Maai eet

Echt lekker; Zoete aardappel soep

recept zoete aardappel soep

Ik heb echt weer een super lekker receptje voor jullie, zoete aardappel soep. Ik had nog een zak zoete aardappelen staan. Liefst maak ik daar frietjes van maar a. ik ben de enige in huis die dat lekker vind, echt heel raar, en b. dat is nogal een tijdrovend klusje, voor ze echt als frietjes door kunnen ben ik minstens een uur wachten op de oven verder en dat vind ik voor een één mans portie iets overdreven. Achterop de zak staat een soep recept. Niet helemaal mijn smaak denk ik, ik heb slechte ervaring met sinaasappel in soep, maar het idee soep sprak me uiteraard aan. Zo gezegd, zo gedaan.

Zoete aardappel soep

Echt een lente soepje, moet je die vrolijke kleur zien. Alleen daar al word je instant vrolijk van toch?

Ik gebruikte:

♥ Bijna een hele zak zoete aardappel (1kg) geschild en in kleine blokjes
♥ Een klein uitje
♥ Een flinke teen knoflook
♥ Een hand vol wortelen geschild en in kleine blokjes
♥ 1l Groente bouillon
♥ Een bakje roomkaas (Philadelphia light gebruikte ik deze keer)
♥ 1 tl kaneelkruiden

Hoe maak je deze soep

Nah ja, en zoals ik dat doe met soep, eerst knoflook en ui in olie fruiten. De rest van de groente erdoor roeren, bouillon erbij en laten koken tot alles zacht genoeg is. Pureren en de roomkaas erdoor roeren. Super simpel dus eigenlijk en best snel klaar.

Man merkte op dat deze zoete aardappel soep de lekkerste soep tot nu toe was. Dat wil wat zeggen als man dat zegt. En allebei de kindjes hebben hun hele bakje met smaak zitten wegslurpen. Dat is een van de heerlijke dingen aan het warmere weer. Lekker ‘luchtig’ eten. I love it! Maar alleen met deze soep ga je de avond niet doorkomen, er zou nog wat bij mogen. Zie het als een voor of bijgerecht. Het blijft wel soep natuurlijk 😉

En heb je deze al eens geprobeerd:

Zijn jullie ook zo gek op soep? En welke soep zou ik echt echt echt eens moeten proberen? Laat je me weten als je hem ook hebt gemaakt en wat je er van vond?

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of instagram en ik ben ook actief op pinterest. Leuk!

zoete aardappelsoep, voorgerecht, makkelijk bijgerecht

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Jojo
  22 april, 2015 at 08:38

  Gek heh ik ben ook de enige bij mij in huis die zoete aardappel lekker vind… Maar deze soep ga ik ze zeker eens voorschotelen, haaaaa!!

  Groetjes Jojo (voorheen MamaJo/Home is where…)

  • Reply
   MamaMaai
   22 april, 2015 at 19:17

   Hey, oude bekende 😉

 • Reply
  Dina
  22 april, 2015 at 13:31

  Klinkt heel lekker!

 • Reply
  Carlijn
  22 april, 2015 at 14:52

  Dit klinkt echt mega lekker!

 • Reply
  Silke
  22 april, 2015 at 19:08

  ik ben helemaal verlekkerd op soep! De jouwe komt alvast op mijn ‘to make’-lijstje.

  Mijn eeuwige favoriet is wortelsoep met kokosmelk en gember, maar je kan me zowat voor elke soep warm maken 😉

  • Reply
   MamaMaai
   22 april, 2015 at 19:17

   Jaa wortelsoep is ook lekker ja!

 • Reply
  Rob Alberts
  3 mei, 2015 at 15:39

  Lekker!

  Smakelijke groet,

 • Leave a Reply