DIY kinderen

DIY BFF boekje maken

Het schooljaar is afgelopen, de zomervakantie is gestart en dat is zo ontzettend fijn maar tegelijkertijd ook wel een beetje verdrietig. We sloten een tijdperk af, onze oudste gaat volgend school jaar naar de bovenbouw en ik vind dat een dingetje. Een nieuwe docent en ze gaat zo langzamerhand al weer voorbereiden richting de middelbare school. Echt echt echt loslaten dus. En een nog grotere hobbel, ze zit volgend jaar niet meer in de klas met haar bff.

Vanaf de eerste schooldag bij de kleuters zijn ze onafscheidelijk. Precies even oud. Jut en jul. Of Ans en Sjans zoals ze zich dit moment noemen. Zo’n beetje de hele school weet waar haar bff is, is zij. Zo waren er de laatste weken dus al heel veel hele dikke tranen. Dus dat moment moesten we niet zomaar voorbij laten gaan.

Op het aller aller laatste moment, zeg maar de avond van te voren, bedachten we wat het ging worden. Wat ze haar wilde geven. Zo als we dat doen hier in huis. Ik had nog een set oude speelkaarten in huis die al tijden incompleet lagen te zijn. En ik heb mijn HP sprocket 🙂 Tel dat bij elkaar op…

Bff boekje maken

Ik maakte een mapje met de allerleukste foto’s van de afgelopen vijf jaar van deze meiden op mijn computer. Alleen dat al was een feestje. Zo enorm schattig. En liet daarna Fenne uitzoeken welke ze de leukste vond. Printen maar… Uit de HP sprocket komen fotostickers rollen, echt helemaal leuk en toevallig passen deze uitstekend op zo’n speelkaart.

De rest van de kaarten versierde ze met lieve dingen die ze tegen haar vriendin kwijt wilde, mooie washi taptjes, mooie stickers en zelfs een mini brief.

In elke hoek maakte we een gaatje. Daarna maakten we de kaartjes stuk voor stuk vast aan een sleutelring. En om het helemaal af te maken nog een kettinkje met hun namen eraan. Tadaa, het bff boekje is klaar, een vet leuke herinnering en helemaal niet ingewikkeld om te maken. Fenne heeft enorm haar best gedaan en het is echt een heel mooi cadeautje geworden.

Ook leuk om te maken en/of te geven

Ze beseffen nog helemaal niet dat gescheiden worden van klas niet het einde van een hele mooie vriendschap hoeft te zijn. En de mama’s hebben toch wel een beetje onderschat hoe diep de meiden bij elkaar zaten. Ondertussen hebben ze nogal wat mooie herinneringen verzameld samen. Heel wat leuke en minder leuke ervaringen gedeeld. Er worden natuurlijk gewoon nog heel veel nieuwe mooie momenten bij gemaakt.

NB. in deze post zijn affiliate link verwerkt. Koop je iets via een link dan krijg ik daar een commissie voor. Daarvoor betaal je niks extra’s

Wil je mamaMaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

diy bff boekje maken, vriendinnen herinnering, klein cadeautje, afscheidscadeautje beste vriendin, knutselen met kinderen, hp sprocket

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Naomi
  18 juli, 2019 at 17:31

  Heel erg lief en mooi! En zo’n scheiding van klas hoeft inderdaad niet het einde van de vriendschap te betekenen, maar ik snap wel dat het voor de meiden behoorlijk lastig is. Ans en Sjans vind ik trouwens briljant; had ik nog nooit gehoord;).

 • Reply
  Lieke
  24 maart, 2021 at 17:04

  oh, wat schattig zeg!

  • Reply
   MamaMaai
   27 maart, 2021 at 10:42

   Ja he, het was ook zo goed gelukt 🙂

 • Reply
  MONA
  25 februari, 2022 at 16:59

  heel erg bedankt! ik vind dit echt geweldig!

  • Reply
   MamaMaai
   27 februari, 2022 at 15:48

   Graag gedaan en dank je wel voor je compliment!

  Leave a Reply