DZP Gemaakt door mij

DIY: plantenpot pimpen

plantenbak verven

Ik heb de laatste tijd een obsessie met mijn huis. Het kan en moet gezelliger. Sinds de kinderen haalde ik zoveel mogelijk weg wat in hun bereik zou staan want ik had geen zin de hele dag als politie agente op te treden en wilde ze zoveel mogelijk hun gang laten gaan. Lekker spelen en ontdekken. Maar dat ging wel direct gepaard met minder frutsels en planten in het zicht. Aangezien die kleine handjes alles omver trekken en het een groot feest bleken te vinden met aarde te spelen, deze door het hele huis te verspreiden of als ik me een seconde omdraaide überhaupt de arme zielen van hun pot te ontdoen.

We zijn een fase verder. Althans, even dan. De kleine draken weten inmiddels steeds beter waar ze wel en niet mogen aankomen (dat we binnen korte tijd weer van voren af aan beginnen negeer ik even). Ik ben veel thuis dus ik wil perse een leefbaar en gezellig huis. Ik had mijn zinnen dus gezet op een grote planten pot voor het raam. We hebben een heerlijke, enorme vensterbank voor een enorm raam aan de tuin op het zuiden waar de zon zo fijn binnen schuint elke ochtend. Zo eentje waar je rustig uitgebreid op kan zitten. Maar die was wel wat kaal. Planten pot dus.

Ik besloot hem zelf te pimpen en had het idee al helemaal in mijn hoofd alleen bleek de uitvoering wat lastiger dan ik in eerste instantie dacht. Gelukkig uiteindelijk toch ook best simpel. En deze keer maakte ik wel foto’s van hoe ik het deed, jeeej, zie je de vooruit gang? Alleen had ik uiteraard verf op mijn handen en maakte ik de foto’s met mijn telefoon, ik moet echt nog veel leren merk ik al, en besloot wederom mijn tekenkunsten te showen.

Benodigdheden DIY plantenpot pimpen:

benodigdheden plantenbak opknappen
Uhm, duidelijk wel toch? Nog even snel:
♥ Plak folie (FOEI, foutje in de tekening) met ruitjes (haalde ik dus bij de HEMA).
♥ Liniaal en pen vergaat ik te tekenen…
♥ Schaar
♥ Verf in gewenste kleuren (ik gebruikte acrylverf)
♥ Schuursponsje
♥ Saaie pot
♥ Zielig plantje wat wel verse aarde en grotere pot kan gebruiken
♥ Potgrond

En om het compleet te maken tekende ik ook even hoe ik het deed. I’m so sorry, mijn tekenkunsten worden er niet elke tekening beter op….

Werkwijze DIY planten pot pimpen:

werkwijze plantenbak opknappen
1. Knip een ruim stuk van de folie af.
2. Teken met een pen op de ruitjes volgens voorbeeld de kruizen om ‘perfecte’ driehoekjes te krijgen. Ik ging hier zelf een aantal keer de mist in. De kruizen moeten dus over twee vlakken hokjes lopen. Knip ze uit als je tevreden bent.
3. Plak ze in het gewenste patroon op de pot.
4. Dep met een schuurspons de verf over het patroon. Ik deed dat zelf willekeurig zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen.
5. Verwijder voorzichtig de folie driehoekjes als de verf bijna droog is.
6. Pot goed laten drogen, gaat vrij snel bij de verf die ik heb gebruikt, en vullen met potgrond en het zielige plantje. Vergeet geen water te geven. Die zal zich nu een stuk beter gaan voelen.

Oke, en wie liever naar mijn mislukte telefoon foto’s kijkt om het nog een beetje duidelijker te maken, zal ik die ook plaatsen.plantenbak verven
Tadaaaa!!!!!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  6 december, 2014 at 09:15

  Ziet er erg leuk uit!

 • Reply
  angelique
  6 december, 2014 at 09:53

  Wat een super leuk maar simpel idee

 • Reply
  Joyce
  6 december, 2014 at 10:18

  Leuk gedaan zeg! 😀 Ook leuk om als december cadeautje te geven

 • Reply
  Kathleen
  6 december, 2014 at 14:43

  Superleuk!

 • Leave a Reply