diy tote bag, katoenen tasje, shopping bag, tasje naaien

DIY: Ultra hippe tote bag

diy tote bag, katoenen tasje, shopping bag, tasje naaien

Een wat? Een tote bag ja. Ik hoorde er al eens van maar moest even checken bij google wat de precieze betekenis was. En ha, gewoon een katoenen tasje dus. Meestal duurzaam stond er in de wiki betekenis bij. I like. Ik snap ook eigenlijk niet waarom bij elk product een nieuw plastic tasje aangeschaft wordt. 

Vrolijke katoenen tasjes maken

Anne en Ilse bedachten samen een creatieve blog hop te organiseren en ik mocht mee doen, super leuk, dank jullie wel daarvoor. Ik heb me suf zitten bedenken wat het moest gaan worden. Zat creatieve ideeën hier maar 1 van de voorwaarden was iets weg te geven. Op het aller aller laatste moment bedacht ik zulke katoenen tasjes te maken. Die al eeuwen op mijn lijstje stonden om de plastic tasjes uit ons huishouden te schrappen en bovendien een stuk gezelliger zijn dan die witte saaien of reclame zuilen. Mijn kleine bedrage om Boyan Slat te helpen. Ietsie pietsie dan, ik maak me geen illusies hoor.

DIY tote bag, katoenen tasje, zelf katoenen tasje naaien, crea hopDIY tote bag, crea hop, zelf katoenen tasje naaien, katoenen tasje

En toevallig zijn ze dus helemaal niet zo moeilijk en ultra hip. Ha, want ik ben natuurlijk het toonbeeld van ultra hip. Man bedenkt hier nogal eens de blogtitels. De meest catchy komen van zijn brein. Wat moet ik nou dan? Katoenen tasje, dat klinkt toch zo saai. Ultra hippe tote bag dan. Ultra hip? Ja, dan weet iedereen dat je dat sarcastisch bedoeld. Oké thank he 😉

diy tote bag, zelf katoenen tasje naaien, crea hop, katoenen tasjediy tote bag, katoenen tasje, zelf katoenen tasje naaien, crea hop

Een tote bag voor naaiende beginners

Tenminste, ik zie mezelf wat betreft naaien als een ultieme aanmodder beginner maar ik vind het resultaat erg leuk (en ultra hip 😉 ) dus ik ga delen hoe ik het heb gedaan. En mocht je denken, dat ga ik dus ff lekker niet doen he, zo’n simpel naaiproject, scroll dan even helemaal naar beneden.

Wat heb je nodig?

 • Een heleboel leuke restjes stof
 • Naaimachine (of enorm veel geduld als je ze met de hand in elkaar wil zetten)
 • Garen
 • 4 lapjes van 32 x 40 cm
 • 2 lapjes van 50 x 6 cm

note: voor 1 van de lapjes van 32 x 40 cm gebruikte ik twee stukjes stof die uiteindelijk de goede afmeting kregen samen. Dat kan natuurlijk ook met 3 of 4 of nog meer stofjes, leuk!

 1. Het samen gestelde lapje werd bij mij het voorpand. Leg dit op het achterpand met de goede kanten naar elkaar. Naai de onderkant aan elkaar.
 2. Doe het zelfde met de twee andere lapjes, deze worden de voering.
 3. Vouw de lange zijden van de lapjes van 50 x 6 cm beiden naar het midden en vervolgens in de lange dubbel en zet met spelden vast. Als het goed is heb je nu een een stuk stof van ongeveer 1,5 cm. Naai deze vast.
 4. Pak de 2 grote stukken stof en leg ze met de goede kant precies op elkaar. Zorg in ieder geval dat de midden naad goed samen valt, dat is het mooiste. Speld beide lange zijden van af.
 5. Pak een hengsel en leg deze in zijn geheel tussen de lappen en laat beide uiteinden ongeveer 1 cm naar buiten steken. Zorg dat ze op dezelfde afstand van de rand zitten en speld ze vast. Doe dit ook aan de andere kant.
 6. Als het goed is zie je nu een lange lap voor je met aan beide smalle kanten twee kleine stukjes hengsel wat uitsteekt. Als dit zo is, naai dan in zijn geheel rondom de rand dicht maar laat een stukje van ongeveer 5 cm open aan 1 van de smalle kanten.
 7. Keer via de opening je hele werk binnenste buiten.
 8. Vouw je werkje dubbel en naai de zijkanten van je tas aan elkaar.
 9. Tadaa! Als het goed is heb je nu je eigen gemaakte ultra hippe vrolijke tote bag in handen 🙂

diy tote bag, zelf katoenen tasje naaien, katoenen tasje, crea hop

Crea hop

Oke wacht, je zei iets over een crea hop? Tis dat?

Een hop is een soort kettingbrief, zo’n irritante van vroeger waar al je investeringen nooit werden beloond. Tenminste, ik ben nog nooit overladen met boeken, brieven, stikkers whatever. Maar dan dus leuk. Je hebt lekker van blog naar blog en als je de hele dag gehopt zou hebben kom je als het goed is weer bij mij terug. Ha, je mocht er zin in hebben.

In dit geval, de crea hop dus, vind je op in totaal 24 blogs een creatief project MET iets om te winnen. Nou moe, dus je komt allemaal leuke nieuwe blogs tegen, je doet bergen crea inspiratie op en je maakt kans op 24 winacties. Jep. Het zou zomaar kunnen dat je hier bent gekomen via Ilse (een andere Ilse) van Bladsteenschaar, dank je Ilse.

In mijn geval geef ik 2 van deze ultra hippe exemplaren weg. Wat je er voor moet doen? (Helemaal niks meer want deze winactie is gesloten, sorry)

 • Oke oke, mocht je mijn Facebookpagina nog een like willen geven zou ik dat wel erg tof vinden natuurlijk.

En nu hop je lekker door naar Marieke van Mariekeblogt.

diy tote bag, crea hop, winactie, zelf katoenen tasje naaien, katoenen tasje, makkelijk naai project, naaiproject beginners

DIY totebag, tas maken, patroon tas

Geplaatst

in

,

door

Reacties

37 reacties op “DIY: Ultra hippe tote bag”

 1. […] van de blog van ROELOVE, een moeder met power en grafisch talent, komt en hierna hop je door naar MAMA MAAI, een op en top DIY […]

 2. Jikke avatar
  Jikke

  Naaien is zo leuk! En idd een tas naaien is niet moeilijk. Ik vind dat je superleuke tassen hebt gemaakt. Ik kan maar moeilijk kiezen. Maar ik kies uiteindelijk voor nr 3 als ik win.

  1. MamaMaai avatar

   Ja echt he, er gaan er nog wel meer volgen denk ik 🙂

 3. janske avatar

  Wat zijn ze leuk zeg! Ik gebruik ze hier dagelijks, verschillende tote bags. Ideaal ook om eentje extra in je tas te stoppen ipv een plastic tas.

 4. Liselotte avatar

  Leuk hoor! Ga ik ook maken! Ultra hip tenslotte, echt wat voor mij ? Maar ik doe ook graag mee met je winactie! Nummer 1 en 3 alstublieft ? xx

  1. MamaMaai avatar

   1 en 3 gewoon ook meteen, hebberd 😉

 5. Bodil avatar
  Bodil

  Ontzettend leuk gemaakt! Nr. 1 is onze favoriet! Veel leuker dan de ‘zakbolletjes’ van bijv. de Zeeman (als zijn die uiteraard ook heel handig 🙂 )

  1. MamaMaai avatar

   Ah lief. Ja die heb ik ook hoor, maar ik vind het stiekem best vervelend dat ik dat een soort van reclame bord ben. En bovendien, ik hou wel van vrolijk 🙂

 6. Fleur | MizFlurry avatar

  Dit is ook precies een mooi project voor mij! Ik sla de winactie over, ik ga het zelf proberen, bedankt voor het patroon. Succes met de hop!

  1. MamaMaai avatar

   Leuk, ben benieuwd naar het resultaat 🙂

 7. Will avatar
  Will

  Wat een handige en fleurige tasjes en wat gemakkelijk te maken.
  Ga voor mijn dochter gelijk achter de naaimachine zitten en zo’n tasje maken.
  Voor mijzelf kies ik nummer: 1. Die vind ik de mooiste.
  Ik volg je op Bloglovin en waag graag een kansje
  En dan nu hopperdehop weer door naar Mariekeblogt.

 8. Marjolein avatar
  Marjolein

  Leuk idee, Afgelopen weekend vond ik nog vele restjes stof.. misschien toch eens crea bea worden.. Ik doe toch graag mee voor tas 1 al zijn ze alle 3 super tof,

 9. Doris avatar
  Doris

  Dan werp ik mijzelf ook in de strijd voor nummer 1 🙂

 10. ElsaR avatar

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor tas nr 1 ☻

 11. Anna avatar
  Anna

  Ik ga voor tas nr 1 🙂

 12. Marieke avatar

  Echt superleuk! Ik ga voor tas 3 <3

 13. Tanja avatar

  Leuke tassen heb je gemaakt. Ik heb nog genoeg restjes liggen dus ga gebruik maken van je patroon.Succes met de winactie ik hop weer verder.

 14. Annemieke avatar
  Annemieke

  Wat een super gave tasjes! Ik doe graag mee voor nr 1.
  Leuke blog heb je, ik ga later eens op mn gemak hier lezen!:)

  1. MamaMaai avatar

   Dank je wel, wat lief!

 15. Jo's Daughter avatar

  Nummer 1 vind ik het leuks, dus daar doe ik graag voor mee!!

 16. marjonS avatar

  Wat een vrolijke tassen. Ik doe graag mee voor tas 2.
  En ik ga eens proberen en zelf eentje te maken, bedankt voor de uitleg.

 17. Maaike avatar
  Maaike

  Leeeeeeuk! Ik doe graag mee voor tas 2!

 18. Jan avatar
  Jan

  Ik ga voor nummertje 2

 19. Mirjam avatar

  Heel gaaf! Ik doe graag mee voor nummer 1 🙂

 20. W avatar
  W

  Echt leuk die tasjes! Ik zou graag nr. 1 willen.

 21. Celina avatar
  Celina

  Ultra hip, dat wil ik ook wel zijn! Ik doe dus graag mee voor tas nummer 2 🙂

 22. Goele H avatar
  Goele H

  Ik zou heel graag nummer 1 winnen, ik ben gek op bolletjes.

 23. Evi Huys avatar
  Evi Huys

  Nummer 1 springt er voor mij echt uit, ik word er instant vrolijk van! Ik doe dus graag mee voor nummer één.

 24. Ilse van Kreanimo avatar

  Super mooi gemaakt! Misschien moet ik dit ook maar eens proberen… (ik kan er nog niets van!!!)

 25. Jacqueline avatar

  Wat een super leuk idee !

 26. Tamara avatar
  Tamara

  Zelf heb ik geen naaimachine, dus ik doe graag mee voor tas nummer 1

 27. Liesbeth avatar
  Liesbeth

  Leuk!!! Ik doe mee voor 1!

 28. Anneliese de Waal avatar
  Anneliese de Waal

  Ik vind nummer 3 erg mooi, erg mooi kleuren.
  Ik doe graag mee !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 29. Marian B avatar
  Marian B

  Mooi zijn ze! Lijkt me erg handig, vergeet regelmatig dat ik een tas moet meenemen als ik ga winkelen en eigenlijk heb ik ook geen goed exemplaar. Hopelijk binnenkort wel en dan graag tas nr. 1!

 30. Ine avatar
  Ine

  Hatsikidee, tasje nummer twee, daar kunnen wij wel wat mee.

 31. Femke Dekker avatar
  Femke Dekker

  Leuk om zelf te maken, maar ik heb alle tijd nu nodig voor de verbouwing van ons nieuwe huis en straks ook nog de verhuizing … ik doe dus graag mee voor tas 1!

 32. roelina avatar

  Knap gedaan, leuk die tassen. Ik doe niet mee met de actie, kom om in de tassen en(ben waarschijnlijk ook veel te laat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *