Fietskar

Wat je echt nodig hebt bij 3 kleine kinderen

Wat is nou onze beste aankoop voor een baby geweest? Wat je echt nodig hebt met drie kleine kinderen? Nou dit: Ogen in je achterhoofd en een extra stel handen, yes please. Maar in de categorie ‘ook fijn’, hier drie praktische en echt nuttige aankopen die ik als onmisbaar zie na de geboorte van onze derde. Ik zou niet weten hoe ik het anders allemaal had moeten doen.

Lees ook: leukste kraamcadeau’s onder de 25 euro

3x Onze beste aankoop bij een baby

1. Kid-sit meerijplankje

wagenplankje, peuterplankje, peuterzitje
Oh echt, koop zo’n ding, het kid-sit meerijplankje, het is echt ideaal. Zo’n kidsit plankje achter de kinderwagen. Wie dat ooit verzonnen heeft… Het is echt een hele goed aanschaf als je twee of meer nog aardig jonge kinderen mee sleept. Wij hebben hem aangeschaft voor na de geboorte van onze tweede, die toen met twintig maanden natuurlijk al prima kon lopen, maar niet de afstanden vol hield die papa en mama wenste af te leggen. Toen, heel wat jaren terug, waren we nog een bezienswaardigheid en werden we op elke hoek aangesproken waar we dat ding, die kitsit, vandaan hadden. Inmiddels zie je steeds vaker voorbij komen. Maar nog steeds, bijna dagelijks krijg ik er opmerkingen over. Het is even hannesen hoe je fatsoenlijk de wagen duwt zonder je schenen blauw te verkleuren maar echt, eenmaal daar achter, gewoon ernaast lopen en duwen met een hand. Ook heel goed voor je 10.000 stappen met je ontzwangerende lijf. Ik zou niet weten hoe ik het moest doen zonder de kid-sit. Er is er hier altijd wel eentje moe genoeg om te zitten. Ik durf met de kidsit zelfs met drie kinderen de stad in.

2. Croozer fietskar

Fietskar, beste aankoop baby's, croozer,
Zijn er echt mama’s met drie of meer jonge kindjes zonder een croozer of bakfiets? Hoe doen zij dat? Echt, ik schoot lichtelijk in de paniek toen ik zwanger raakte van nummer drie en we kleuter moesten aanmelden voor school. Want uhm, de jongste moest nog geboren worden en zou de komende tijd nog niet kunnen zitten. Uberhaubt drie kindjes en een mama op een fiets is niet ideaal en verre van veilig. En nee, kleuter kan nog niet zelf dat end naar school trappen. Oké, ik geef toe dat ik graag smoezen verzin om haar met de auto heen en weer te crossen, toch leek me fietsen beter.

Bakfiets of croozer

Man en ik verstaan onder leuke dingen doen ook fietsen, skaten ed, dus kwamen we al snel tot de conclusie dat er zo’n fietstent aka Croozer moest komen. Een bakfiets had ik ook stoer gevonden, ik kijk nog altijd stik jalours naar deze hippe mama’s, maar voor ons echt minder praktisch. Ik moet er namelijk ook mee kunnen hardlopen, skaten, over het strand, door het bos…. En zie mezelf dat met een bakfiets niet doen 😉 We kochten er ook een babyhangmat bij en jaaaa, dat is echt geniaal hoor. Ik kan die van ons niet meer vinden maar er is nu eentje die er nog veel fijner uitziet. Een babyschaal. Daar kunnen ze echt vanaf heel klein al in tot ongeveer 9 maanden. Onze baby’s vonden het echt heerlijk op deze manier rondgereden te worden in de frisse lucht en vielen binnen no time in slaap. Het enige wat ik mis aan de croozer, dat ik niet extra kindjes mee naar huis kan nemen. Kan op zich wel als er ergens nog een plekje op mijn fiets vrij is.  Maar… met nog een kind extra, dus twee in de croozer en twee op mijn fiets, kom ik de vaartbrug zeker niet meer over. Note: Inmiddels zijn we bijna 5 jaar verder en gebruiken we hem nog altijd zeer regelmatig. Hij is nog helemaal compleet, niks stuk en amper beschadigd. Nu Elin er bij is, is het heerlijk om met onze hele grote familie lekker actief bezig te zijn of naar school te fietsen.

3. Draagdoek / Draagzak

draagdoek, draagzak, tula, little frog, beste aankoop voor baby's, babydrager
Een draagdoek of draagzak is echt ideaal, ik heb ze beide en het is echt de beste aankoop voor mijn baby geweest. Ik kocht van het kraamgeld wat ik bij Siem verzamelde een Tula. Heel fijne babydrager vind ik. En een bijkomend voordeel is dat als je hem zat bent, je hem nog aardig goed op marktplaats of in een babydrager groep op fb kan verkopen. Was het niet alleen omdat mijn krijsende kind met krampen alleen maar rustig werd als hij dicht bij mama heen en weer gewandeld werd, is het vet praktisch om met nog meer klein spul in huis ja handen vrij te hebben. Had ik me maar veel eerder ingelezen. Dan waarschijnlijk had ik een hele stash aangeschaft. Duik vooral niet in de wereld van dragen, het is niet goed voor de portemonnee, wel voor je kind trouwens ;). Maar zorg gewoon voor minimaal een draagdoek en een draagzak, of een van beide (om te beginnen).

Lees ook: draagdoek of draagzak

Naar het bos, naar het strand… knoop je kind in de draagdoek op je buik en wandelen maar. Geen gehannes met wagen over takken of mul zand, gewoon lekker doorstappen. Serieus, je kan zelfs toiletteren met het kind op je buik (ik wilde poepen schrijven maar dat is zo niet vrouwelijk he). Die van mij slaapt minsten twee keer zo lang door in de draagzak, dan in de wagen. En op school tussen 300 krioelende kinderen en hun ouders door naar de klas toe wurmen is ook echt veel fijner zonder wagen. Blijft tenminste ook iedereen met zijn tentakels van je baby af. Wat is voor jouw de beste aankoop voor je baby geweest? Ben heel benieuwd, laat het weten in de reacties hieronder. Zo helpen we elkaar 🙂 

Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

15 reacties op “Wat je echt nodig hebt bij 3 kleine kinderen”

 1. Priscilla avatar

  Je hebt een babyhangmat in je fietskar? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar! Waar heb je die vandaan en gebruik je die ook tijdens het fietsen?

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja klopt, die klik je vast in de kar. Hij ligt er in. Niet een schommel hangmatje hoor maar eentje omdat ze nog niet kunnen/mogen zitten. Zoek maar eens op croozer baby hangmat. Echt ideaal 🙂

 2. Annisthl avatar
  Annisthl

  Ja! Dit was dus precies wat ik me af vroeg. Wij denken over een 2e kindje en dacht idd dat de bovenste 2 dingen handig zouden zijn. De draagdoek hb ik al. Nu het artikel even aan mn vriend laten zien!

 3. Maria avatar
  Maria

  Onze derde kan elk moment geboren worden! Een bakfiets hebben we al, maar een draagdoek wil ik zéker aanschaffen. Welke draagdoek gebruik jij?

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Oh wouw spannend. Ik heb de little frog. Fijne doek, niet de duurste 😉 Nu ik hem langer gebruik wordt hij steeds zachter, in begin wel stug.

 4. madelon avatar

  O een hangmat er in dat is handig!

 5. Mille Pagine avatar

  Wieh, wat gedurfd, die foto over de hangbrug met de draagzak!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Haha ja ziet er stoer uit he 😉 Maar tis heel ondiep, sjjjtt

 6. Gwen avatar

  Ik had het geschreven kunnen hebben. Nou ja, met 2 kleine kids en een bakfiets en een meerijdplankje ipv sit, maar de strekking is hetzelfde. ONMISBAAR!

 7. Julia avatar

  Dat plankje!! LOVED IT toen ik jonger was.

 8. Vlijtig Liesje avatar

  Vooral de draagzak vind ik erg handig. Want dan heb je weer twee handen vrij voor de andere twee.

 9. Joyce avatar

  Hier met nummer 2 kan ik ook echt niet zonder mijn doek en zak! Lekker makkelijk haha :d

 10. José avatar
  José

  Hier een bakfietsmamma, en dat met maar een kind. Ik kan nog even vooruit. Maar zo’n kar achter de fiets is ook ideaal denk ik! 🙂 En die draagdoek he? Ik heb me, vooral de eerste maanden vaak afgevraagd hoe mensen zonder zo’n ding kunnen. Hij is hier heilig! Inmiddels heb ik er 2 en een paar op mijn verlanglijstje. En we willen nog een draagzak. Goed dat je erbij vermeld dat het slecht voor de portemonnee is, haha.

 11. Roelina avatar

  Oh die kidsit is echt super, die ga ik zeker aanschaffen. Meerijdplankjes gezien in overvloed maar nog niet deze! Top tip. Dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *