Mama Maai

Dingen die fijn zijn #3

dingen die fijn zijn

 • De laatste hele warme zonnige dagen.
 • Kijken hoe hij van 4 en hij van 1 zich compleet uitleven in het zwembadje in de tuin, de raarste toeren uithalen, zich kostelijk vermaken en met blauwe lipjes en koele lijfjes bij mama in de handdoek komen opwarmen.
 • Dat grote broer zich helemaal slap lacht om de kleine broer
 • Melle die fanatiek aftelt tot hij eindelijk op schoolreisje naar Sprookjeswonderland mag, morgen
 • Een avond de deur uit om te sporten
 • Na hele lange tijd weer eens tijd nemen voor een boek. Ik begon in: ik ben Pelgrim en het is zo spannend
 • ‘s Avonds op de bank ploffen als de kindjes in een diep coma in hun bedjes liggen en een aflevering van Orange is the new black aan slingeren
 • Nieuwe schoenen ๐Ÿ™‚
 • Kijken bij de zwemles. Ja sorry, ik vind dat echt fijn.
 • Een boterham met speculaas
 • De gesprekjes met mijn grote dochter van zes
 • De kleine armpjes van Siem die hij zo stevig om je nek weet te vouwen
 • ‘s Avonds een kusje geven aan drie slapende lijfjes en beseffen wat we hebben

Vertel, wat waren jullie momentjes deze week?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  19 september, 2016 at 12:49

  Ahh, heerlijk!

  Wat fijn, dat je blijkbaar nu ook goed kunt genieten, en minder moe bent/lijkt dan vรณรณr Siem??

  Ik geniet รณรณk meer/beter van de soms ineens zeldzame knuffels en liefdesbetuigingen van onze grote meid, haar plezier in groep 3, de voorleesmomentjes, als we goede gesprekken hebben, om weer in mijn bed te mogen liggen ‘s avonds, als het werk soepel loopt, lekker eten (als ik geen vastendag heb), dat mijn kleren iets beter passen/staan na 1,5 kg eraf, een uitgezochte schoenenla (en ja! Ik mag ook een nieuw paar ๐Ÿ˜‰ ), een opgeleukt voortuintje, dat het weer lekker fris is maar ik toch lekker nog blote benen heb, …

  Ja, genoeg om blij mee te zijn!

  • Reply
   MamaMaai
   19 september, 2016 at 12:55

   Nou, heel eerlijk is dit niet mijn beste week, vandaar dat ik van mezelf een vind ik fijn lijstje moet maken. Want zelfs in zo’n week zijn er fijne momentjes. Ik heb het soms nodig mezelf een beetje toe te spreken. Jouw momenten klinken heerlijk. Btw, overall gaat het goed hoor, er zat een veel te late avond tussen en oma kan daar duidelijk niet meer tegen ๐Ÿ˜‰

   • Reply
    MultiVroon
    19 september, 2016 at 16:35

    Ah, vandaar, slim idee!

    Toch hoor ik je hier zelden over moe, zeker vergeleken met voor Siem en hoe ik haast schrok dat je weer zwanger was, haha.

    • Reply
     MamaMaai
     19 september, 2016 at 17:01

     Klopt. Ik probeer het wat positiever te houden. En bovendien heb ik alles al een keer geschreven, toen dacht ik dat het voor sommige mensen fijn was mijn verhaal te herkennen, wat blijkbaar ook zo was, maar mijn verhaal is nu niet heel anders en dat is ook maar saai toch ?

 • Reply
  Birgit
  19 september, 2016 at 12:53

  Oh heerlijk OITNB. Helaas heb ik het hele seizoen afgekeken en ben ik nu bezig met Gossip Girl. Alhoewel ik daar ook al in seizoen 5 ben.

  • Reply
   MamaMaai
   19 september, 2016 at 12:56

   Whahaha gaat hard he, dat netflixen ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Meryll
  19 september, 2016 at 13:24

  Soms is zo’n lijstje wel eens nodig he! Als je lijstje met stomme dingen langer lijkt te worden. Hier tellen we af naar baby november, de kleine man die zich uitleeft in het dinobos, eindeloze kopjes herfstthee en de eerste gekleurde blaadjes die vallen, de babykamer die af is en s’avonds netflixen met manlief ๐Ÿ™‚

  • Reply
   MamaMaai
   19 september, 2016 at 13:27

   Ja het helpt echt, tenminste mij wel. Ik ben heel benieuwd naar baby November ๐Ÿ˜‰ en stiekem ook wel naar de herfst, de kleuren zijn dan zoo mooi

   • Reply
    Meryll
    19 september, 2016 at 13:45

    Haha wij zijn ook benieuwd! Zwanger zijn is niet mijn hobby en mijn lijstje ‘dingen die stom zijn als je zwanger bent’ is ondertussen eindeloos. Fijn om dan even een blij lijstje van jou te lezen ๐Ÿ˜‰

    • Reply
     MamaMaai
     19 september, 2016 at 17:02

     Oh heel herkenbaar, al moet ik zeggen dat ik gek genoeg het echt wel mis om een kindje in mijn buik te voelen. Je vergeet toch altijd weer de nare dingen ofzo. Sterkte nog even.

 • Reply
  Puck
  19 september, 2016 at 19:53

  Zo heerlijk die slapende kindjes kussen. Ik kan daar zo een kwartier blijven staan om ze te bekijken. Meestal wil ik ze dan ook overladen met kusjes en knuffelen, helaas worden ze dan bijna altijd wakker. Het blijft dus bij een voorzichtig kusje en even lekker hun heerlijke kindergeur opsnuiven.

  • Reply
   MamaMaai
   21 september, 2016 at 10:37

   Ja echt he? Gelukkig worden die van mij niet zo snel wakker, ik kan ze nog even platknuffelen ๐Ÿ˜‰

  Leave a Reply