DIY, zelfgemaakt, zelfmakers, haken,, kleurplaten

Een lijstje zelfmakers 2015

DIY, zelfgemaakt, zelfmakers, haken,, kleurplatenOp de valreep. Ik had best een aardig productief zelfmaak jaar als je mijn grootste creatie van dit jaar niet vergeet. Namelijk de geboorte van Siem. Het is nog best even zoeken dan ook nog wat tijd te vinden voor andere zaken dan luiers verschonen, snotneuzen afvegen, verhaaltjes voorlezen en uitgebreid socialisten op het schoolplein. Ik bedoel, allemaal zeer belangrijke zaken natuurlijk.

Maar zo nu en dan kwam er ineens toch een uitspatting en die plaatste ik online. Sommige daarvan werden zeer goed opgepikt.

Ik ga ervan uit dat 2016 voor mij niet meer in het teken gaat staan van ontzwangeren, die smoes kan ik helaas niet meer gebruiken. Peuter zal 2016 een schoolkind worden, (aaaargh, stress) en baby gaat dan gewoon netjes een ritme aannemen en dutjes doen. Jawel, dus mama heeft meer tijd om ideeën uit te werken.

Goed.

Een lijstje van mijn zelfmakers 2015:

 1. Babytrappelzak en het gratis patroon van de trappelzak. Jeetje, jeetje. Bijna elke dag word ik gemaild met vragen of krijg ik foto’s van jullie kunstwerken in mijn mail. Zo tof. Deze blog staat dan ook met stip op 1 als meest gelezen bericht.
 2. Het Elsa jurkje staat op 2 als het gaat om zelfmakers. Typisch gevalletje gewoon beginnen en zien waar het schip strandt. Fenne heeft hem dik versleten, hij heeft zijn tijd en geld absoluut opgebracht. Maar trots? Nee, geloof niet dat ik er heel erg trots op ben achteraf, ik kan dat beter. Aangezien het jurkje inmiddels op de stort is beland, moet ik binnenkort eens een nieuwe poging wagen. Een beter poging. Beter uitgedacht wellicht.
 3. Zelfgemaakt babyspeelgoed. Super leuk om te doen. Klein projectje voor tussen door en we hebben er veel plezier van gehad.
 4. Het gehaakte rokje. Zie Fenne shinen hier. Ik vind het haar zo tof staan. Fenne kiest vaak zelf haar kleding uit, blij en trots om te zien dat ze graag mama’s maaksels draagt 🙂
 5. Super simpel cadeautje voor de juffen verjaardag. Zandkoekjes in een glazenpot. Ideaal voor een last minute cadeautje.
 6. Soms heb ik zin een tussendoor projectje. Het werd ineens snel kouder al zou je dat nu niet meer zeggen, en ik haakte voor alle drie een muts. De hey muts. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Lekker vrolijk en warme oren.
 7. Ik pakte dit jaar het tekenen weer op. Iets wat prima te doen was met slapende baby op schoot en vorige maand kreeg ik eindelijk de scanner zover dat hij mij wilde helpen en mikte ik een paar platen online om te kleuren. Grappig genoeg werd de sinterklaas printeble het meest gedownload tot zelfs nog na Sinterklaas. Wat iemand daar dan mee van plan was? Op de voet gevolgd door de huisjes en de kerststal. Leuk! Hier, hier en hier vind je de kleurplaten terug.
 8. Ik haakte ook nog een vest. Ik had stiekem zelf niet verwacht dat ik het serieus ook nog zou dragen maar ik ben er echt blij mee. Staat leuk vind ik en is lekker warm.
 9. Samen met Fenne en Melle bouwde ik een insectenhotel. Echt een leuk projectje om samen te doen en daarmee helpen we ook nog eens wat beestjes de winter door. Win win nietwaar.
 10. En het meest recente projectje waren de lollykaartjes die Fenne heeft uitgedeeld op het kerst diner. Uiteraard een succes.

Voor wie het leuk vindt, ze zijn allemaal op mijn pinterest borden te vinden.

Ahhh, ik voorspel een nog veel creatiever 2016. Wat waren jullie beste zelfmakers? Linkje mag voor deze keer. Kan ik stiekem weer wat inspiratie op doen.

Een heel mooi, fijn, gezellig, warm, inspirerend 2016 voor jullie allemaal. Proost!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Een lijstje zelfmakers 2015”

 1. Sasjkia avatar
  Sasjkia

  En nu nog het schilderen……..want dat geeft ook altijd zo’n fantastsch resultaat!

  1. MamaMaai avatar

   Ahh ja, dat zou ik echt ook wel weer eens leuk vinden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *