groene zoektocht

Ekoplaza hippie

014be641ed57b34c17b2068bc05efe32d2af2ed350Mijn verantwoorde zoektocht werd een klein stukje makkelijker gemaakt. Er opende zich hier midden in het centrum een Ekoplaza. Joepie! De grootste in omstreken. En dus moest daar een kijkje genomen worden.

En zo stapte ik in eerste instantie met mijn kroost en man in kielzog nieuwsgierig deze supermarkt binnen. En ja hoor, ze hadden gewoon normale groente en fruit in de schappen liggen. Gewoon brood en andere levensmiddelen maar dan verantwoord. Geinig zeg.

Maar goed, het shopt niet zo lekker met man en kinderen in kielzog dus besloot ik de dag erna in mijn upje op pad te gaan. Besloot ik gewoon eens te gaan kijken voor de dagelijkse boodschappen. Gek genoeg moest ik een drempel over. Keek ik stiekem over mijn schouder voor ik de winkel binnen stapte. Voelde ik me deze keer net een hippie met kar tussen de hang jeugd die duidelijk opzoek waren naar een normale niet verantwoorde snack.

Keek ik ondertussen mijn ogen uit. Er gaat werkelijk een wereld voor me open. Zoveel producten waar ik echt nog nooit van heb gehoord. Met dagelijkse boodschappen kwam ik niet thuis. Ik kwam thuis met dit.
Nieuwe map (3)38
Pukka night time thee: 100% biologisch en ethisch geteelde kruiden. Beloofd mij ‘een avond ter voorbereiding op een diepe, rustgevende slaap en een verfrissende start in de morgen’. Knappe thee die dat voor elkaar krijgt, maar uiteraard aantrekkelijk en het proberen waard. Ik slaap nog steeds beroerd en ben verre van fris en uitgerust in de morgen maar dat ligt zeer zeker niet aan deze thee. Hij is heerlijk en ik ga absoluut binnenkort de andere smaken ook proberen.

Tony’s chocolonely: Wie kent hem niet? De 100% slaafvrije chocolade. Of het daaraan ligt, geen idee maar deze chocolade is mijn absolute favoriet. Tony rules, HEERLIJK!

Inmiddels heb ik al meer geshopt maar ben ik nog niet over mijn hippie gevoel heen en voel ik mij nog net zo bekeken. En… bekijk ik net zo hard ook mijn mede Ekoplaza hippies. Leuk man. Toch ben ik vast besloten veel vaker daar mijn producten te halen en eens wat meer van dat voor mij rare verantwoorde spul uit te gaan proberen.

Wordt vervolgt!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Myrna
  7 december, 2013 at 14:50

  Ik ben best voor eco en bio e.d., maar het moet niet teveel doorslaan naar hippieachtig. Lees ik bij jou ook terug, dus nu toch wel benieuwd geworden!
  En ik hoop dat de thee toch een beetje goed werk doet? Anders de chcolade wel πŸ˜€

  • Reply
   MamaMaai
   7 december, 2013 at 16:33

   Tja dat is dus het moeilijke. Het moet me niet in de weg zitten en waar trek je een grens?

 • Reply
  Syl
  7 december, 2013 at 16:24

  Hier in Zaandam zit er ook een, de chocola is echt smullen. Het fruit ook.

 • Reply
  patricia
  7 december, 2013 at 16:31

  Oh leuk! Ga dr zeker ook een kijkje nemen!

 • Reply
  Nienke
  7 december, 2013 at 19:38

  Ideaal, een Ekoplaza zo dichtbij! Ik haal er ongeveer eens per maand wat basics zoals speltmeel en bouillonblokjes en -poeder (gewone supermarkt heeft ze niet zonder smaakversterkers). Voor dagelijks en wekelijks is de super om de hoek toch makkelijker.

 • Reply
  Petra
  7 december, 2013 at 19:48

  Die thee klinkt goed! Kan ik ook wel een doosje van gebruiken. Toch eens kijken of de natuurwinkel hier op de hoek hem ook verkoopt…

 • Reply
  Doortje Dartel
  7 december, 2013 at 19:57

  Nog niet binnen geweest, maar lijkt mij zeker de moeite waard om daar eens rond te snuffelen. Hoop dan niet op te veel hippies :). Ach, gewoon verstand op nul zetten dan maar.

 • Reply
  MultiVroon
  7 december, 2013 at 23:48

  Hahaha gekkie met je hippies!! Heb nog nooit een hippie gezien in de nw πŸ˜›

  Die Pukka is heerlijk he, met lavendel! En zo mooi ook πŸ™‚

  • Reply
   MamaMaai
   8 december, 2013 at 13:32

   ach ja, tis een gevoel he πŸ˜‰ Heb er overigens geen hippies gespot nog πŸ˜€

 • Reply
  Lisa
  8 december, 2013 at 17:58

  Ik denk dat dat kijken-en-bekeken-worden snel went, voor je het weet is de Ekoplaza je natuurlijke habitat πŸ˜‰ Jammer dat die thee geen wondermiddel is, gelukkig is-ie lekker.

 • Reply
  Rosanneke
  8 december, 2013 at 21:15

  Die thee dronk ik vaak tijdens mijn zwangerschap, sliep ik heerlijk op!
  Ik kom regelmatig bij Ekoplaza maar ik heb vooral last van het omgekeerde effect: ik kijk toch een beetje raar naar de hippies die er rondlopen πŸ™‚ En sorry, maar sommigen vind ik er echt heel ongezond uitzien, hihi..

 • Leave a Reply