Winactie/ product review

Een drol op je kop; Het poepspel

het poepspel, identity gamesGeloof me of niet, de kleine Siem moet inmiddels ook al lachen als er lucht uit zijn poeperd schiet. Hij doet het er om. Hij doet eerst flink zijn best, perst, laat een wind en kijkt mij met een brede grijns aan. Ik moet toegeven, we hebben het er zelf naar gemaakt. Elke keer als een van de kinderen of papa, mama doet dat niet, boven of onder lucht lieten schieten, werd er hard gelachen en iedereen beschuldigd. Wie was dat? Alle vingers naar mama.

Het Poepspel

Dus. Geen verassing dat ze het poepspel wel konden waarderen toen het werd toegestuurd met de vraag of ze het wilden testen. Heel eerlijk? Ik ben niet echt een spelletjes moeder. Wil het dolgraag zijn hoor, het staat altijd zo knus en gezellig. Drankje, chippies, lachen gieren brullen, lekker huiselijk. Maar gek genoeg loopt dat bij ons meestal anders. Met twee kleuters in huis waarvan er zeker eentje heel heel heel erg slecht tegen het (hij/zij whatever ;)) verlies kan, verloopt een en ander hier minder gezellig.

Anyway, bij het uitpakken en bekijken van de doos werden de eerste drollen direct gepikt en ging de jongste kleuter ervandoor met het scheetkussen. Wat betreft kleuter humor kan je dit met een gerust hart binnen halen, daarvoor hoeft een spel niet eens gespeeld te worden.

het poepspel, identity games

Humor gegarandeerd

Omdat mijn kinders nog een beetje handigheid in spelletjes spelen moeten krijgen, pasten we de regels een beetje aan. Zo krijgt bij ons niet de verliezer maar de winnaar de drol op zijn kop. Uiteraard. En spelen we de kaarten open. Gaaaap, we kunnen er binnenkort wat meer spanning en snelheid in gooien zoals eigenlijk de bedoeling is. Binnenkort snappen ze hoe precies de volgorde is en hoef ik niet eerst uitgebreid hints te geven dat de laatste kaarten bijna op zijn en er misschien wel een kans op winnen in zit als je heel snel op het scheetkussen drukt. Maar op deze manier vinden ze het al erg leuk.

En ik moet toegeven, de het met de tranen wel mee valt omdat ik gewoon stiekem elke keer de ander een wat duidelijkere hint geef en er in totaal 5 drollen te verdienen zijn. Maar goed, ik blijk het dus echt leuk te vinden. Het duurt niet al te lang, check. Is niet moeilijk, check. Humor gegarandeerd, check. Want wie wil er nou geen drol leggen en de billen van de ander afvegen? Iedereen toch?

Wie weet word ik toch nog een keer een spelletjes mens.

Ook leuk: Magformers

Note, ik doe inmiddels echt wel mijn best ze op te voeden tot fatsoenlijke kleine mensjes maar op sommige vlakken kunnen we nog wat schaven.

Wat is jullie favo spelletje voor het gezin?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Saskia
  14 mei, 2016 at 13:27

  Haha dit klinkt echt als een heel tof spel!

 • Reply
  Karen
  14 mei, 2016 at 15:43

  Alleen al om de foto’s die jij gemaakt hebt met de drollen, zou ik het poepspel willen kopen 🙂

 • Reply
  Sheila
  14 mei, 2016 at 18:05

  Ik zag de doos in de winkel en ik moet eerlijk zeggen dat het spel me niet aanspreekt. Call me old fashion, maar een drol op mijn hoofd gaat me toch iets te ver 🙂

  Ik ben wel gek op spelletjes! Zoonlief is nog te jong om echt spelletjes mee te spelen, maar ik vond het betoverende doolhof altijd leuk met mijn nichtje en neefje. En zo zijn er nog meer.

  • Reply
   MamaMaai
   14 mei, 2016 at 19:01

   Haha dat snap ik wel hoor 🙂 Betoverende doolhof ja, was ook leuk. Heel veel gedaan, ga eens vragen of mijn moeder hem nog heeft.

  Leave a Reply