten van ‘Yes to’. Ondanks de allergische reactie die ik op de dagcreme had, was ik eigenwijs genoeg deze toch te proberen. En hier stap ik voorlopig niet meer vanaf. Voor mijn haren heb ik ‘Yes to tomatos’. Sinds ik deze gebruik hoef ik mijn haren niet meer elke dag te wassen, heerlijk. Ruikt fris en droogt niet uit. Whaaa, ik lijk wel een of andere commercial maker. Als douchgel heb ik ‘Yes to Cumcumber’. Super fris. Ik hou niet zo van die zoetige fruit geurtjes dus deze is perfect voor ons (man doet af en toe een dappere poging). Binnenkort eens kijken of ze er ook een conditioner van hebben. Dat gebruik ik maar weinig eigenlijk maar zo af en toe vind ik dat toch wel prettig. Zeker nu mijn haren met de zwangerschap echt een grote ramp zijn.

Lopen we in de weg?

Lopen we in de weg?

Ik ben gek op scrubben. Vooral als man dat doet. Ik zou uren onder de douche kunnen staan (oeps, dat is dan weer niet zo milieubewust) als man mijn rug scrubt. Mag hij elke dag doen. Tot mijn huid eraf valt, heerlijk. Ik gebruik de scrub van ‘Treacle moon’, die overigens gewoon te koop is in verschillende supermarkten en drogisten. ‘Treacle moon’ is geschikt voor vegetariërs en het merk zegt daarnaast ook nog kansarme kinderen financieel te ondersteunen. Klinkt goed, toch? ‘That vanilla moment’ heet mijn geurtje. Heerlijke geur, lekker grove korrels. En.. super leuke verpakking trouwens ook. NB. * ik geef toe dat ik bij dit product niet verder ben gekomen dan de informatie die ze zelf op de website aangeven.

Hartje Bodyshop

Hartje Bodyshop

Voor smeersels voor na het douchen gebruik ik altijd producten van de Bodyshop. We hebben hier een filiaal in het centrum zitten en als ik in de buurt ben kan ik het nooit nalaten even naar binnen te stappen (en wat mee te nemen). Het is zelfs al zo erg dat de kassière de laatste keer begon over hoe snel het gaat met mijn kinderen. Dat ze zich nog kon herinneren dat ik zwanger was van de eerste. Oeps. Ik ben nou eenmaal grote fan van de bodybutters daar, met name de nootachtige geuren. Heerlijk. Ik ben op het moment verslaafd aan ‘Brazil nut’ en ‘Vanilla bliss’. Blijkbaar heb ik ook wat met Vanille. Maar omdat ik de butters voor deze warme dagen wat te dik vind, gebruik ik op het moment graag een lotion. Smeert wat luchtiger. Klinkt alsof ik er verstand van heb of niet? Deze geur, ‘Japanese Cherry Blossom’ is op het moment favoriet. HEERLIJK!

En daar heb ik ook mijn dagcrème gehaald. ‘Vitamine E aquaboost sorbet’. Hier ben ik heel erg tevreden over. Even zien hoe dat straks gaat als ik weer hormoon vrij ben. Toen had ik behoorlijk wat te stellen met de huid in mijn gezicht en vond ik het echt heel moeilijk een crème te vinden die prettig EN dierproefvrij was. Voor nu blijf ik deze gebruiken. Voelt heel fris aan en ruikt lekker. Ik kreeg zelfs de tip om hem in de koelkast te bewaren. Zou hij nog lekkerder van aanvoelen. Geloof ik direct maar ik heb het nog niet geprobeerd.

dierproefvrij

Ah ja, en omdat ik make up ook bij verzorgingsproducten vind horen…. Mijn mascara en zwarte oogpotlood komen ook bij de bodyshop vandaan. Meer gebruik ik eigenlijk niet. Pure Natural Beauty, haha. Alleen nog af en toe lippen balsem. Ik gebruik die van ‘Dr. Organic. Tea Tree lip balm’. En die is prima. Doet wat ie moet doen.

Nah ja, ik ben duidelijk geen beauty blogger.

Wist je trouwens:

– dat er in de EU een verbod geldt voor het testen op dieren voor cosmetica doeleinden

– dat dat niet betekend dat alle producten nu dierproefvrij zijn

– bedrijven de wetgeving weten te omzeilen door producten te laten testen in China

– *er helaas een hoop bedrijven zijn die beweren dierproefvrij te zijn maar dat niet zijn. Zij testen zelf niet op dieren maar betalen derden om dit doen.

Mocht je meer willen weten van dierproefvrije producten en de wetgeving, kijk dan even op Naoki. Bij haar zijn lijsten te vinden van producten die wel en niet dierproef vrij zijn. Als ik het even niet weet of er zelf niet uit kom, check ik altijd heel graag bij haar. Zij probeert de lijsten zoveel mogelijk up te date te houden.

Om op te vreten, niet?

Om op te vreten, niet?

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  merula
  1 augustus, 2014 at 21:39

  o goed bezig mevrouw! Ik moet bekennen dat ik hier wel wat bewuster mee om zou mogen gaan…….. De foto’s met de cavia’s zijn super leuk trouwens.

 • Reply
  Mama's Jungle
  2 augustus, 2014 at 05:16

  Wat goed dat je daar zo bewust mee bezig bent! Wist je ook dat bijna elk (goedgekeurd) cosmetica ingrediënt ooit in het verleden getest is op dieren? Helemaal dierproefvrij is alleen daarom al super moeilijk. Maar je kunt inderdaad wel op letten of het product zelf in zijn hoedanigheid niet op dieren is getest!

  • Reply
   MamaMaai
   3 augustus, 2014 at 14:20

   Daar ben ik van op de hoogte ja. Maar er zijn bedrijven die producten gebruiken die ooit (lees lang geleden) op dieren zijn getest en die nu geen nieuwe producten op dieren laten testen en hiervoor ook niet betalen derden dit te laten doen, en er zijn bedrijven die hun producten nog steeds op dieren laten testen. Heel veel producten die in de regulieren winkels staan zijn gemaakt met producten en ingrediënten die nog steeds worden getest op dieren terwijl dat niet meer nodig is. Er zijn goede alternatieven. Ik persoonlijk vind het vervelend bij te dragen aan dierproeven die nog worden uitgevoerd voor cosmetica doeleinden terwijl dat allang niet meer nodig is.

 • Reply
  Mariska
  2 augustus, 2014 at 14:45

  Scrub kan je ook zelf gemakkelijk maken door zout of suiker te mengen met olijfolie (of een andere olie naar keuze). Nog een druppeltje geurolie erbij en je scrub is klaar! Je kan ‘m dan een week of 3 bewaren (maar zorg ervoor dat er geen water bij je scrub komt, dus niet met je natte vingers in de pot maar met een lepel oid). Niet getest op dieren en goedkoop! 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   3 augustus, 2014 at 14:14

   Ja dat staat hoog op mijn lijstje om eens een keer proberen. Binnenkort maar eens doen 🙂

 • Reply
  Nicole
  2 augustus, 2014 at 22:05

  Heb nog van geen enkel product gehoord maar ben er ook niet mee bezig. Ben nu bezig met zo goed mogelijke producten voor t tere huidje van mn meisje.. Naif is nu in de probeersel…

  oh ja ik heb helemaal niks met cavia’s, mn moeder is er wild van.. Maar ik word gek van dat gepiep haja terwijl t wel een goed teken is!

  • Reply
   MamaMaai
   3 augustus, 2014 at 14:13

   Naif werkt hier in ieder geval goed voor de huidjes. Succes

 • Reply
  shar
  4 augustus, 2014 at 08:57

  ahhh die leuke caafs!

 • Reply
  Laura
  11 augustus, 2014 at 23:12

  Haha, zo leuk die cavia`s! Ik heb al mijn hele leven cavia`s en ik hoor mensen zo vaak vragen wat ik er mee moet. Deze foto`s bewijzen maar weer dat ze superschattig zijn!

  Ik ben ook al een tijdje aan het denken om me eens te gaan verdiepen in het hele huidverzorgingsgebeuren. Niet zozeer met de insteek om dierproefvrij te gaan (eigenlijk nooit heel bewust over nagedacht ) maar meer omdat mijn lichaam begint te protesteren tegen mijn huidige producten. Last van mijn ogen bij dag/nachtcreme en makeup gebruik ik al helemaal niet omdat ik er last van krijg.

 • Leave a Reply