DIY kinderen Gemaakt door mij

DIY; Windchime

Windchime DIY windhangerIk doe hard mijn best tegenwoordig het gevoel van alles wat nog moet te onderdrukken en ‘echte’ tijd voor mijn kindjes vrij te maken. Een leerpuntje voor mij want uiteindelijk is er echt niks fijners dan helemaal op gaan in samenwerken met de kleuters aan een klein projectje en daar ook daadwerkelijk van te genieten. Dat zijn uiteindelijk de dingen die er toe doen nietwaar? Jammer dan dat het huis niet helemaal toonbaar is zoals ik het graag zou zien maar dat zal niet zijn wat ze later zullen herinneren. Wat dat betreft valt er zo veel van ze te leren.

Ik hou er van wat te bedenken en dan die koppies geconcentreerd aan het werk te zien gaan, eigenlijk nog geen idee wat het moet gaan worden. Hoe trots ze dan zijn met het eindresultaat en terecht.

We maakten een windchime deze keer. Een hanger voor in de tuin.

windchime DIY windhanger tuin DIY windchime windhanger tuin maken

Wat heb je nodig om een windchime te maken?

 • schoon groenteblikje zonder etiket
 • stevige lijm, wij gebruikten modpodge
 • mooi papier
 • sisaltouw en wol oid
 • (verschillende) kralen
 • schaar

Hoe maak je een windchime?

 1. Knip papier op maat zodat het precies om het blikje past en lijm goed vast. Tip: doe er een elastiek omheen zodat het papier even goed op zijn plek blijft zitten tot de lijm goed droog is.
 2. Rijg kralen aan stukken wol/touw van uiteindelijk ongeveer 25 cm en laat nog wat ruimte over om het touw uiteindelijk aan het blikje vast te maken. Wij kozen ervoor de touwtjes niet helemaal vol te hangen maar af en toe een kraal aan het touw vast te knopen zodat er ruimtes ontstonden. Wij gebruikten 5 volgeregen touwtjes per blikje. Leg in de bovenkant van elk volgeregen koord een lus.
 3. Knip 3 stukken sisal touw van ongeveer 25cm en leg er onderin een knoop in. Zet het blikje met de dichte kant naar boven.
 4. Draai een stuk sisal touw drie keer rond de bovenkant van het blikje en zorg dat je de net geknipte stukken er onder vast zet (blijven hangen achter het knoopje) en knoop strak dicht. Van de drie touwen maak je vervolgens een lus zodat je hem kan ophangen.
 5. Smeer wat lijm op alle zwakke plekken, de knopen.
 6. Knip nogmaals een flink stuk sisal af (voldoende om 3 slagen rond het blik te maken). Rijg het touw door de lussen van je kralen koordjes en wikkel deze aan de onderkant van je blikje, precies zoals je dat ook bij de bovenkant deed. Knoop strak vast en smeer de zwakke punten weer in met lijm.
 7. Tadaa, klaar is je windchime 🙂

Ook leuk:

Wij hebben er inmiddels al drie en zowel voor als achter een overdekt stuk tuin waar ze mooi gaan shinen. Zo vrolijk, helemaal als ze dicht bij elkaar hangen. Als je geen overdekt stuk tuin hebt, is het een idee het papier en de bovenkant van het blikje te lakken tegen het weer.

Meer leuke ideetjes om met de kinderen te maken en mijn eigen kinderknutsel ideetjes verzamel ik op mijn pinterest bord crafts tot kids of volg me op mijn facebookpagina  🙂

DIY windchime maken windhanger tuin

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nathalie
  8 juli, 2016 at 06:40

  Oh superleuk om samen met je kids te doen!

 • Reply
  Kleine Prinses
  8 juli, 2016 at 12:08

  zo leuk én mooi!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 juli, 2016 at 14:36

  Wauw, ik ben dol op windklokjes, en deze zijn zo mooi fleurig!

 • Leave a Reply