De kinderen

Een herinnering cadeau, onze gezinstraditie

een op een tijd met je kind, speciale eindtijd, dagje weg met je dochter, kinderen voor kinderen, verjaardagscadeau

Kleine tradities maken samen met je gezin of de familie is zo ontzettend leuk. Het geeft een soort van houvast en de kinderen leven er echt naar toe. Een aantal jaar geleden begonnen we de mijlpalen te vieren met een herinnering cadeau te doen aan de kinderen.

Toen Fenne haar A zwemdiploma binnenhaalden, hadden we echt geen idee wat we haar cadeau wilden geven. We wilde haar in ieder geval wel verrassen met deze mooie prestatie, maar liever niet met speelgoed. We hebben al zo ontzettend veel en bovendien vinden de kinderen het zelf ook echt best moeilijk om te bedenken wat ze nou echt graag willen hebben. Iets kopen alleen omdat we haar zo graag wat willen geven staat me ontzettend tegen. Hoe anders dan toen wij klein waren he?

Fenne mocht dus met haar zwemdiploma de spits af bijten en koos een dagje shoppen met mama. Samen de stad in duiken, kleding shoppen en uitgebreid lunchen was het plan. En dat beviel zo ontzettend goed dat we dat inmiddels bij elke zwemdiploma herhaalden. Melle kiest standaard met papa of mama naar de bioscoop en snacken bij macDonalds en kijkt daar dan al weken naar uit.

Met zes zwemdiploma’s in de pocket kunnen we al wel spreken van een traditie toch? Ik zit er eigenlijk zelfs een beetje op te wachten tot we een lange middag kunnen gaan vervangen tot een nachtje weg. Lekker met z’n tweetje naar een stad naar keuze reizen en daar uitgebreid de tijd nemen voor iets wat ze graag willen doen en een nachtje overnachten. Hoe enorm tof zou dat zijn? Überhaupt moeten we wat gaan aanpassen nu de oudste twee geen zwemdiploma’s meer hoeven te behalen. Ieder kind 1 x per jaar bijvoorbeeld?

Met drie kinderen was het eigenlijk al een uitdaging. Nu met een babytje erbij, maakt het er niet direct makkelijker op. Maar, des te belangrijker om die momentjes speciale tijd voor de kinderen in te blijven lassen. Even alleen zijn met papa of mama, we denken dat dat heel belangrijk is en ook echt heel fijn.

Nu met vier kinderen in huis is het echt zoeken naar hoe we de aandacht een beetje eerlijk verdelen. Gaat best vanzelf wel gelukkig, alleen is het meestal wel gezinsaandacht in plaats van alleen tijd, ook heel belangrijk natuurlijk. Nu proberen we tussendoor wel gewoon tussen de dagelijkse dingen door alleen tijd in te lassen. Zo gaat er eigenlijk altijd wel iemand mee boodschappen doen, is Siem nog lekker de woensdagochtenden vrij, gaat Fenne wel eens mee naar de zwemles terwijl Melle met papa een MTB cursus volgt. En tussendoor proberen we kleine persoonlijke gesprekjes met ze aan te knopen. Echt een op een zijn met je kind is zo fijn.

Met Siem naar het PIT veiligheid museum

Maar nu werd Fenne alweer negen. En ook deze keer kon ze niet heel duidelijk aangeven wat ze nou echt echt echt heel graag van ons voor haar verjaardag wilde krijgen. Ze had wel een leuk lijstje maar die gebruikten we voor de familie en haar kinderfeestje.

Al maanden geleden werd ik door een leuke moeder ge-appt of ik nog kaartjes voor het kinderen voor kinderen concert wilde. Of ik even binnen vijf minuten wilde beslissen want die kaarten gaan hard, weet ik uit ervaring. Het is niet te doen daar tussen te komen. Dus jaaaa, natuurlijk, kun je ze krijgen dan heel graag. Dus dat werd ineens deel 1 van haar cadeau. Een avond met mama naar het kinderen voor kinderen concert en dan ook nog de veertigste editie!

Deel twee van haar cadeau

herinnering cadeau, een op een tijd met je kind, speciale eindtijd, dagje weg met je dochter, kinderen voor kinderen, verjaardagscadeau

Gisteren was het zover. De eerste keer dat ik Elin ging thuis laten, ik had er onwijs veel zin in mijn grootste dochter weer eens een lange middag voor mezelf te hebben en zag er tegelijkertijd enorm tegenop mijn kleinste meisje voor het eerst zolang alleen te laten.

Het was FANTASTISCH! Van binnenkomst totdat ze uitgeblust in slaap viel heeft ze genoten. Ik vond het hartstikke leuk daar te zitten maar nog het allerleukste mijn kleine grote meid zo enorm te zien genieten. Die heeft amper haar stoel geraakt, stond een partij te swingen. Het was een avond om heel hard nog heel vaak aan terug te denken. 9 November gaat het concert uitgezonden worden op Zapp en zitten wij natuurlijk voor de buis.

Zoals elk jaar staat de cd weer op ons sinterklaaslijstje om keihard mee te kunnenbleren, maar deze keer ook als hele toffe herinnering. Die vind je natuurlijk hier –> Kinderen voor kinderen 40

Wat denk je Fenne? Volgend jaar maar weer een schleigh paardje of toch weer een herinnering cadeau? Een keer raden naar haar antwoord.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply