Mama Maai

DIY: gekleurde planten potjes

Ik heb de laatste tijd een onuitstaanbare drang om van alles te maken en veranderen. En daarnaast erger ik me dood aan de regenboogsfeer die onze huiskamer uitstraalt en wil ik daar wat in veranderen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kleur, echt I LOVE kleur, alleen maar wit is niks voor mij. Ik wil het wat minder schreeuwerig allemaal. Dat ik als de kinderen in bed liggen, en al het speelgoed uit het zicht is een beetje tot rust kan komen. Te beginnen bij de keuken. Onze keuken is het net niet, we denken ook hard na over een andere. Maar voor nu kan de vensterbank wel wat rustiger. Ik besloot kleine plantje in potjes te zetten en de rotzooi die er stond te verruilen voor die plantjes. Jep, veel beter. Maar nog wel wat saai.

En zo kregen ze zomaar een kleurtje. En daar maakte ik stiekem een kleine Do It Yourself van. Echt te makkelijk natuurlijk, elke idioot met een beetje functionerend stel hersens kan dit bedenken, maar zoals dat gaat met ideetjes, je moet er maar net opkomen. Toch?

gekleurde plantenpotjes

Dit was om te beginnen het eindresultaat. Ik ben super tevreden. Staat ook echt gezellig. Het zijn er in totaal zes geworden en heb zelfs nog meer potjes staan maar had geen kleine plantjes meer. diy gekleurde planten potjes

Wat voor verf moet je daar dan voor gebruiken? Ik gebruik gewoon restjes die ik in de kast heb staan. In dit geval acryl verf, kleur lavendel. Dat is dus niet watervast. En omdat ik terracotta potjes gebruik zou het kunnen dat in de loop van de tijd de verf er wat af slijt omdat ik de platjes direct in de pot zet. Dat vind ik niet zo erg. En buiten dat ben ik er tegen die tijd waarschijnlijk alweer op uitgekeken. Wil je dat niet, gebruik dan nog een binnen potje.

diy gekleurde planten potjes

Zorg dat de potjes goed droog zijn. Bedek de ondergrond, ja duhh… En verf de potjes met de eerste laag. Laat goed drogen. Met deze temperaturen gaat dat knetter hard.

IMG_6908

Als ze goed droog zijn, een tweede laag aanbrengen en wederom goed laten drogen.

diy gekleurde plantenpotjes

We zijn er bijna…

diy gekleurde plantenpotjes

Ik schep het plantenpotje halfvol met potgrond. Ik doop het plantje met zijn worteltjes even goed onder water en zet hem dan in het potje. Aarde bij scheppen, goed aanduwen, een kind kan de was doen. Oh ja, zorg er wel voor dat je niet met je zwarte aarde klauwen aan je net geschilderde pot komt. Dat geeft bruine vlekken en zoals ik zei, die poets je er niet met water af, dan poets je de verf mee.

Ik had er nog sierrandjes op willen maken, ik bedacht zelfs nog de boven of onderkant te omwikkelen met touw maar ik laat het zo. Rust he, niet teveel gedoe. Vergeet ze niet nog even te gieten, vinden ze lekker.

diy gekleurde plantenpotjes

Et voila. Super simpel maar super leuk resultaat.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  3 juli, 2014 at 08:39

  Ja inderdaad super leuk zeg! simpele potjes en helemaal eigen maken 😀 Wij hebben in de keuken ook een vensterbankje met allemaal troepjes, ga hem ook maar eens leeg halen!

 • Reply
  Syl
  3 juli, 2014 at 08:41

  Helemaal leuk ! En ook herkenbaar zo een explosie van kleur in je huis. Ik kijk om me heen nu hahahaha.

 • Reply
  Joyce
  3 juli, 2014 at 10:39

  Super leuk gedaan! Ik denk dat ik dit ook maar ga doen voor in huis 🙂

 • Reply
  Bee
  3 juli, 2014 at 14:16

  Leuk! Hier ook volop kleur! Love it!
  Op dit moment overheerst trouwens oranje…met vlaggen en zo!

 • Leave a Reply