DIY kinderen Gemaakt door mij

Jongensdingen; DIY kartonnen schild knutselen

DIY kartonnen schild, jongens dingen knutselenPapa heeft soms best goede ideeën, het mag af en toe gezegd worden. Hij heeft het er al weken over dat ik een schild moet maken voor Melle. Joh, doe het lekker zelf.

Mij moet je voor sommige dingen eerst even een beetje porren voor ik vind dat het een geniaal idee is en ik de lol ervan inzie. Man kan namelijk ook wel een beetje doordraven en ik zag peuter al met schild, kartonnen zwaard en ridder tenue het huis terroriseren, ik heb daar nu nog jeugd trauma van. Ter informatie, mijn vier jaar jongere broertje had een plastic zwaard en zolang hij dat ding in zijn knuisten had was hij de baas. Dat is niet iets wat ik grote zus hier in huis toewens.

jongensdingen, schild maken, kartonnen schildToen kwam man ineens met drie kartonnen fruitdozen en een brood de supermarkt uitlopen. Nou goed. Een schild kan niet zoveel kwaad. En als je mij uiteindelijk mee hebt, heb je me mee en moet ik mijn best doen het hele geniale plan niet compleet over te nemen. Dat lukte helaas dus niet. Man, je moet echt wat meer op je strepen staan hoor ;).

schild knutselen, kartonnen schild, jongensdingen

Een kartonnen schild maken dus:

Man tekende een schild en sneed deze drie keer uit de kartonnen dozen. Yup, vet tof met een mes je vader te helpen. Ergens vond ik nog een stuk breed elastiek (knoopsgat in dit geval). Dat zouden we door twee platen heen trekken en met een knoop vast maken zodat we het eventueel nog konden verstellen. Alsof ons maaksel nog jaar en dag zou meegaan *kuch*.

schild knutselen, jongens dingen, kartonnen schildNadat we de 3 platen stevig op elkaar hadden gelijmd, plakten we langs de gehele zijkant een paar lagen afplaktape en daarna lieten we peuter de hele handel verven. Zo’n kind moet er uiteindelijk natuurlijk wel bij betrokken worden.

schild maken, kartonnen schild, jongensdingen, ditToen dat droog was, tamponneerde ik er een witte ster op en een M. Van Melle, ja duhh. Simpel zat mensen en vet stevig. Er word hier nogal niet zuinig met troep omgegaan in huize MamaMaai en co maar de schild leeft nog ondanks het schoppen en slaan. Onder luide protesten van mama want zo’n schild daagt wel uit tot stoeien en een hoop herrie. Bezint eer gij begint, of zoiets.

Nog niet uitgeknutseld? Pennenbakjes van zoutdeeg en strijkkralen of Armbandjes maken

En dan nu een kleine noot van man omdat hij overtuigd is dat u allen dit het liefste wil weten: dit schild is een beetje van ons en een beetje van Charlemagne (Karel de Grote). 

DIY kartonnen schild, jongensdingen knutselen

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Puck
  18 januari, 2016 at 10:43

  Ik vind hem wel heel mooi! Goed idee om dat met 3 lagen te doen!

  • Reply
   MamaMaai
   18 januari, 2016 at 10:57

   Ja hij is echt heel stevig nu. Ze slaan er best hard op en gebeurd niks mee 🙂

 • Reply
  Angelique
  18 januari, 2016 at 12:32

  Heel gaaf! Ook leuk voor een kinderfeestje om te doen alleen dan iets kleiner haha

  • Reply
   MamaMaai
   18 januari, 2016 at 16:07

   Ja inderdaad, ook een leuk idee

 • Reply
  anouk
  18 januari, 2016 at 17:51

  Leuke bloes 🙂

 • Leave a Reply