Gemaakt door mij

DIY lolly kaartje – kerstpost

chupa chup kaartje, bloem kaartje, kerstkaart kindIk vind het eigenlijk een rete slecht idee, de kinderen soepen deze tijd al zoveel. Maar Webkim plantte met haar kerst post een zaadje in mijn hoofd. En zoals dat gaat met zaadjes, woekerde dat als onkruid en ging niet meer weg. Ik moest er wat mee doen. Maar zoals ik wel vaker dingen doe, wil ik van alles maar laat dat liggen tot het aller aller laatste moment. Das jammer weer.

DIY kerstkaartje maken

Vanavond is het kerstdiner van de kleuters en ik vond het tof Fenne haar klasgenootjes op een kerstkaartje te trakteren. Stiekem hou ik van post. Ik vind het leuk om mensen met bijzondere gelegenheden een kaartje te sturen. Tegenwoordig is dat bijna een verassing. Met kerst heb ik gek genoeg de behoefte dan weer niet. Massaal een kaart naar al je vage kennissen en daar alleen je naam op zetten vind ik niet zo persoonlijk en papierverspilling. Ik weet niet wat jullie met al die kerstpost doen, hier verdwijnt het uiteindelijk toch in de papierbak.

Tijdsdruk en goede ideeën gaan meestal niet samen

Ik zie me zelf nog best zitten met mijn mama vroeger kaartjes freubelen. Daar werd nog al wat tijd in gestoken zeg, begon je al na de zomer vakantie mam?

kerst, kaart kind,

Chupachup lolly kaartje

Oke, die tijd had ik dus niet. Tijd om dat leuke rendier beest uit te printen had ik ook niet, bovendien geen bruin papier en nadoen is ook weer zowat. Een beetje nadoen dan. Tijdsdruk en goede ideeën gaan meestal niet samen, het zou dus een kerstster worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Lekker simpel. Toevallig (jazeker) vond ik in een la nog een blok glitter papier slingeren (action als ik het me goed herinner), knipte me het ongans aan sterren die ik overtrok van een strijkkralen sjabloon, knipte er ook nog een gat in, propte de lolly er tussen en niette het geheel aan elkaar. Laten we niet moeilijker doen dan nodig, iedereen weet dat het ding geen lang leven heeft, waarschijnlijk net niet de avond haalt en de kinderen met de lolly in hun snoet het lokaal verlaten. De ouders zullen er weinig van zien. Misschien, of niet, balen van mijn actie.

diy kerstkaart, uitnodiging kinderfeestjeMja. Het hele verhaal valt door het stokje een beetje anders uit. Lijkt meer op een bloemetje en heeft weinig kerstig in zich behalve de boodschap. Die boodschap die eigenlijk gewoon op het papier had gemoeten maar door de glitters viel ook dat plan in het water, wat het idee bloemetje nog wat meer sjung gaf. Welja.

Ach lieve mensen, het gaat allemaal om het gebaar nietwaar. Ik vind hem nog wel geinig en absoluut feeststemming waardig. Ik bedoel, misschien gebruik ik hem nog eens voor een verjaardag of wat.

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  love4pink
  16 december, 2015 at 09:00

  Ik vind m leuk! Lily is er vast blij mee vanavond ?

 • Reply
  Sasjkia
  16 december, 2015 at 11:56

  Een heel leuk idee. Dat wil Fenne vast uitdelen!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 december, 2015 at 12:01

  Ik moet dan altijd denk aan Johnny Depp in Sjakie in de chocoladefabriek: ‘Lollie’s zijn gaatjes op een stokje’….

 • Reply
  MultiVroon
  16 december, 2015 at 12:07

  Natuurlijk ziet het er leuk uit! En snap ik ke knutselzin wel hoor.

  Wel vind ik het serieus jammer dat er dan zo’n verschrikkelijke lolly aan vast zit voor die guppen 🙁 Volgend jaar toch nog even wat langer nadenken voor een gezondere oplossing? Of gewoon iets zonder iets lekkers knutselen? Toch ook al hartstikke leuk?

  • Reply
   MamaMaai
   16 december, 2015 at 12:26

   Ja dat bedoelde ik in de eerste zin. Ik ben het met je eens hoor. Maar aan de andere kant, ze krijgen weinig snoep hier en af en toe willen ook wij er graag eens een snoep feestje van maken.

 • Reply
  inspinration
  16 december, 2015 at 14:31

  Fijn idee, missschien voor mij voor volgend jaar, hier ook elk jaar weer op het laatste moment het idee van een kerstkaart voor medeleerlingen 😉

 • Reply
  Lobke
  17 december, 2015 at 14:01

  Leuk idee!

 • Leave a Reply