Een kiekje in de buik

Eindelijk was het zover. 28 weken zwanger en we mochten binnen spieken in mijn buik. Gewoon voor de lol. Dat dat überhaupt mogelijk is…
echo baby 3.0
En was ik nog niet verliefd op mini 3.0, ik ben nu bezeten. Het had van mij nog wel uren mogen duren, in plaats daarvan staar ik nu eindeloos naar de foto. Liefst zo lang mogelijk blijven zitten uiteraard, lekker groeien, maar ik kan stiekem niet wachten hem in mijn armen te hebben. Alles er weer op en er aan. Wederom vijf vingertjes aan elk handje, vijf teentjes aan elk voetje. Spekkige armpjes, ontzettend knuffelbaar. Nogmaals horen wat een prachtige zoon wij gaan krijgen, hoe kan het ook anders. Een gesloten ruggetje, een beeldschoon snoetje met een wipneusje en volle lipjes. Wat een koppie. Zelfs al met haartjes van een halve centimeter lang. Weer zo’n dons kopje dus, I love it. Het hartje weer gehoord, mini is weer goedgekeurd en groeit volledig gemiddeld volgens de curve. Naar schatting alweer zo’n 1100 gram. Zoals het er nu uit ziet is de voorspelling dat mini de 4 kg die zijn broer en zus over gingen niet zal gaan halen maar tja. Zeven pond gaat het worden als alles volgens de planning verloopt. Eerst zien, dan geloven. Kleine meid werd geschat tussen de 3 en 3,5 kg en woog bij binnenkomst maar liefst een schone 4260 gram. Oeps.

Ik blijf het een godswonder vinden dat van één zaadje en één cel een compleet nieuw mensje kan worden gevormd. Dat ondanks ik mijn lijf regelmatig vervloek, het gewoon doet wat het moet doen om dat klompje cellen te beschermen en de meest ideale omstandigheden weet te bieden om te functioneren als broedoven, waar straks een prachtig gebakken baby uit komt. Bizar toch? Net zo bizar als dat mijn lichaam een jongens wezentje kan maken. Dat er überhaupt een levend wezen in mijn binnenste huisvest waarover ik geen enkele controle heb. Mijn buik leidt een eigen leven, ik voel, kijk en verwonder.

Geen enkel kind op de wereld haalt het bij mijn één, twee en nu ook drie.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

12 reacties op “Een kiekje in de buik”

 1. Maris avatar

  Lief stukje. Wij hebben nooit zo’n 3d echo laten maken. Ik weet niet waarom, ben waarschijnlijk ook de enige op deze aardbol, maar ik vind het juist eng in plaats van lief en mooi. En daarnaast vond ik het te duur 😉

 2. Joyce avatar

  Bijzonder! Ik heb zelf vrij weinig met 3D echo’s. Wij krijgen hem van onze verloskundige maar anders zou ik hem niet nemen. haha!

 3. Angelique avatar
  Angelique

  Bijzonder he? wij hebben geen specifieke 3d echo aangevraagd, maar we waren met de 20weken echo zo snel klaar dat de verloskundige ons nog even 3d naar ons mannetje liet kijken.

 4. Nicole avatar

  Wauw prachtig! Vind het echt heel mooi… En inderdaad het blijft een wonder, wat anderen soms ook zeggen… Het is toch zoooo bijzonder! En als ik dit soort blogjes lees dan begint het toch wel te kriebelen hier hoor!

 5. Dina avatar
  Dina

  Wauw!!!
  Wat een prachtige foto!!!
  Heel bijzonder!!!
  X Dina ♥

 6. Chantal avatar

  Wat fijn dat alles goed is! Geniet ervan!!

 7. Vlijtig Liesje avatar

  Mooi hoor! Super bijzonder zo’n blik in je buik.

 8. Sas avatar

  Fijn dat alles goed is. Lijkt me bijzonder zo’n blik in je buik…

 9. mirjam avatar

  En dat is het, weer een wonder!! Zo geweldig als alles goed blijkt te zijn, fijn dat je er zo van kan genieten….
  Groetjes van Mirjam.

 10. mamoesjka avatar

  Blijft heel bijzonder! Geniet van je laatste weken…voor je het weet! xx

 11. Raounak avatar

  Wauw, gefeliciteerd!

 12. Petra avatar

  Prachtig! Het het is inderdaad bijzonder. Geniet nog maar even lekker van het mooie wonder in je buik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *