Maai eet

Dit MOET je maken; knoflooksoep

recept knoflooksoep, bijgerecht, voorgerecht met knoflook

Heb je wat te doen het weekend? Nee? Mooi. Maak deze knoflooksoep en zorg dat je bij iedereen uit de buurt blijft;)

Waarom? Omdat het a. heel goed is voor de algemene gezondheid. Knoflook heeft een cholesterolverlagende en bloeddrukverlagende werking. Altijd mooi meegenomen. En het blijkt nu ook nog eens 100 keer effectiever dan een aantal antibiotica. En b. het echt met stip de op 1 na beste soep is die ik in tijden heb gegeten. Ik at van de week een magische aspergesoep, ik vrees dat ik nooit meer zo’n tongstrelend soepje tot me zal nemen. Maar niet getreurd, deze op één na beste mag er ook wezen. En ik ga hem delen. Alleen al zodat ik hem zelf nooit meer kan vergeten. Door mijn aanmodderen met ingrediënten weet ik volgende week namelijk niet meer precies hoeveel ik van wat gebruikte. Das jammer.

Knoflooksoep

Dus.

Niet schrikken. Ik gebruikte 4 BOLLEN knoflook. Op internet doen verschillende knoflook soepen de ronde. Het varieert werkelijk van 2 tot 8 bollen. Überhaupt bollen. Hoe vaak gebruik jij meer dan twee tenen in een gerecht? Ik zette er even wel mijn vraagtekens bij.

Verder.

Je hebt nodig voor 4 personen soep als bijgerecht:

♥ 185 g Philadelphia roomkaas
♥ 1 grote ui (of 2 kleinere)
♥ 1tl tijm
♥ olie
♥ zeezout
♥ lente uitjes
♥ 1L groente bouillon
♥ 4 bollen knoflook

Hoe maak je knoflooksoep?

1. Pel de losse velletjes van de bollen en snij de top eraf. Dan komen de topjes van de teentjes (aaahh) bloot te liggen. De bol moet in takt blijven. Zet de bollen met hun kontjes op een stuk folie. Besprenkel ze met wat olie en zeezout en pak ze apart van elkaar helemaal in. Deze mogen nu 1 uur in de oven roosteren op 200 graden.

Ik zelf besloot die tussentijd man en kinderen thuis te laten en zelf een stuk te gaan wandelen. Beter blijf je thuis om langzaam aan de geur te wennen en vergeet je vooral de afzuigkap en een paar open ramen niet.

2. Maak de pakketjes open en laat ze afkoelen.

3. Bak de uitjes.

4. Knijp de bollen knoflook uit in de pan. Dat gaat als het goed is makkelijk.

5. Voeg de bouillon en Tijm toe, roer de knoflook goed los en breng aan de kook.

6. Na 10 minuutjes koken voeg je de roomkaas toe. Goed doorroeren.

7. Ik vind het zelf lekker (en praktischer voor de kinderen) de soep nog even door de mixer te halen maar dat hoeft niet.

8. Garneren met bosuitjes voor het opdienen en serveren.

Grappig genoeg is de geur van de soep zelf niet overheersend net zo min als de knoflooksmaak. Man vond het lekker en de kinderen hadden hun bakjes leeg. Need I say more? Moet ik er nog wel even bij zeggen dat dit soepje natuurlijk niet als hoofdmaaltijd door kan he. Ik bedoel, knoflook, ui en water…. Ik ben super benieuwd wat jullie er van vinden als je hem maakt.

Heb jij wel eens knoflooksoep gehad of zelf gemaakt?

Deze zijn ook lekker, moet je ook eens proberen:

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of op instagram. Ik ben ook actief op pinterest. Leuk

Knoflooksoep maken als bijgerecht of voorgerecht is zo enorm lekker

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  jeanine
  18 mei, 2015 at 14:47

  Wat een leuk recept dit! Maar inderdaad wat een knoflook haha. Dit weekend helaas een feestje, maar als we een keer de deur niet uit hoeven ga ik dit zeker maken. Hier zijn we dol op knoflook.

 • Reply
  Dina
  18 mei, 2015 at 18:56

  Oeh dat heb ik lang niet meer gemaakt zeg (had prima gepast bij het weer van vandaag!).

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 mei, 2015 at 10:35

  Dat hele knoflook aspect schrikt mij een beetje af moet ik zeggen. Stink je daarna niet enorm uit je mond?

  • Reply
   MamaMaai
   20 mei, 2015 at 09:43

   Ik vond van niet maar weet niet of ik nou een betrouwbaar oordeel had. Het huis stonk wel behoorlijk maar deur open en klaar 🙂

   • Reply
    Doortje
    8 september, 2019 at 13:42

    Ik lees net in de krant dat als je knoflook in soep lang laat sudderen het geurstofje van knoflook (allylmethylsulfide) grotendeels verdwijnt…

 • Reply
  kliefje
  20 mei, 2015 at 12:17

  Oh, lijkt me lekker. Ik rooster die bollen ook wel eens en gebruik het als basis voor een sausje, of gewoon om op een stokbroodje te smeren. Erg lekker.

 • Reply
  Isra bint Ali
  22 mei, 2015 at 23:20

  Dan gaan we volgens mij de hele dag stinken, haha. Vooral niet maken tijdens de warmere dagen.. 😀

 • Leave a Reply