porselein stiften, theemok versieren, voorjaar in een kopje

DIY Voorjaar in een kopje

porselein stiften, theemok versieren, voorjaar in een kopjeTjonge, ik moest even slikken bij het aantal cadeautjes dat er deze week moest komen. Deze week is het onder andere juffendag op school, alle juffen (en meesters maar die worden gewoon een beetje achter gesteld denk ik) zijn natuurlijk, hoe kan het ook anders, op de zelfde dag jarig bij de kleuters. En ook al wordt er door een lieve ouder uit de groep al gezorgd voor een gezamenlijk cadeau, ik vind het toch altijd wel leuk om samen met Fenne een kleinigheidje voor haar te maken. Het werd een theemok versieren.

Bedankje voor de juf

We zijn namelijk super tevreden en ze heeft het zo naar haar zin dat af en toe een bedankje wel op zijn plaats is. Ik bedoel, ga er maar aan staan, 32 kleuters. En in haar geval nog een minimensje in de maak. Ik zou het haar graag na doen maar heb geen idee hoe ik dat er vanaf zou brengen. Ik heb mijn handen al vol aan mijn drietal, heel heel veel respect dus voor al die juffen.

porseleinstiften, thee mok tekenen

Vorig jaar bedankten we haar juffen al met een theemok. Niet origineel kwam ik later achter. Ga maar eens voor het eerst zo’n juffendag meemaken en je ziet hordes ouders met mokken, shampoo, bloemetjes en chocolade lopen. Maar die juffen van Fenne zijn zo’n enorme theeleuten dat me dat niks uitmaakt. Je tekent ze uit met een hete dampende beker in hun handen s ochtends bij het binnen halen van hun kroost en een gepersonaliseerde zat er vast nog niet tussen. Het voordeel van wisselen van klas is dat ik niet hoef na te denken voor iets nieuws. Bovendien is de juf van Fenne pas net begonnen aan haar carrière dus zal ze nog niet 800 mokken verzameld hebben. Hoop ik 😉

En anders is dit misschien een leuk idee:

Voorjaar in een kopje

Het werd taken verdelen, aangezien we hard aan het werk moesten en de planning wat liet afweten moesten we in rap tempo wat mokken verwerken. Zij met Melle aan de slag voor oma, ik voor de juf.

Omdat iedereen snakt naar het voorjaar doe ik het toch ietsje anders. Voorjaarsbolletje erin maakt het meteen heel gezellig, vind je niet?

porseleinstiften, theemok versieren, voorjaar in theemok

Theemok versieren met porseleinstiften

Het is echt zo simpel als wat. Schaf porselein stiften aan en volg de aanwijzingen op de achterkant van het pakje.

Nah. Oké, maak een mooi ontwerp en zet het vervolgens volgens de aanwijzingen in de oven. In mijn geval, half uurtje op 160 graden. Valt mee toch? Een kind kan de was doen. En dat is echt zo, ik gebruikte dit idee al eens voor het kinderfeestje van Fenne. Elk kindje maakte haar eigen thee beker en kreeg die mee naar huis. Dik succes. Bovendien gingen ze zelfs al regelmatig in de vaatwasser en staan hun tekeningen er nog steeds op te shinen. Beter is afwassen met de hand natuurlijk, maar lukt dat een keertje perongeluk niet, is dat niet direct een groot probleem.

Ducht mocht je nog een vrolijk, snel klaar cadeautje voor de juf, voor oma, voor moederdag, voor je beste vriendin of een kinderfeestje idee willen? Neem deze, neem deze 😉

bloembol in theemok, porseleinstiften, theemok versieren

Ik gebruik zelf graag deze, die hebben inmiddels al heel wat mokken van een kleurtje voorzien en zijn door kinderhandjes gebruikt en doen het nog steeds.

Vind je het leuk Mamamaai te volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. En ik ben te vinden op  Pinterest?

ps. in deze post zijn affiliatielinkjes gebruikt, deze verwijzen je naar een webshop. Bestel je daar wat via deze linkjes, ontvang ik daarvoor een mini vergoeding. Daarvoor betaal jij uiteraard niks extra’s. Dank je wel voor de support 🙂


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

9 reacties op “DIY Voorjaar in een kopje”

 1. Dina avatar

  Woeeei wat staat dit gezellig!

  1. MamaMaai avatar

   Ja super leuk he, ik wil ze eigenlijk ook gewoon voor mezelf maken, voor het keukenraam ofzo 🙂

 2. inspinration avatar

  Wat een super gaaf idee!

 3. Nicole avatar

  Super tof idee! Waar heb je die porseleinen stiften vandaan?

  1. MamaMaai avatar

   He Nicole, je kan ze krijgen bij de boekenwinkels of via bol.com 😉

 4. Vlijtig Liesje avatar

  Leuk idee dit! Ik had nog een verjaardagscadeautje nodig, en nu weet ik wat ik ga geven : )

 5. Karin avatar
  Karin

  Ze zijn mooi! Ik ga ook maar eens een setje porseleinstiften scoren! Kan dit met alle soorten mokken?

  1. MamaMaai avatar

   Nou je moet ze wel kunnen bakken in de oven…

   1. Karin avatar
    Karin

    Maar dat weet je dan dus pas als het misschien al te laat is? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *