Gemaakt door mij

DIY harembroek voor de dochter

harembroek zelf maken, harembroek kind uitleg, hiphop broek maken, diy

Zelf ben ik tegenwoordig onwijze fan van die hele wijde broeken zonder maat. One size fits all. Super relaxed natuurlijk. Voor Fenne wilde ik er ook eentje maken. Toevallig zeurt zij al eeuwen om een eigen telefoon. Don’t worry, die gaat er niet komen. Met haar zes jaartjes op de teller vind ik haar nog veeeel te jong. Maar ik had een stofje liggen, gekregen van Nootenboom textiel, inderdaad, die zelfde keer dat ik die lading stof won waarvan ik een omslagjurkje maakte en deze totebags. Met telefoontjes, helemaal geschikt dacht ik. En ik besloot daar het project in mijn hoofd mee na te maken. Een harembroek voor de dochter dus.

harembroekbroek maken, diy hip hop broek naaien,

“Maar jij doet dat ff zo tijdens de koffie”

Ik krijg steeds vaker opmerkingen dat mensen denken dat ik mijn projecten wel even tijdens de koffie enzo in elkaar flans. En dat mensen het allemaal wel zouden willen maar ze denken het niet te kunnen omdat ze van patronen enzo geen kaas gegeten hebben. Ik denk echt dat iedereen zou kunnen naaien als je maar de stapt durft te zetten achter een naaimachine te gaan zitten. Tenslotte: ‘ ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ Thanx Pippi, nietwaar 😉

Zelf werk ik zelden via patronen, tot nu toe mislukte dat altijd en ik blijk er het geduld niet voor te hebben. Maar maak liever het idee uit mijn hoofd na.

harembroek kind maken, hip hop broek naaien, uitleg harembroek naaien, diyWat was mijn plan? Gewoon een stuk stof dubbelvouwen in een driehoek, de pootjes eraf knippen en de bovenste punt en dan aan elkaar naaien. Maar bij nader inzien vond ik hem toch iets te te. En dat was maar goed ook want het kind vindt het kruis nu al raar. Ik knipte dus ook nog een driehoek uit het midden zodat hij iets minder wijd en hip hop zou worden. Het plan was bovendien ook er een lang exemplaar van te maken maar uhm…. mijn berekeningen gingen blijkbaar niet helemaal goed. Uiteindelijk natuurlijk veel beter geschikt voor de komende zonnige dagen en waarschijnlijk ook veel leuker.

DIY Harembroek

Harembroek naaien, diy hip hop broek maken kind

 1. Knip een grote lap in een vierkant. Let op: er gaat nog een stukje af voor de taille en nog een stukje voor de pijpen. Vouw de lap dubbel.
 2. Knip zoals beschreven via de stippellijnen de bovenste driehoek eraf en twee driehoekjes voor de voetjes. Het middenstuk hoeft niet perse, ligt er aan hoe wijd de broek moet worden.
 3. Vouw de stof open en naai het middengedeelte aan elkaar met de goede kanten op elkaar.
 4. Vouw een zoom in de pijpjes zodat je daar straks een elastiek door kunt rijgen.
 5. Vouw de lap op elkaar met de goede kant naar binnen en naai de zijkanten dicht.
 6. Knip een boordband op maat door deze op te meten om het middel van je model en naai deze in de broek.
 7. Rijg een elastieke koord door de pijpjes en tadaaa!!!!

harembroek maken, hiphopbroek kind naaien, diyMop, doe jij die broek even aan, dan kan ik even wat foto’s maken. Doe maar gek, ga dansen, zingen, springen…. Na afloop biggelen er dikke tranen over haar wangen. Mam, hij zit echt heel lekker enzo maar… ik weet niet of ik hem wel leuk vind. Vind je hem niet mooi? Ik vind dat kruis zo raar.

Ik snap dat. Het is niet een broek die je op elke hoek van de straat tegenkomt, geen enkele van haar vriendinnen heeft iets wat ook maar in de buurt komt. Weetje mop, als ik nou eens voor mij precies dezelfde maak? Ja mam, dat zou tof zijn.

Ze hoeft van mij uiteraard niks te dragen waar ze zich niet prettig in voelt maar ohh wat hoop ik dat ze bijdraait want ik ben verliefd op bovenstaande setje. Zo helemaal Fenne.

harembroek kind maken, hiphop broek naaien, diy harembroek, uitleg hiphop broek

die harembroek kind maken

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  21 juli, 2017 at 13:29

  Echte Fenne Langkous foto’s ?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 juli, 2017 at 10:12

  Wat een gezellige broek is dat. Hij lijkt me heel comfortabel zitten.

 • Leave a Reply