Gemaakt door mij

DIY: Krijtbord maken in de tuin

diy schoolbord tuin, krijtbord, schoolkrijt, stoepkrijt

Nog even en de blauwe regen staat in bloei, dan hebben ze zo’n fijn hoekje in de tuin waar ze heelrijk kunnen spelen. Om het af te maken maakten we een krijtbord schoolbord in de tuin. Dan nog het stoeltje en bankje verven, leuk printje op het tafeltje… 😉

Joepie joepie, we krijgen steeds mooiere dagen. Ik kan niet wachten. De tuindeur staat hier al volop open. En dat nemen ze me in grote dank af. Buiten zijn ze op hun best, ik ook trouwens. Achterin de tuin was zo’n fantastisch leeg plekje, daar moest een schoolbord komen.

Genieten in de kindvriendelijke tuin

Zet mij op een stoel in het zonnetje met mijn benen omhoog, met een kop thee in mijn hand, en in mijn andere een reep chocola 😉  terwijl ik gewoon kan genieten hoe mijn kindjes zonder ruzie zichzelf uitlaten in onze achtertuin, ik zeg perfect.

De tuin moet goed zijn voor iedereen. Een betegeld oppervlak met alleen maar speeltoestellen is natuurlijk fantastisch voor mijn kroost om op te tekenen en fietsen maar niet voor mij. Er moeten borders in met zo veel mogelijk gekleurde bloemen. Ik krijg echt instant geluksmomentjes als ik in het voorjaar al die groene knopjes naar boven zie komen. Maar ik dwaal af.

DIY een schoolbord maken

Ik wilde eigenlijk al tijden een schoolbord in de huiskamer maar besefte me optijd dat dat toch wel erg veel stof zou geven. Bovendien moesten (ahum moeten) daarvoor eerst nog wat kamerdeuren geverfd worden dus dat werd hem niet. Vorige zomer besloot ik dat hij in de tuin moest gaan komen. En toen de buurman voorstelde het achterste stuk van de tuin gezamenlijk te overdekken, wist ik meteen dat ik daar dus een enorm krijtbord ging maken. Uiteindelijk een klusje van niks, het is zo makkelijk en snel.

DIY krijtbord, schoolbord, stoepkrijt, tuin

Zelf een krijtbord maken in de tuin?

Je hebt een aantal dingen nodig, maar die zijn allemaal vrij makkelijk te verkrijgen en evt. ook online.

 • Schoolbord verf 
 • Verf roller en bak
 • Spaanplaten (grootte naar wens)  Wij schroefde twee van –> deze bij de Praxis <– naast elkaar
 • Per plaat 4 schroeven
 • Schroevendraaier
 • Papieren afplakband
 • Evt. voorbehandelde tegen het vocht buiten. Bij ons hangt hij totaal overdekt en ik ben een beetje lui dus deed het niet en hij hangt er inmiddels jaren al en hij is nog hartstikke goed.

Simpel klusje

 • Ik schroefde twee platen naast elkaar, tegen elkaar aan tegen de schutting zodat we een groot vierkant hadden.
 • Met een vochtige doek maakte ik het hout schoon.
 • Met tape plakte ik rondom af zodat ik niet op de schutting zou verven.
 • Daarna met de roller schoolbord verf aanbrengen. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ons bord overdekt en beschut hangt en er geen regen bij kan. (Ik deed het niet maar als je het echt goed wil doen en het hout wil beschermen tegen houtrot en schimmels kan je het eerst voor behandelen)

Schoolbordverf is droog binnen mum van tijd, zeker met een beetje zon. Die zelfde avond bracht ik een tweede laag aan om het mooi dekkend te krijgen. Tape verwijderen en klaar is kaas. Easy peasy en super leuk resultaat.

Dus wil je je leven weer wat makkelijker maken 😉 Het heeft hier de moeite en het geld al lang en breed opgebracht. Dus zou zeggen, wat let je 😉

Note: 2020 inmiddels, ons krijtbord in de tuin hangt er al jaren en ziet er nog perfect uit. Geen schimmel of slijtage te vinden. En wordt met mooie zomer dagen dagelijks gebruikt door mijn kinderen en de buurtkinderen die komen spelen.

Ook leuk in de tuin:

Wil je mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. Ik ben ook actief op pinterest. Join, gezellig!

schoolbord, DIY, stoepkrijt, tuin
diy schoolbord maken in de tuin, krijtbord

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Inge
  11 april, 2016 at 08:45

  Super leuk! Blijft leuk!
  Jeroen wilde er een binnen, maar dat stof vind ik niks. Misschien toch eens kijken of we een plekje buiten kunnen vinden;)

  Ideetje?

  • Reply
   MamaMaai
   11 april, 2016 at 08:58

   Ja dat wilde ik eerst ook. Maar inderdaad vanwege de stof toch maar buiten. En dat was een succes. Bij jullie kan het ook makkelijk toch?

 • Reply
  Inge
  11 april, 2016 at 08:46

  Super leuke foto’s trouwens van jullie prachtig meisje. Dansend en tekenend. Knap kind!

 • Reply
  Kim
  11 april, 2016 at 09:07

  Wat een leuk idee! 🙂
  Vroeger had ik een schoolbordje van de IKEA, daar heb ik me volgens mij heel erg mee vermaakt. Dit is een soort schoolbordje XXL. Super leuk! 🙂
  Mooie foto van je dansende meisje. Zo vrolijk.

 • Reply
  MultiVroon
  11 april, 2016 at 20:41

  Ja, leuk zeg!

  Doe ook eens een foto van de overkapping? Ziet er zo mooi licht uit!!

  • Reply
   MamaMaai
   12 april, 2016 at 07:51

   Zal er eentje op fb zetten, volg je me daar?

 • Reply
  Karen
  15 april, 2016 at 07:47

  Ik zag dit laatst ook al op Pinterest en ik wil dit dus ook echt straks in de tuin! Gelukkig hebben we genoeg ruimte. Ik vind het jammer dat krijtbord vaak zwart is, anders zou ik het ook in de kinderkamer willen, maar dat maakt de ruimte zo klein.

  • Reply
   MamaMaai
   15 april, 2016 at 08:11

   Bij de bouwmarkten hebben ze ook roze en groen en blauw, allemaal vrolijke kleurtjes. Misschien een idee?

 • Reply
  Grace meijer
  6 juni, 2020 at 15:51

  Haaiihaaii,

  Suuuuupergaaf!! Even een vraagje.. Stel dat je hem toch zou willen voorbehandelen ivm regen,wat zou je daarvoor moeten gebruiken dan?

  • Reply
   MamaMaai
   6 juni, 2020 at 18:38

   Oei, dat is een specifieke vraag, ik snap dat je hem stelt maar ik ben hier geen expert in en wil je niet het verkeerde aanpraten. Ik zou het zelf even vragen in de bouwmarkt. Wat ik zo snel even zag online is dat er best veel opties zijn. Succes!

  Leave a Reply