DIY kinderen

Dromenvanger maken

dromenvanger knutselen met kleuters

Een dromenvanger maken is hartstikke leuk om te doen. Echt een projectje wat ze vanaf de kleuter leeftijd prima zelf kunnen en hoe dan ook een tof resultaat geeft waar ze apetrots op kunnen zijn. Mooi toch?

Werkt een dromenvanger echt?

Mam, werkt een dromenvanger dan wel echt? Al weken vroeg hij ernaar want er zaten zoveel vervelende gedachtes in zijn koppie. Hij kwam er zelf mee en ik vond het een mooie oplossing. Het werkt als jij daar in geloofd kleine man. Zo werkt het met heel veel dingen. Als je geloofd dat iets voor je werkt, dan gaat het dat ook doen.

Zo nu en dan loop ik binnen bij ons de hobbywinkel. Door alle omstandigheden was ik er al maanden niet meer geweest. In een flits zag ik de mentale ringen in elke maat hangen en nam ze mee. Voor alle drie 1. Binnenkort ga ik er nog een paar halen, in verschillende maten ook, ik denk dat ik er zelf ook een aantal ga maken.

Dat is ook meteen het leuk eraan. Je kunt ze heel ingewikkeld knopen in de prachtigste vormen, je kunt ook gewoon je touw spannen heen en weer en versieren met slingers. Doe wat bij je past of wat past bij de leeftijd.

dromenvanger maken met kinderen

We maakte ze al vaker. We hebben ook wel eens een hele berg takjes gescharreld en daar een cirkel van geknoopt. Die waren ook echt heel tof gelukt trouwens. Of je kunt een gebaksbordje het midden uit knippen en aan de rand gaatjes prikken. Zo veel mogelijkheden.

Hoe maak je een dromenvanger?

Wat wij deden deze keer:

Je hebt nodig?

  • wol in verschillende diktes en kleurtjes naar wens
  • ringen –> dit zijn mooie ringen voor dromenvangers bijvoorbeeld
  • lintjes
  • evt. bedeltjes, kraaltjes, veertjes
  • schaar

1.We knoopten dubbele wol draad in gewenste kleuren om de ring heen. Zie afbeelding 1.

2. Daarna liet ik de kinderen met een draad wol naar kleur, het liefst een dikke draad anders duurt het echt te lang voor ze, de hele ring omwikkelen.

3. Nieuwe dubbele draad pakken, lang genoeg. Vast knopen ergens en vervolgens liet ik ze kris kras heen en weer een spinnen web maken. Leuke optie is om wat kralen aan het draad te maken zodat je wat “knoopjes” en versiering in je spinnen web hebt. Je kunt ook later bedeltjes of veertjes eraan vast knopen.

4. Als ze hier mee klaar zijn, is het leuk om verschillende linten onderaan te hangen. Die kun je versieren met kralen, knopen, bedels of veren die je buiten vindt. Melle koos ervoor dat het zonder linten goed genoeg was. Ze zaten eraan maar hij haalde ze er toch weer af.

Fenne en Siem hebben er voor gekozen buiten veren te zoeken en die er later aan te hangen. Kan allemaal, wie zegt dat het in 1 keer af moet? Je kunt ze zo bont of basic maken als je zelf mooi vindt.

Ze hangen inmiddels boven hun bedjes. Staat ook direct heel leuk in de kamertjes vind ik. En ze zijn er trots op. Ik zal ze vanmiddag eens vragen of ze ook werken 🙂 Ga je ook een dromenvanger maken? Super leuk om het resultaat te zien.

DIY dromenvanger

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply