Gemaakt door mij

DIY: ballerina’s pimpen

DIY ballerinas pimpenEr worden hier hard voorbereidingen getroffen voor school. We kregen een lijstje thuis gestuurd over hoe de dag eruit gaat zien en wat we allemaal bij ons moeten hebben. Whaaaa, mensen het begint zo dichtbij te komen. De kleine meid moet slofjes of iets dergelijks dragen op school. Raar? Misschien maar ook wel weer heel huiselijk. Net zoals dat ze ook een plantje mee moet voor op tafel. Ik geloof dat ik me daar wel in kan vinden. We hebben gekozen voor een Montessori school en daar wordt veel gewerkt op kleedjes. De kinderen dragen geen buitenschoenen. Iets van sloffen dus… We gaan ballerina’s pimpen

Balletschoentjes – ballerina’s pimpen

En dus gingen we opzoek. Van vrienden en kennissen hoorden we dat ze hun kroost op ballet schoentjes lieten lopen. Dat leek me wel wat. Dan lijkt het praktisch alsof ze op bloten voeten lopen en laat dat nou precies zijn wat ze hier in huis verkiezen boven al het andere. Maar saaaai zijn die dingen. Alleen in roze zwart of wit te verkrijgen en als er meer kindjes op lopen hoe vindt je dan elke ochtend jij eigen paar? Dus besloot ik ze te pimpen. Leek me simpel. Ik koos dus voor het witte paar. En voor de zekerheid nog een paartje reserves mocht het experiment drastisch mislukken. Ik ken mezelf inmiddels, ik denk nog wel eens dat ik alles kan en dat valt ook nog wel eens heel erg vies tegen. Blijkbaar vinden mijn handen het nog wel eens moeilijk dat te maken wat mijn hoofd bedacht heeft.

Stempelen op textiel

In ieder geval, ik liet kleine meid herself verschillende kleuren stempelkussens uitkiezen. Die bestelde ik trouwens bij Psikhouvanjou.nl. Die ik gebruikte zijn niet watervast, helaas, die had ik  niet in huis maar ze hebben ze ook die geschikt zijn voor stempelen op textiel. Uiteraard koos zij voor de meest kleurrijke varianten die ik had.

DIY ballerinas pimpen

Ik schoof een schoentje over mijn hand en drukte deze op het kussen. En nog een keer en nog een keer. Andere kleur, net zo lang tot ik het goed vond.

DIY ballerinas pimpen

Met een zwarte fine liner tekende ik sterretjes rond de rand. En toen was ik……. niet tevreden. He jasses.

DIY ballerinas pimpen

Het eerste exemplaar vond ik mooier en ook daar was ik niet helemaal blij mee. Kleine meid wel trouwens, die trekt ze voorlopig niet meer uit.’ Ze zitten zo lekker mama…’ Kijk dat heb ik in elk geval vast gewonnen.

DIY ballerina's pimpen, balletschoentjes opvrolijken, voorbereiding voor de kleuterschool, montessori school

Slofjes voor op school

Om ze nog wat op te vrolijken maakte ik van een lintje wat ik nog had liggen een strikje en zette deze iets aan de zij kant op de schoentjes vast. Veel beter. Tadaaa, de slofjes voor op school zijn klaar!!! Helemaal montessori.
Nu laten drogen, dat spul geeft af. Jak. Ik hoop donderdag niet meer (nee, ze geven na uitgebreid testen niet af 🙂 ). Dan worden ze officieel getest. Ik ben heel benieuwd. Spannend….

En daarna gebruik je de stempel inkt natuurlijk voor je stempels of in je bulletjournal.

Wil je mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina, via instagram. Ik ben ook actief op pinterest waar ik enorm veel leuke inspiratie opsla. Leuk!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Joyce
  17 augustus, 2014 at 13:18

  Leuk gedaan! Heel vrolijk 😀

 • Reply
  Debbie
  17 augustus, 2014 at 13:42

  Wat creatief, echt super leuk gedaan.

 • Reply
  Maris
  17 augustus, 2014 at 14:16

  Lief. Leuk geworden. De school waar Emily heen zou gaan, mochten ze ook geen schoenen aan in de klas. Omdat het dan steeds zo zanderig wordt, aangezien er veel zand waait daar. Ik vind het wel huiselijk. Thuis dragen ze binnen ook geen schoenen. Waarom in de klas wel?

 • Reply
  Petra
  17 augustus, 2014 at 15:12

  Wat leuk bedacht!

 • Reply
  Mariska
  17 augustus, 2014 at 15:13

  Leuk! Nu kan je meteen 1/5 afstrepen op “leuke DIY bedenken” 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   17 augustus, 2014 at 16:14

   Oh ja, moet ik wel in de gaten houden inderdaad anders komen die doelen nooit af, thanx

 • Reply
  Doortje Dartel
  17 augustus, 2014 at 19:27

  Super leuk gedaan!

 • Reply
  Inge
  17 augustus, 2014 at 21:12

  Gaaf!
  Wat eengeweldig idee!
  Kun je ze ook niet maken met onze moppies???????
  Je nichtjes verdienen wel zulke pracht schoentjes toch???

 • Reply
  Roos
  18 augustus, 2014 at 13:27

  Wat een leuk idee zeg, je moet er maar op komen haha!

 • Reply
  Linda
  19 augustus, 2014 at 19:30

  Wat leuk gedaan! Creatief hoor.

 • Reply
  Kevin
  19 januari, 2017 at 15:02

  Schattig!

  We gaan eens kijken of wij ook producten hebben die kindjes zelf kunnen pimpen, leuke vondst!

 • Leave a Reply