Gelezen Winactie/ product review

Ik ben fan, toch wel; e-reader Kobo Clara HD

Kobo Clara HD, e-reader, review,Weet je Maai, anders schaf jij voor je verjaardag van ons (mijn ouders) de nieuwe Kobo e-reader aan. Ik heb zo ontzettend lang getwijfeld of een e-reader iets voor mij zou zijn en ik dacht dus hele lang tijd van niet. Ik denk dat ik een echt ‘echte boeken’ type ben. Maar met de intentie minder rotzooi in mijn huis te verzamelen en minder geld uit te geven, ging ik toch overstag. Welkom Kobo Clara HD.

Leesliefde

Het is niet meer bij te houden hoe vaak ik me al voor nam meer te gaan lezen. Ik ben altijd gek op lezen geweest, behalve in die periode dat ik op school verplichte literatuur moest gaan lezen. Ik hoor dat vaker, zonde toch? Toen zakte mijn liefde voor lezen tot onder het vriespunt en koste het jaren voor ik weer back in leesbusiness was.

Ik weet heel goed dat lezen naast sporten de enige manier is voor mij is om mijn hoofd op on hold te zetten. Zelfs lange tijd de enige manier waarop ik fatsoenlijk in slaap kon vallen. Maar toch heb ik periodes dat ik niet aan lezen toe kom. Ofwel mezelf het niet gun rustig te gaan zitten met een boek en in de slaapkamer hebben wij na honderd jaar nog steeds geen bedlampjes en lezen met een zaklamp op mijn hoofd is niet echt mijn ding. Of gewoon veel te graag die serie op Netflix verder kijk, Netflix is zo’n enorme vijand van mijn leestijd. Herkenbaar?

Boekenmeisje vs e-reader type

Maar nu heb ik een Kobo in huis en ben ik helemaal om. Ik ben blijkbaar naast een echt echte boeken meisje ook een echt e-reader type. Ik denk zelfs al dat ik voor mezelf een mooie schifting heb gemaakt. Nadat ik ala Marie Kondo mijn hele boekenkast uitruimde, weet ik ongeveer wat voor mij boeken zijn die ik graag life in mijn handen houd en later nog eens terug inkijk. Dat zijn geen thrillers of romans, een enkele die een zeer diepe indruk achterliet, die ik niet kon weg doen.

De boeken die ik bewaar zijn dus het type boeken die ik denk ik graag papier lees zodat ik ze kan bewaren. Maar goed, het een sluit het ander niet uit natuurlijk. Ik heb nog altijd een enorme sliert papieren boeken staan die ik ook nog heel graag wil lezen.

Kobo Clara HD, e-reader, review Kobo e-readerKobo Clara HD

Ik heb totaal geen andere ervaring met e-readers maar ben enorm verkocht aan deze Kobo. Ik koos een redelijk klein exemplaar maar niet te klein zodat het nog prettig leesbaar is. Sinds ik hem in bezit heb lees ik graag in bed. Er zit een lichtje op wat je in sterkte kan aanpassen en zelf reageert op donkerder worden zodat je geen signalen aan je hersenen afgeeft die je weer wakker maken. Inclusief bedtijd instelling waarmee hij de lichtsterkte aanpast. Heel fijn voor je ogen. Ik zelf hou nogal van redelijk donkere schermen, ook mijn telefoon staat altijd zo donker mogelijk.

Bovendien kun je het lettertype helemaal aanpassen naar type en grootte wat je zelf prettig vindt. De batterij gaat echt enorm lang mee, ik heb nu 3 boeken volledig gelezen en hij is nog steeds niet leeg. Groot pluspunt denk ik. Vind ik.

Bovendien is hij precies het formaat wat in mijn tas past en neem ik hem tegenwoordig overal mee naar toe. Zo wordt het wachten bij de sportclubjes en afspraken van de kinderen ineens ‘me tijd’ en ik vind het heerlijk.

Dit is de –> Kobo Clara HD <– waar ik zo enthousiast over ben 🙂

Ebooks zijn niet goedkoop

Super simpel in gebruik, zonder handleiding spreekt het allemaal wel voor zich.

Nou schrok ik toch wel van de prijs van al die toffe ebooks. Maar, of het helemaal de bedoeling is, ik denk het niet, ook hierbij kun je boeken met elkaar uitwisselen. Net zoals ik met mijn eigen papieren exemplaren doe, kun je deze ook gewoon aan elkaar uitlenen en dat scheelt nou weer wel een hoop in prijs. Voorlopig heb ik in ieder geval een bibliotheek vol om uit te kiezen, thanx lieve mede leesmama’s.

Ik ben zo goed als om. Lees nog met heel veel plezier een gewoon echt boek maar ben ook helemaal verslaafd aan het lezen op mijn Kobo. Sterker nog, sinds de Kobo in huis is, lees ik veel en veel meer. Dat kan natuurlijk nieuwigheid zijn maar ik denk ook echt gewoon veel meer gemak, we gaan het zien. Ik hou jullie op de hoogte.

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of via instagram. Of schrijf je in op mijn nieuwsbrief. Leuk!

* In deze post zijn affiliate links verwerkt. Als je iets via deze link besteld, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Jij betaald dan uiteraard niks extra’s. In ieder geval heel erg bedankt!

Kobo Clara HD, e-reader, review Kobo

review ereader Kobo clara hd

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply