gastblog

Eigenwijs, zeilend de wereld rond #1

eigenwijs op het water, zeilend de wereld rond, de wereld rond met kinderen, reizen met kinderenJe aller aller grootste droom achterna. Een jaar lang zeilend de wereld rond en je neemt je kinderen mee. Kan dat? Je zegt je baan op en je plan staat vast. Zij deden het. Ze bewijzen het. De wereld rond met kleine kinderen, het kan! Anouk en Michiel, met hun twee zonen, mijn neefjes, Tim (9) en Jelle (8) gaan het avontuur aan. Een maand geleden zijn ze vertrokken. Anouk stuurde mij de eerste update.

Ons schooljaar ziet er dit jaar wat anders uit

wereld rond zeilen, jaar op reis met kinderen, reizen met kinderen, wereld rond zeilend de wereld rond, de wereld rond met kinderen zeilend de wereld rond, op reis met kinderen, Inmiddels zijn sommige scholen weer begonnen. Zes weken de kinderen thuis met mooie en minder mooie momenten. Heerlijk samen genieten of zoekend naar oppas omdat je zelf geen zes weken vrij kreeg. Gezinsmomenten waarin je intens geniet maar wellicht ook momenten dat je verlangend uitkeek naar het moment dat je ze weer op school mocht afleveren. Het is allemaal voorbij. De scholen zijn weer begonnen.

Zo ook voor ons en onze twee zonen van acht en negen jaar. Toch ziet ons schooljaar er dit jaar wat anders uit. De eerste dagen school aan boord op de boot zitten er op. Wij gaan dit jaar onze kinderen zelf lesgeven en daarnaast de wereld verkennen. Naast rekenen, taal, spelling en lezen hopen we onze kinderen dit jaar nog veel meer mee te mogen geven. We gaan in landen komen waar andere gebruiken zijn, we gaan veel andere talen horen maar ook landen bezoeken waar wij met onze huidskleur eens in de minderheid zijn.

eigenwijs op het water, de wereld rond met kinderen, reizen met kinderen, zeilend de wereld rondeigenwijs op het water, de wereld rond zeilen met kinderen

In één jaar gaan we zeilend de wereld rond

We gaan een rondje over de Atlantische oceaan varen. Vanuit Nederland via Frankrijk, Spanje en Portugal naar Marokko, Canarische eilanden, Kaapverdië, Suriname, de Caribische eilanden en via de Azoren weer terug. Staat dit plan vast? Nee, zeker niet. Er zijn zoveel onzekerheden onderweg waar we flexibel mee om mogen gaan.

eigenwijs op het water, de wereld rond met kinderen, reizen met kinderen, zeilend de wereld rondHet enige dat vast staat, is dat ik mijn baan heb opgezegd en Michiel een jaar onbetaald verlof heeft gekregen. Een heel jaar om als gezin met elkaar mee te maken op 11,22m bij 3,5m. In goede en slechte momenten. Samen hoogte en diepte punten meemaken en vooral heel veel tijd voor elkaar maken. Gaat dat allemaal over rozen? Nee, natuurlijk niet.

We hebben al genoeg momenten gehad waarop één van ons riep ‘we gaan naar huis, nu!’

We gaan naar huis, nu!

eigenwijs op het water, zeilend de wereld rond, de wereld rond met kinderen, reizen met kinderenWe hebben al genoeg momenten gehad waarop één van ons riep, ‘we gaan naar huis, nu!’ Maar we zijn nog onderweg, inmiddels alweer een maand zelfs.Zeilend voor de kust van Noord West Spanje hebben we de meest lieve, bijzondere mensen ontmoet en dus ook de eerste dagen school gehad.

Dank je wel lieverds dat we via deze weg een kijkje krijgen mee in jullie avontuur. Als je het leuk vindt deze eigenwijsjes te blijven volgen, mee te leven als het tegen zit maar vooral mee te genieten van de hoogte punten? Ik hoop een deel 2 en deel 3 en 4…. te mogen ontvangen EN Anouk houdt zelf een leuk blog bij, eigenwijs op het water, over hun avontuur. Een jaar lang zeilend de wereld over met hun 2 jonge kinderen Tim en Jelle.

Note: Alle fotos in dit artikel zijn eigendom van Anouk en Michiel en mogen niet zonder hun toestemming verspreid worden.

de wereld rond met kinderen, zeilend de wereld rond, zeilen, reizen met kindereneigenwijs op het water, de wereld rond zeilen, op reis met kinderen

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 augustus, 2017 at 10:37

  Een mooi avontuur. Ik kan me voorstellen dat je als gezin zo heel intens met elkaar optrekt.

 • Reply
  Sheila
  1 september, 2017 at 19:38

  Geweldig! Wat een avontuur en nog belangrijk.. wát een levenservaring! Dit is onbetaalbaar en onvervangbaar. Je kan leren uit boeken, maar reizen maakt je zo veel wijzer. Ja, dat gaat niet over rozen. Want reizen is echt heel anders dan een vakantie. Vooral als je een jaar gaat, waarbij je het grootste gedeelte met 4 mensen doorbrengt op een klein oppervlakte. En misschien zijn ze over een half jaar terug, omdat het toch niets is. Maar dat boeit niet. Elke seconde neem je mee voor de rest van je leven, Mooi dat jouw zus/broer dat doen met kinderen. Daar word ik helemaal blij van. Mensen die gewoon lef hebben en ergens voor gaan.

  P.S. Je bent genoemd in mijn laatste blog 🙂

 • Leave a Reply