Mama Maai

Eén jaar getrouwd; Lieve Merijn

Lieve Merijn,

Alweer een heel jaar geleden werden wij man en vrouw. Mijn man, ik moet er nog steeds aan wennen. Mijn nieuwe achternaam, jouw naam, gebruik ik eigenlijk ook nog niet. Het voelt ongemakkelijk. Alsof het niet over mij gaat. Maar dat doet niks af aan het gevoel. Wat jij bent mijn man, hoe of ook ik je in het dagelijkse leven ook mag noemen. Het papieren huwelijk hebben we bij deze gehaald. Alsof dat een prestatie is.

lieve Merijn Een jaar getrouwd

Maar in werkelijkheid is het jaar omgevlogen. Eigenlijk vliegt de tijd al sinds we elkaar zes en een half jaar geleden leerden kenen. Ons leventje staat sindsdien op een sneltrein. Altijd gebeurd er wel wat. Na 10 maanden samenwonen, na anderhalf jaar samen een grote reis door Afrika. Back to basic. Als we dat zouden overleven… We overleefde, met gemak en jij ging op een verlaten strand in Malawi onder een prachtige maan, op je knieën. Daar besloten we ook, de grootste wens van ons allebei, voor een kindje te gaan maar we moesten wachten tot de malaria pillen mijn lijf helemaal hadden verlaten. Na minder dan 2 jaar raakte ik zwanger. Na 2,5 jaar werden we mama en papa. En al snel daarna voor de tweede keer. Toen besloten we dat het trouwen er maar eens van moest gaan komen. Precies vijf en een half jaar nadat we elkaar voor het eerst ontmoette, schoven we een ring om onze vingers. En nu, nu is ons derde wondertje alweer in de maak. Dan zijn dan bijna zeven heel bewogen jaren.

Jij ging op een verlaten strand in Malawi onder een prachtige maan, op je knieën.

Ik grap wel eens dat we het de volgende zeven jaar maar eens wat rustiger aan moeten doen. Ons leventje. Het waren namelijk hele mooie jaren met fantastische hoogte punten. Maar tegelijkertijd kende we ook diepe dalen. We lijken wel op een stormachtige zee te zitten. Met name de zwangerschappen, hormonen en (over)vermoeidheid zijn ons niet in de koude kleren gaan zitten. Meer dan eens herkende ik mezelf niet meer terug. Maar altijd was jij er. Altijd ben jij er.
Lieve Merijn

Mijn Man

Als mijn man. Aan mijn zijde. Als vader voor onze fantastisch mooie kindjes. Die het zo goed doen. Ik weet zeker, als ze het zouden kunnen verwoorden… Fenne zou zeggen dat je de liefste vader bent. De slimste. De leukste, de sterkste. Dat je de beste verhalen verteld en het aller meeste weet. Vooral over Dino’s. Je bent haar vraagbaak. Haar knuffelpapa. En Melle… Melle zou zeggen dat je zijn stoere papa bent. De liefste, leukste, grappigste papa die altijd klaar staat om te stoeien, te fietsen en te voetballen. Een papa die nooit zijn geduld verliest. En ik… Ik zou zeggen, ik zeg je nu, dat je de beste vader voor mijn, onze, kindjes bent die ze zich kunnen wensen.

Ik twijfel er wel eens aan, met name de laatste tijd of je nog wel van me houdt. Niet omdat jij mij dat gevoel geeft maar omdat mijn hormonen een loopje met me nemen. Want ik ben niet meer de persoon waar jij verlieft op werd. Sinds de eerste zwangerschap ben ik veranderd. Maar jij ook. Samen zijn we door alle grijze haren een stuk ouder geworden. En jij bent ook veranderd. Jij werd vader. En daardoor hou ik nog meer van je. En ik hoop echt dat dat andersom ook zo is.

En ik hou van je omdat je gewoon een ontzettend fijne, leuke, slimme, sterke, stabiele, lekkere man bent. Omdat jij jij bent. Mijn man.

Ik hou van je. Omdat je altijd voor me klaar staat. Omdat niks je ooit teveel lijkt. Omdat je altijd zo ontzettend lief voor me bent. Omdat je thee maakt zonder dat ik er om vraag. Omdat je er voor zorgt dat mijn lievelings-chocolade in huis is. Omdat je mijn nek masseert. Omdat je altijd je best doet op tijd thuis te zijn, omdat je weet dat ik het einde van de dag zwaar vind. Omdat we samen steeds beter kunnen praten. Omdat je me altijd wel weer iets nieuws weet te vertellen. Omdat we samen van sportieve uitjes houden. Omdat we allebei van de natuur houden. Omdat we samen op één lijn zitten als het om onze kindjes gaat. Omdat je mijn buien voor lief neemt. En mijn humeur. Omdat je me stimuleert eruit te gaan. Te blijven afspreken met mijn vrienden. Omdat je het oké vindt dat ik blijf sporten terwijl jij dat zelf ook graag wil maar onze tijd met het gezin dan beperkt is.

En ik hou van je omdat je gewoon een ontzettend fijne, leuke, slimme, sterke, stabiele, lekkere man bent. Omdat jij jij bent. Mijn man. Alweer een jaar op papier. Maar stiekem al veel langer.

Gefeliciteerd. Je babe.

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Maris
  24 augustus, 2014 at 07:42

  Wauw. Het voelde even alsof ik per ongeluk een heel intiem mooi moment tussen jullie aan het afluisteren was. Wat een prachtige brief. En die zee, dat is toch prachtig? Die hoogtepunten. Die dalen. En dan alsnog bij elkaar blijven. Dat is wat liefde is. Mooi blogje

 • Reply
  Nicole
  24 augustus, 2014 at 08:00

  Ik voel de emotie gewoon die hierachter zit.. mooi. En gefeliciteerd!!

 • Reply
  Sas
  24 augustus, 2014 at 08:02

  Wauw, wat heb je een prachtig stuk geschreven!

 • Reply
  Happy Lioness
  24 augustus, 2014 at 08:07

  Wauw! Woorden met heel veel emotie. Je voelt de liefde. Mooi. Nog heel veel fijne jaren samen.

 • Reply
  Mama's Jungle
  24 augustus, 2014 at 08:45

  Wat een supermooi, liefdevol stukje om mee te mogen lezen. Gefeliciteerd 🙂

 • Reply
  Patricia
  24 augustus, 2014 at 09:05

  Supermooi geschreven Maai!!! En heel erg gefeliciteerd! !!!

 • Reply
  Joyce
  24 augustus, 2014 at 09:10

  Prachtig geschreven! Gefeliciteerd!

 • Reply
  Fabienne
  24 augustus, 2014 at 09:13

  Fijne dag samen vandaag!

 • Reply
  Mama van Vesper
  24 augustus, 2014 at 09:37

  mooie foto’s en gefeliciteerd !

 • Reply
  Naomi
  24 augustus, 2014 at 10:56

  Wat super mooi dat je dit met ons deelt. Heel kwetsbaar, heel oprecht. Op dat jullie maar meerdere mooie jaren van elkaar mogen genieten. En er voor elkaar mogen zijn.

  Liefs

 • Reply
  Dinaz
  24 augustus, 2014 at 11:02

  Wauw!!! Wat een liefde in deze mooie brief! Echt heel mooi!
  Gefeliciteerd!! Geniet van elkaar 🙂
  X

 • Reply
  Bee
  24 augustus, 2014 at 13:33

  Prachtig verwoord!! Liefde!!!!

 • Reply
  Gwen
  24 augustus, 2014 at 13:57

  Oh wauw, ik moet er een traantje van wegpinken – prachtig verwoord zeg! Gefeliciteerd met vandaag!

 • Reply
  Desiree
  24 augustus, 2014 at 19:23

  Wauw, prachtig geschreven! En natuurlijk van harte gefeliciteerd. 🙂

 • Reply
  Roos
  24 augustus, 2014 at 19:32

  Prachtig! Van harte, op nog vele gelukkige jaren!

 • Reply
  Saskia
  24 augustus, 2014 at 22:38

  Wat een mooie brief en wat ben ik het met je eens. Je bent getrouwd met de liefste schoonzoon die ik me kan wensen, een geweldige papa voor mijn kleinkinderen en een allerliefste man voor mijn dochter waar ik ook zo’n brief naar toe kan sturen waarin alleen maar lof staat over jou. Want….je bent de liefste moeder die je je kan wensen ondanks die vervelende hormonen, je bent sociaal, gezellig, warm, creatief, ondernemend, passievol, sportief, sfeermaker, hartelijk………….je bent een dochter om intens van te houden

  • Reply
   MamaMaai
   26 augustus, 2014 at 17:15

   Ah wat super lief!

 • Reply
  Omagazijn
  25 augustus, 2014 at 04:19

  Slik….. Zucht 🙂 mooi!

 • Reply
  MamaJo
  25 augustus, 2014 at 08:42

  Mooi!!! Van harte gefeliciteerd!

 • Reply
  Stephanie
  25 augustus, 2014 at 17:24

  Wauw, dit heb je onwijs mooi verwoord! Ik denk dat iedere relatie/huwelijk zijn ups en downs ken, bij de één wat meer dan de ander.

  Van harte gefeliciteerd!

 • Reply
  Barbara
  7 september, 2014 at 10:14

  Wij zijn vandaag precies 1 jaar getrouwd. En hebben nu een gezonde baby van 3 maanden in de box liggen. Wat gaat de tijd snel hè

  • Reply
   MamaMaai
   7 september, 2014 at 12:20

   Ja echt he, de tijd vliegt.

  Leave a Reply