De kinderen

Doen jullie al just dance?

just danceWie mij gaat vertellen dat tv kijken niet goed is voor kinderen, moet eens een dagje hier bij ons thuis komen mee draaien. Ik zou af en toe willen dat ze stoïcijns voor de tv hingen wat langer dan een half uurtje. Gewoon, even wat rust aan mijn kop. Nee, geintje duhh.

Nog niet zo heel lang geleden merkte ik op dat de dans-moves van Fenne ineens met sprongen vooruit gingen. Hoe kan dat toch? Een paar jaar ben ik bang geweest dat ze de soepelheid van haar moeder had, wat opzicht goed is als ze anders de soepelheid en het ritme gevoel van papa had moeten krijgen. Hij doet het liever niet maar komt er soms gewoon niet onderuit en…. nee, papa heeft hele goede andere kwaliteiten.

Just dance op you tube

Dochter daarentegen kan ineens best aardig dansen. Blijkt? Ze doet aan just dance op school in de pauze. Een hele goede zaak.

Als er niemand thuis is, wil het nog wel eens gebeuren dat ik hier alle gordijnen sluit, de muziek op volume idioot zet en me laat gaan

Weet je niet wat just dance is? Officieel een spelletje op de Wii maar wij hebben geen Wii en we gaan dochter ook niet wijzer maken dan ze is. Wij ‘spelen’ dat dus gewoon vanaf youtube op de tv. En met wij bedoel ik inderdaad ook mezelf, want ik ben tegenwoordig addicted. Als er niemand thuis is, wil het nog wel eens gebeuren dat ik hier alle gordijnen sluit, de muziek op volume idioot zet en me laat gaan. Zo lekker hoe je dat als tiener ook deed, weet je nog? Dus kom maar op, daag me uit.

Discolicht

Om het nog wat toffer te maken… Man zit natuurlijk te azen op technische snufjes en vond zo’n disco licht wel een idee en kon zich zelf niet bedwingen er direct eentje huize Maai en co in te klikken. Ja, leuk. Nee, echt. Behalve dan dat ik ’s ochtends al dreigend epileptische aanvallen krijg omdat mijn kinderen het net zo gaaf vinden als man. Dat was te verwachten.

Goed, gewoon van het scherm na dansen dus. Niet ingewikkeld zou je denken. Als je al die kleuters hier thuis zou zien, ga je dat inderdaad denken maar probeer het eens. De grap is, dochter denkt serieus dat ze steeds allemaal sterren verdient en dat zij de winnaar is. Lekker zo laten dacht ik dus.

Zo wordt tv kijken ook gewoon een flinke workout 🙂

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Josan
  13 januari, 2016 at 07:20

  Wij hebben het spelletje. Mijn dochters zijn zo bloedfanatiek en mijn conditie is slecht dat ze mij er regelmatig uit dansen. Zo vernederend om te verliezen van mijn Kids.

 • Reply
  Marijke
  13 januari, 2016 at 09:18

  Ja A pakte de liedjes er ook bij op YouTube toevallig. Was een goede aanleiding om ze ook weer eens op de Wii erbij te pakken.

 • Reply
  liselotte
  13 januari, 2016 at 20:29

  Hahaha wat een goed idee omdat zo te doen! Lily is er ook gek op op school! We hebben we Dora dance voor op de kinect, iets soort gelijks, maar Dora is natuurlijk alles behalve Hot als je al bijna zes bent…

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 januari, 2016 at 11:32

  Geweldig! Ik vind het altijd fijn als schermen eens positief in het nieuws komen : )

 • Reply
  Fleur
  20 januari, 2016 at 00:26

  Haha leuk om te lezen. Ik kan me voorstellen dat ze zo’n discolamp supergaaf vinden. Ik doe ook wel eens een dansje van YouTube na, goede en leuke workout toch 😉

 • Leave a Reply