taarten

DIY regenboog kwarktaart, makkelijk en snel

die regenboog kwarktaart zelfmaken, verjaardagstaart jongen meisje

Hiep hiep hoera, Melle werd zeven jaar alweer. En daar hoort taart bij. Regenboog kwarktaart deze keer. Mensen wat een grote kinderen lopen er hier ineens al rond. Ik maakte ook al eens een melkvrije kwarktaart en als je iets echt lekkers wil dan zou ik daar even naar doorklikken. Maar deze regenboog kwarktaart is gewoon lekker en lekker makkelijk.

Nou maakte ik het me de afgelopen jaren bijzonder moeilijk door de uitdaging steeds groter te maken de vorige taart te overtreffen. En elke verjaardag weer kreeg ik tijden van te voren al de zenuwen of dat wel weer zou gaan lukken. Nu was er een mooi excuus. Namelijk een zwangere buik van 36 weken en koos ik voor makkelijk en snel.

Makkelijke kwarktaart voor kinderverjaardag

Ik noemde het al, verjaardagen organiseren terwijl je hoogzwanger bent vind ik niet echt de beste combi maar goed, je moet wat. Tenslotte kun je kinderverjaardagen niet zomaar overslaan natuurlijk. Melle heeft wat dat betreft een beetje pech, of geluk. Uiteindelijk blijkt alles toch best goed voor hem uit te vallen nu wij voor makkelijk kiezen.

diy regenboog kwarktaart zelfmaken, verjaardagstaart jongen meisje

Zo had hij al een fantastisch kinderfeestje in een schreeuwpaleis wat op andere momenten waarschijnlijk nooit in me was opgekomen. Hij en zijn vriendjes vonden het fantastisch. Sterker nog, ik vond het wel zo relaxed om alleen een bedrag over te schuiven en verder helemaal niks te hoeven organiseren dat ik knalhard van mijn geloof gevallen ben en misschien de volgende keer een verjaardag in een ballentent gewoon toejuich.

diy regenboog kwarktaart zelfmaken, verjaardagstaart jongen meisje

Ik wilde al langer stoppen met dat steeds maar weer mooiere taarten maken. Het is ook bijna niet meer mogelijk mezelf te overtreffen op deze eenhoorn regenboog taart of deze legotaart. Ik vind het echt wel heel leuk om te doen maar ik wilde van de verplichting en verwachting af. Het koste me te veel stress elke keer weer iets passends te bedenken in periodes waarin er toch al een hoop bedacht moet worden. Wie weet ontstaat er nog eens een keer wat maar niet meer elke keer.

Regenboog kwarktaart

Goed, een regenboog kwarktaart dus. Nou hadden we uiteraard ook gewoon een taart kunnen kopen of bestellen. Als je het over makkelijk en snel hebt. Maar Melle besloot dat hij ze zelf wilde maken. Nou prima joh, dat gaat lukken. En hoe tof is dat, als je zeven wordt en kunt zeggen dat je je eigen taart voor de familie hebt gemaakt. Viel dus bij deze ook hier makkelijk en snel in goede aarde.

diy regenboog kwarktaart zelfmaken, verjaardagstaart jongen meisje

De kwarktaarten komen gewoon uit een pakje. Gemaakt volgens de beschrijving op het pakje ook. Alleen de laatste stappen deden we wat anders. We verdeelden het kwarkmengsel in 3 kommetjes en mengde er een paar druppels voedingskleurstof doorheen. Melle heeft vervolgens de bakjes wat speels in de bakvorm gegooid. Een nachtje rusten in de koelkast en de volgende morgen beleggen met fruit.

Tadaa!!! Super simpel en snelle verjaardagstaart en hartstikke vrolijk en lekker. En zelfgemaakt door twee zevenjarige handjes.

diy regenboog kwarktaart zelfmaken, verjaardagstaart jongen meisje

Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Naomi
  2 mei, 2019 at 12:03

  Leuk! Daar mag hij terecht trots op zijn. En eh…ik geef toe, ik ben van het taarten halen. Makkelijker dan makkelijk. Maar ach, scheelt me een hoop stress.

 • Reply
  Lies Van Hoof
  2 april, 2022 at 15:52

  Welke zakjes gebruik je hiervoor? Waar vindt je die klaargemaakte melkvrije kwarktaart?

  • Reply
   MamaMaai
   8 april, 2022 at 12:25

   Hoi hoi, zakjes voor klaargemaakte kwarktaart weet ik niet. Dit artikel gaat over gewone kwarktaart waar ik regenboog taart van maak. De melkvrije kwarktaart verwijst naar een artikel waar ik de taart zelf gemaakt heb. Succes!

  Leave a Reply