Mama Maai

Dingen die ik meer wil doen in 2019

voornemens 2019

Goede voornemens, ik heb er een haat liefde verhouding mee. Ik wil mezelf geen enorme druk opleggen bepaalde doelen te behalen, dan word ik ergens het jaar zeer waarschijnlijk geconfronteerd met mijn eigen tekortkomingen of veranderde prioriteiten en dat voelt dan zo mislukt.

Liever zie ik het nieuwe jaar als een frisse start, een nieuwe kans. Een mooie gelegenheid weer eens te overdenken wat ik nou echt belangrijk vind. Nieuwe voornemens maken zonder die keihard als doel vast te leggen.

Meer ‘echte’ tijd besteden aan mijn gezin

Ah ja, dat klinkt alsof we vinden dat we te weinig tijd aan het gezin besteden. Nee zeker niet, het gezin staat hier nog al hoog en we gaan graag met z’n allen de deur uit, de tijd met het gezin gaat nogal eens boven onze eigen tijd. De natuur in, een museum bezoeken, dagjes weg… Zodra we de kans krijgen plannen we iets.

Maar nee, dat is niet de ‘echte’ tijd die ik bedoel. Met ‘echte’ tijd aan het gezin besteden bedoel ik meer quality tijd tijdens de momenten dat we gewoon thuis zijn. Wat minder tijd doorbrengen achter de schermen, veel minder wat mij betreft, en wat vaker een spelletje doen en… ‘echt’ luisteren naar wat ze te vertellen hebben.

Mijn plan is echt veel veel vaker een spelletje te doen met de kinderen , nu ze wat ouder zijn begint dat echt leuk te worden en bovendien leren ze er bergen van en… ik denk dat het keihard bijdraagt aan onze familybonding. Wat vaker samen een boekje luisteren, samen dansen, samen knuffelen, samen knutselen, samen koken, desnoods samen een filmavondje plannen…

Meer quality tijd in de relatie

Die moet echt veel meer prioriteit krijgen dan hij nu heeft. Er is geen reden tot zorg maar het is wel een puntje dat we een klein beetje teveel verwaarloosd hebben de afgelopen jaren. Ik plande al een avondje weg naar het theater, omdenken staat op ons programma in Februari, maar een keertje ergens samen wat eten zouden we misschien ook wel eens kunnen doen. De laatste keer was uhm…

Het duurde even voor het tot onze grijze massa doordrong dat alles voor de kinderen niet betekent dat je zelf op een lager plekje komt te staan. Hoe lastig dat ook is, je zelf wat meer prioriteit geven gaan de kinderen uiteindelijk ook alleen maar goed doen. Dus… meer energie in de relatie. Joe… dat gaat straks weer een uitdaging worden vanaf Juni ofzo maar we kunnen er maar beter vast aan wennen toch?

Meer en beter aan mezelf denken

Super lastig dat grenzen aan geven. Super super lastig om eens hulp in te schakelen maar het is soms zo keihard nodig en we weten inmiddels dat als het keihard nodig is, het eigenlijk al te laat is. Zo’n achterstand wegwerken is zo enorm lastig.

Dus vroegen we direct al of de oma’s wat vaker willen inspringen als de kleine meid er straks bij is en natuurijk doen ze dat me alle liefde. Maar buiten dat houd het voor mij ook in dat we meer luisteren naar ons gevoel.

Ik probeer hoe moeilijk ook mijn agenda niet volledig vol te plannen me afspraken en speeldagen maar ook ruimte te houden voor dagen niks. Ik ben er al mee begonnen afspraken te maken onder voorbehoud waardoor het makkelijker is om aan te geven dat het even te veel word. Per slot van rekening is een van de beste redenen om af te zeggen jezelf, toch?

En als iemand echt voor je gaat, dan accepteren ze dat vast wel, en zo niet dan zal ik daar mijn vraagtekens bij zetten.

Luisteren en beter zorgen voor mezelf betekent voor mij ook dat ik aan de rem trek als er weer eens hoofdpijn opduikt en niet doordender. Op tijd naar bed in plaats van nog een aflevering Netflix ofzo 😉

Het zijn geen simpele voornemens maar onmogelijk zijn ze ook zeker niet. Heb jij ook voornemens? Wat is voor jou prioriteit om mee te nemen dit komende helemaal blanke verse jaar?

Volgen? Facebook / instagram / pinterest

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Michelle
  9 januari, 2019 at 21:09

  Wat een mooie voornemens! En ik sluit mij helemaal bij je aan, goede voornemens zijn leuk en aardig maar ze leggen zo’n druk op je! Ik zou voor het nieuwe jaar nog meer willen opruimen, nog meer diervriendelijke en ecologische schoonmaak- en verzorgings producten in huis willen halen en meer willen letten op de lichaamsbeweging. Gewoon weer wat gezonder. Meer tijd voor elkaar maken en voor mijzelf. Mijzelf meer afsluiten en vaker ‘Nee’ zeggen, al zijn wij al op de goede weg hiermee 😉

  • Reply
   MamaMaai
   10 januari, 2019 at 14:48

   Dat zijn mooie aanvullingen en die staan ook allemaal op mijn lijstje maar ik wil er niet teveel druk op leggen 🙂

 • Reply
  Sheila
  1 februari, 2019 at 00:12

  Weet je, ik ben serieus erg tevreden hoe mijn leven in elkaar steekt. Mijn voornemen is al een paar jaar achter elkaar, door gaan zoals het voorgaande jaar. Alles voelt in balans. Mijn gezinsleven gecombineerd met alles er om heen. Elk weekend doen we iets leuks samen en ik zorg dat we ook regelmatig op date gaan. Dan zijn geen nieuwe doelen nodig 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   1 februari, 2019 at 09:32

   Dat klinkt heel erg fijn 🙂

  Leave a Reply