Gemaakt door mij

DIY make over blauwe kast

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer, Hij is eindelijk klaar, ik presenteer: make over blauwe kast voor in de nieuwe grote meidenkamer van Fenne. Ik ben zo blij met het resultaat. Hij is nog veel mooier geworden dan ik dacht en ik ben verliefd op de mooie azuurblauwe kleur.

In de zomervakantie kreeg ik Merijn eindelijk zover dat wij naar zolder verhuisden om plek te maken voor fatsoenlijke kinderkamers. Nadat de jongenskamer een flinke make over kreeg werd het tijd om de kamer van Fenne eindelijk eens onder handen te nemen. De bedoeling was om de bovenverdieping wat meer licht te geven. Voorheen sliepen wij in de kamer van Melle en Siem en waren de muren bedenkt met zwart en zwart/zilver behang. Echt wel heel mooi chique, ik was destijds heel blij met de keus maar ik raakte er op uitgekeken en vond het te donker.

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

De oude kamer van Fenne was altijd al een hele gezellige vrolijke maar ook haar achterwand was vrij donker. Wil je haar oude kamertje nog eens terug zien, dat kan hier. De nieuwe meiden kamer is inmiddels bijna klaar, ik werk nog aan een paar kleine details voor ik mooie foto maak en hem online plaats. Klein beetje geduld nog 😉

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

Ik vind alle super strakke, witte, pastel minimaal ingerichte Scandinavische stijl kinderkamers op Pinterest prachtig. Echt zo mooi alle pareltjes van afbeeldingen die over mijn scherm voorbij glijden en steeds weer twijfel ik of we daar niet voor moeten gaan. Rust in huis. Maar het is niet mij. En het is niet mijn kinderen. Het is wel Merijn maar hier en daar moeten consessies gedaan worden he 😉 Ik hou echt wel heel erg van vrolijk gekleurde meubeltjes.

Wit blijft bij ons over het algemeen niet zo lang wit en met alle hysterische troepjes die mijn kroost verzamelen blijft het ook niet strak en minimalistisch. Als ik volledig mijn eigen gang kon gaan was de kleur in huis bij ons echt niet zo bescheiden geweest.

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer, blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

Kringloopvondst

Maanden speurde ik alle kringloopwinkels in de buurt en online af naar de perfecte kast maar vond niks. Zo frustrerend als je wat in je hoofd hebt en het lukt je niet precies dat te vinden. Maar de kerst passeerde en blijkbaar moest half Nederland zijn oude meuk kwijt. En toen liepen wij zomaar tegen dit exemplaar van 45 euro aan. Sterker nog, als we deze niet hadden meegenomen was het nog wel gelukt daar wat te vinden, dingen kunnen raar lopen.

Ik moet Merijn altijd behoorlijk overtuigen. Het liefst maak ik alles in het hele huis zelf en haal ik alle meubels tweedehands alleen heeft hij vaak wat moeite in mijn hoofd te zien hoe een aftands oud kastje ook kan worden en dat snap ik best. Maar deze keer had hij geen aansporing nodig en zag hij direct wat voor leuke opties er aan deze oude kast zouden kunnen zitten.

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

Make over blauwe kast

Ik liet Fenne kiezen of het blauw of roze moest worden en zij besloot blauw omdat roze te babyachtig zou zijn en ik kon me daar helemaal in vinden. Thuis haalde ik alles wat los kon los en begon ik eerst eens met een sopje. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik drie gitzwarte emmers sopwater heb weggespoeld, ik ben er van overtuigd dat deze uit een keuken moet zijn gekomen. Iewks. Daarna kon ik er overheen met schuurpapier. Ik vind oude meuk pimpen eerlijk waar het leukste wat er is maar aan schuren heb ik echt een grondige hekel.

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

Ik nam dus de afgelopen dagen de hele keukentafel en kamer van Fenne in beslag met natte net geverfde onderdelen en gaf iedereen instructies om er vooral netjes af te blijven. Ik had maar een paar ‘kijk uit’s’ nodig voor de peuter. Helaas vergat ik een andere super zachte besnorde medebewoner goed te instrueren die natuurlijk in een onoplettende seconde wel eens even kwam bestuderen wat dat nou allemaal was voor zooi. Aan het spoor in huis kon ik precies zien waar onze poes Pip was geweest 🙂 Oeps

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer, blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

Binnenkant beplakken met plakfolie

De binnenkant van de kast was helemaal donker en van ruw hout en ik besloot deze ook te verven maar dan in een lichtere kleur grijsblauw. Het zelfde deed ik met alle laatjes en achter de deurtjes. De hele kast werd in twee laagjes geverfd voor ik hem weer helemaal in elkaar bouwde en op zijn plek zette. Bij –> Xenos <–  vond ik toffe gekleurde knoppen voor bijna niks, die perfect bij de kleur van haar kamer en kast pasten en ik bestelde zeil in een vrolijk printje en precies diezelfde azuurblauwe kleur, het heeft zo moeten zijn, voor om de planken en in de lades. Veel makkelijker schoonmaken dan ruw hout en het ziet er nog eens leuk uit. Deze –> Plakfolie Rosy Blauw

blauwe kast, diy kast make over, kast verven, kinderkamerstyling, kleur in huis, kast kinderkamer,

Hij is af en ik vind hem zo onwijs leuk geworden! Hier gaan we een hoop plezier van hebben en een hoop rotzooi in kwijt kunnen.

Hier vind je de rest van de opgeknapte grote meidenkamer:

Volg je me al op mijn facebookpagina of Pinterest?

diy make over blauwe kast, kinderkamerstyling, meiden kamer, kast pimpen, kast opknappen,

DIY make over blauwe kast, kinderkamer, tweedehands, kringloop

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Melanie
  7 januari, 2018 at 18:09

  Wat een geweldige kast. Ik zou dat zo in de keuken plaatsen. Ik heb een tijd terug een soortgelijke kast op de kop getikt. Ik moet het nog schilderen. Ik zie daar zo tegen op. Heb je wel eens van Annie Sloane verf gehoord? Hoef je niet te schuren. Daar wil ik de kast mee gaan verven. Scheelt weer.

  • Reply
   MamaMaai
   8 januari, 2018 at 09:22

   We hebben hier ook een witte kast in de keuken staan en stiekem wil ik die dus ook een kleur gaan geven maar daarvoor moet ik eerst heel hard zeuren bij Merijn denk ik. Maar goed, nog zat projecten hier hoor die gedaan moeten worden 🙂 Die verf kende ik niet, wel eens van gehoord, ga het opzoeken, thank!

 • Reply
  Judith Dijkstra
  7 januari, 2018 at 22:20

  De kast heeft een prachtige kleur gekregen. Handig om plastic op de planken te doen. Onze meiden hebben een oude grenen kast in hun kamer en die hebben we knalgeel geverfd, de kast staat tegen een aquablauwe muur. Roze vonden ze hier ook te baby achtig.

  • Reply
   MamaMaai
   8 januari, 2018 at 09:20

   Haha grappig he, ze worden zo snel groot. Haar kleding kast is inderdaad hartstikke geel 😉 Hele bonte maar vrolijke lichte kamer is het geworden!

 • Reply
  Saskia
  8 januari, 2018 at 01:00

  Super gedaan, heel mooi!

 • Leave a Reply