Gemaakt door mij

DIY: planten potje pimpen

DIY plantenpotjeOke, naast dat kleine meid op school straks slofjes gaat dragen, moet zij ook een plantje op tafel. Eentje die wat kan hebben. Veel of weinig water, veel of weinig zon. Die kleuters moeten natuurlijk eerst nog leren hoe ze een en ander moeten verzorgen. Dat plantje werd hier thuis zorgvuldig gestekt en staat al een tijdje wortel te schieten en nu was het tijd om hem met zijn pootjes in de grond te stoppen. In een leuk kleuter proef potje. En ik zou Maai niet zijn als dat niet zomaar een willekeurig potje ging worden. Direct popte er wat ideetjes op in mijn hoofd, ik moest en zou dit projectje zelf gaan maken. Dochter gaat straks op school of de blitz maken of mama staat per de eerste uren bekend als die mama die zo nodig alles moet knutselen. Alsof ze niks beters te doen heeft. We gaan het beleven.

Dochter loopt hier trouwens de hele dag rond alsof er niks aan de hand is. Ze weet het heus wel, kan ook niet anders want ik moet zo nodig elke vijf minuten het kind beetpakken, plat knuffelen en roepen ‘je gaat morgen gewoon naar schoooool, wat leeeuuukk’. Met bijbehorend theatraal geluid. Ahum. Het woord ‘spannend’ durf ik niet in mijn mond te nemen maar ik denk het er wel bij. Oh, ik vind het zo spannend. Loslaten is niet perse mijn ding. Het hare overigens wel. Ik zie het nu al gebeuren. Kind stelt zich voor aan de juf, voelt goed, stapt de klas binnen en heeft een vriendin. Dag mama, je kan wel gaan hoor. En mama janken. Maar ik dwaal af.

Maar eerlijk is eerlijk, het is een super simpel projectje geworden met een leuk resultaat. Al zeg ik het zelf. Nogmaals ahum. Ik ben er stiekem wel een beetje trots op. En nou ben ik groot fan van fotograferen en groot fan van freubelen, dat mag duidelijk zijn, maar de combinatie vind ik vreselijk. En omdat ik toch bezig was, ik kan echt niet meer stoppen mensen, (zou het dan toch zo zijn dat ik weer een beetje van mijn energie en mezelf aan het terug vinden ben?) besloot ik de uitleg niet te fotograferen maar te tekenen. En dat is ook weer zo Leeeeuuukk!!!! Vergeef me mijn tekenskills.

Wat heb je nodig

DIY plantenpotje pimpen, frisdrank fles recyclen
Dus, dit heb je allemaal nodig om je plantenpotje te pimpen. Duidelijk? Duidelijk! Die frisdrank fles moest ik trouwens nog even voor lobbyen. Dank buuf!

Van gerecyclede frisdrank fles naar plantenpotje pimpen:

DIY plantenpotje pimpen, frisdrank fles recyclen
Nog even in het kort:

♥ Teken op de gewenste hoogte op de fles twee oortjes. Verbind deze met elkaar met een cirkel om de fles. Ja zie, tekening is nu al duidelijker.
♥ Bovenkant van de fles afknippen. Kan je btw ook weer leuke dingen mee doen. Over stekjes zetten ofzo.
♥ Onderkant even uitboenen. Wel zo fris. En even controleren op scherpe randjes.
♥ Hele bakje wit verven. Ik besloot trouwens ter plekken om het niet met een kwast maar met de zachte kant van een schuursponsje te doen. Dan zie je geen kwast strepen en ik vond het deppen wel een apart effect geven.
♥ Even geduld. Laten drogen en nog een keer wit verven.
♥ Droog? Met een zwarte fineliner tekende ik er een hondje op.
♥ Omdat ik geen zin had de vlekken bruin te verven, kleurde ik ze in met stift. Verven was vast beter geweest. Geeft minder af.
♥ En dan plantje erin. Tadaaa!!!

DIY plantenpotje

Kind blij. Weer. En ik zou het natuurlijk super tof vinden om te zien als je er toevallig ook eentje maakt. Of een andere.

Appeltje eitje!

En mocht je dit leuk vinden, de vind je het misschien ook leuk om meer ideetjes op te doen op Pinterest.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Mama in de Dop
  20 augustus, 2014 at 20:17

  Wat gezellig zo’n plantje op tafel! Dat doen ze hier op school niet.

 • Reply
  Bee
  20 augustus, 2014 at 20:31

  Oooooh echt superleuk!!! Ik ben zelf niet van het verzinnen helaas, maar mag het vast wel nadoen!! Wat een creatieveling ben jij idd zeg. Schrijven, knutselen, mooie foto’s en nu ook nog erg leuk tekenen!! Leuk dat je idd je eigen energie weer terug ziet komen,. Fijn!!

  • Reply
   MamaMaai
   21 augustus, 2014 at 12:33

   Je mag het zeker na doen. Stuur je dan een fotootje 😀

 • Reply
  Fabienne
  20 augustus, 2014 at 20:37

  Jeetje…jij bent echt supermom!!!
  Geweldig gedaan. Zelfs het plan van aanpak tekenen hahaha goed hoor

 • Reply
  anoukî
  20 augustus, 2014 at 20:53

  Leuk! Ik maak zo altijd lampionnetjes. Lekker stevig aangezien ze die dingen zo fanatiek rondslingeren dat anderen heel snel stuk gaan. Beplakken met doorschijnend papier en pok erg leuk!

 • Reply
  Omagazijn
  20 augustus, 2014 at 21:30

  Ik ben onder de indruk!! Je dochter vast ook 🙂

 • Reply
  MamaJo
  21 augustus, 2014 at 08:59

  Meid wat ben je toch leuk creatief!!! Potje is superleuk geworden maar ik vind je getekende uitleg ook heel gaaf!!

  • Reply
   MamaMaai
   21 augustus, 2014 at 12:33

   Haha dank, pfffieuw

 • Reply
  Jessica
  21 augustus, 2014 at 20:49

  Wat leuk zeg, een plantje op tafel! En deze totaal niet creatieve moeder ziet hier toch wel wat mogelijkheden haha!

 • Leave a Reply