Geen categorie

Een beetje positieve energie verspreiden

Eigenlijk is het zo simpel. Een beetje extra positieve energie verspreiden. Je omgeving wordt er gelukkiger van, en jij zelf ook. Want eerlijk, iets voor iemand anders doen voelt toch altijd super goed? Een klein gebaar is vaak al genoeg. Alleen al om te laten weten dat je aan iemand denkt bijvoorbeeld. Ontvangen is leuk maar geven is soms wel dubbel zo leuk. Ken je dat gevoel dat je je best doet, echt je best doet, een kadotje voor je moeder, je zus, je partner of je beste vriendin te bedenken? En dat je dan iets vindt wat je zelf zo leuk vindt dat je bijna niet kan wachten het te geven? Eerlijk, dat geven is toch minstens zo fijn als mogen ontvangen?

positief, gelukkiger worden

Ik bedacht voor mezelf een lijstje met kleine dingetjes die ik de komende tijd wat vaker wil doen om een beetje extra ‘happinez’ rond te verspreiden in mijn omgeving.

♥ Gewoon zomaar een kaartje sturen. Persoonlijk vind ik kaartjes ontvangen altijd een klein feestje.
♥ Een taart bakken en delen met die lieve buren. Taartjes bakken is zo leuk maar we hebben eigenlijk altijd teveel. Waarom niet wat uitdelen aan iemand anders?
♥ Iemand verassen met een bloemetje. Bloemetjes zijn altijd goed om vrolijkheid te verspreiden. Wie houdt er nou niet van bloemen? Ik word van bloemen echt super blij.
♥ Iets lekkers meenemen als ik op bezoek ga
♥ Weer eens een praatje maken met de oude man die dagelijks een rondje door onze wijk loopt
♥ Wat vaker mijn oma’s bellen omdat ik weet dat de dagen voor hen zo veel langer duren als voor mij en ik ze daar zo’n groot plezier mee doe

En wat kunnen we eigenlijk allemaal:

Maar sommige dingen zijn gewoon zo ontzettend simpel, en bovendien gratis, je moet er soms alleen even extra bewust van worden. Ik wed dat als je hier even op let en het dagelijks doet, je daar zelf ook veel blijer van wordt.

♥ Elke dag iemand een complimentje geven.
Dat hoeft niet heel bijzonder te zijn. Zeggen dat iemand er leuk uit ziet of dat dat nieuwe rokje zo goed staat kan al zo veel verschil maken. Misschien heeft je man wel heerlijk voor je gekookt. Een complimentje kan je een kleine boost aan zelfvertrouwen geven.

Glimlachen of gedag zeggen tegen de mensen op straat.
Sowieso staat een glimlach natuurlijk altijd veel beter. En wist je dat het ook bewezen is dat als je mondhoeken vaker omhoog wijzen, je je sowieso veel positiever voelt? Doen dus als je een nacht slecht hebt geslapen of even niet lekker in je vel zit.

Een klusje doen wat iemand anders normaal voor je doet.
Sommige dingen zijn nogal vanzelfsprekend geworden. Het is zo gewoon dat je je eigenlijk helemaal niet meer bewust bent van het feit dat man elke dag de kattenbak verschoont (zo lief). Hoe fijn is het dan als je ineens merkt dat de koelkast vol zit of de vaatwasser al is uitgeruimd. Kleine verassing toch?

Dank je wel!
Hoe vaak zeg jij dat? Het is fijn als je waardering krijgt voor iets wat je hebt gedaan. Niks vervelender dan je de hele dag uit de naad werken, het huis aan kant proberen te houden en niemand die er iets van merkt nietwaar? Probeer wat vaker ‘dank je wel’ te zeggen als iemand wat voor je doet. Dan wordt het voor de ander ook leuker.

Zijn dit dingetjes waar jullie al bewust mee bezig zijn of kan je er ook wel weer wat meer op letten? Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie ook een lijstje hebben en wat daar dan op staat.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Jojo
  10 mei, 2015 at 15:21

  Ja hoor, ik ben me altijd wel bewust van dat wat ik uitstraal een uitwerking heeft op anderen. Ik glimlach altijd vriendelijk naar mensen en merk dan dat ik vaak een glimlach of blik terug krijg. Soms heb ik daar echt zin in, om mensen op die manier een beetje iets te ontlokken.
  Vaak ook, helaas, kan ik van volkomen zen naar vuurspuwende gillende draak gaan, in het verkeer bijvoorbeeld als iemand me bijna plat rijdt of keihard remt voor me op de snelweg omdat ze zo nodig zich nog in een filerij willen persen.
  Hahaha, maar over het algemeen genomen dus ben ik altijd wel goed bezig, al zeg ik het zelf 😉 😉

 • Reply
  Dina
  10 mei, 2015 at 16:13

  Ik vind dat altijd zo heerlijk, mensen begroeten op straat. Het voelt gewoon goed om dat te doen.

  • Reply
   MamaMaai
   10 mei, 2015 at 20:44

   Ja he, vind ik ook. Nou loopt die rode van mij altijd voorop en roept al hoi van afstand. En als iemand niet reageert, roept ze rustig nog een keer 😉

 • Reply
  Kim
  10 mei, 2015 at 19:43

  Mooi lijstje! Fijn om er zo nog eens extra bij stil te staan. 🙂
  Ik sta in het dagelijks leven wel stil bij de laatste puntjes die je noemt, maar het eerste lijstje is eigenlijk helemaal “nieuw” voor me! Het zijn natuurlijk wel dingen die ik “ken”, maar ik heb er gewoon nooit heel erg bij stil gestaan om deze dingen te doen. Bedankt voor het bewust maken! 🙂

  Liefs, Kim

 • Reply
  Madam Elisa
  11 mei, 2015 at 07:45

  Wat een fijn lijstje, mensen begroeten is altijd fijn! Helaas gebeurd het niet meer waar ik nu woon 🙁

 • Reply
  Sylvie
  11 mei, 2015 at 12:00

  Ik heb dat altijd in periodes, dan krijgt iedereen een kaart voor z’n verjaardag, en dan is het opeens weer over.. Wel vind ik het altijd leuk om iets moois te maken van een cadeautje! En over dat begroeten op straat: ik moet echt mijn best doen om helemaal zen en vrolijk te blijven als iemand niet teruggroet 😀

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 mei, 2015 at 10:15

  Ik word ook blij van een mooie bos bloemen!

  • Reply
   MamaMaai
   15 mei, 2015 at 11:03

   Alsof hij mijn blog leest, komt net met enorme bos binnen 🙂

  Leave a Reply